Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha
megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?
Figyelt kérdés
Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.
Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.
Olyan dologról formálsz véleményt és kezeled le a szülőket, amibe nem látsz bele, ha tényleg lennének óvónő, pedagógus rokonaid, akkor tisztában lennél a dolgokkal, hacsak nem valami régi rendszerben átszelemült, nem haladó emberkék a rokonaid, akik szimplán nem vettek észre olyan dolgokat, mint idegrendszeri éretlenség stb.
2017. júl. 8. 18:44
82/86 anonim válasza:
Kérdező szimplán marha nagya gyerekek felé az elvárás. Lányom idén kezdi az iskolát a tanitónő szerint átlagosan 5 órájuk lesz naponta. Nonszesznek tartom ezt is azért az én időmbe első másodikba csak 4 órám volt. Az iskolának több dolognak kell megfelelniük és a gyerekek nem feltétlenül fejlődnek gyorsabban mint régen, főleg agyban.ugyan akkor egy hatalmas simeretet kellene megismerniük. Kevés a szakember is aki a problémás gyerekekkel foglalkozna, hogy minnél előbb bepótolják az elmaradásukat. Fiam december óta nem kapott fejlesztést mert nem volt vándor logopédus. Nem beszél kb most van 60 szava ami az én munkám mert én foglalkozom a gyerekkel. Igen lehet véleményed de hidd el ha lesz majd fog változni csomó mindenbe a nézeteid és a véleményed is. Főleg ha lesz az átlagtól eltérően fejlődő gyereked.
2017. júl. 8. 19:42
83/86 A kérdező kommentje:
Ezzel a délutános benntartással és a minden napos tesivel nem értek egyet, ez igaz. De a jó oldala, hogy így együtt megcsinálják a házi feladatot és otthon kevesebbet kell tanulni. Mert hát sok szülő leszarja, hogy hogyan tanul a gyerek és nem is fejlesztik otthon. Szóval ebből a szempontból nagyobb az elvárás, hogy dél után is benn kell lenni, de a mi időnk óta nem változott olyan sokat. Nekem is 4-5 órám volt már elsőben is.
Lehet, hogy valamelyest nehéz alkalmazkodni az új rendszerhez. Tényleg igaz, hogy sok felesleges dolgot tanítanak (nem alsóban). Én szelektálnám a tananyagot és az abszolút felesleges dolgokat kivenném, így csak 7 osztályos lenne az általános. És mindenki egy évvel később menne. Ha már eleve problémás egy elég nagy hányaduk.
2017. júl. 8. 21:20
84/86 anonim válasza:
Már ha megcsnálják. Rengetteg iskolát néztünk meg és nem egyszer kijelentették nem biztos, hogy megtanul a gyerek. Ezt nem tudják biztosítani...
2017. júl. 9. 07:40
85/86 anonim válasza:
Én most érettségiztem 20 évesen épp azért mert oviban maradtam és 5 éves gimibe mentem. Ilyenkor már annyira nem számít, hogy 18 vagy 21 az ember. Volt osztálytársam, aki 18 lett májusban. Ha szakmát akarnék, akkor 2 évet tanulnék és dolgozhatnék de egyetemre megyek így majd 5 év múlva.... Az meg, hogy az egyetemen 23 vagy 25 évesen végzek teljesen mindegy. Csúszhatok is és akkor 26... Az a gyerek is csúszhat, aki 18 évesen ment egyetere és akkor ő is ennyi...
2017. júl. 10. 17:05
86/86 A kérdező kommentje:
Csak idősödve gyorsan telnek az évek. Családalapítás mikor lesz? Ha valakinek 21 éves korában még előtte van egy 5 éves egyetem..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!