Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Sok szülő miért nem adja a...

Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?

Figyelt kérdés

Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.

Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.

2017. jún. 29. 13:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
49%

58 as vagyok...

Kérdező igen. A többség visszatartáspárti. Az ovónők tanítőnők többsége is. Aztán mindenki nyomja hogy de az ő gyereke miért nem megy. Közben meg ez igazából kényelem. Egyszerűen kényelmesebb egy ovissal, kényelmesebb egy otthon megtanult olvasni gyerekkel elsőben... sorolhatnám... az egész hogy érési folyamatnak hívják a dolgot eleve ezt önigazolja. Holott nem érik meg senki semmire csak úgy. Az elhagyott gyerekek azon a szinten maradnak ahogy elhagyták őket. Nyugodtan gondoljon mindenki a maugli gyerekekre akik a vadonban maradnak életben néha. Azt tanulják meg amit látnak amilyen közegben élnek. Nincs érési folyamat. Tanulás van. Aki 7 és fél évesen kezdi a sulit annak a legrugalmasabb tanulós korból elveszik az az idő. A gyerekek ninvsenek cukorból és gyereknek lenni a folyamatos tanulást jelent jóesetben mindenképp. Persze ezt a magyar szülő aki avval bezzegel hogy kivágja facere a kitünő bizit az nehezen veszi tudomásul. A látszatot akarja fentartani. Hogy ő mindennek megfelel, sőt a gyereke pláne mert lám.

Kamaszoknál újra lesz ez. Majd megérik... mitől a napsütéstől? :))) na kb ennyi ;)

2017. júl. 2. 19:56
 62/86 anonim ***** válasza:
57%
A gyerekek agya 6 éves korban a legfogékonyabb rá, h megtanuljon olvasni. Az a szülő, aki csak azért visszatartja a gyereket, mert olyan kis cukin eljátszik, a gyerekének fejlődését hátráltatja.
2017. júl. 3. 21:52
 63/86 anonim ***** válasza:
100%
Megérnek, mondjuk a fejlesztéstől amit kapnak. Aki benne van, vagy akinek van óvónő, pedagógus ismerőse, az nem akad ki, hogy visszatartják a gyerekeket. Megvan az oka. Hatalmas szakadék van az óvoda és az iskola között. Lehet egy gyerek hiper-szuper okos, ha nem tud 45 percet végigülni. Számolhat egy gyerek remekül, ha a finom motorikája nem jó és még sorolhatnám. Szerintem pont ez az a téma, amibe laikusként nem kéne okoskodni.
2017. júl. 3. 21:57
 64/86 anonim ***** válasza:
27%

63 as :) hahaha, honnan tudod ki itt a laikus? aki nem kényelemre játszik, az már tuti laikus? tilos leírni, hogy biza arra játszanak a "pedagógusok" ?

a gyerek nem egy gyümölcs nem érik meg magától. Ha nem fogyatékos, akkor ha tényleg foglalkozik vele anyuka, ovónéni semmi meglepi nem fogja 6 évesen se érni a suliban. a finommotorika, boccsss... ez olyan valamit mondjunk már... nézz körbe a világban, máshol 4 évesek vígan próbálgatják a betűket, 5-6 évesek írhatnak kis betűkkel stb nyomtatottan... a magyar gyereke nem emberből vannak, vagy mi? :D van vmi külön motorikagátló génjük?

amúgy nem tudhatod ki itt a laikus, ki nem, vagy te vagy itt az admin, és mindenkinek tudod mivel foglalkozik a gyakorin kívül? ;) meglepődnél hányan osztják a véleményem.

2017. júl. 3. 22:32
 65/86 anonim ***** válasza:
33%
előző vagyok... ráadásul a tanítók akik dolgoznak, nem "kész kussban ülő biorobotokat" várnak a suliba, hanem érdeklődő eleven gyerekeket. És meglepő módon nagyon jól boldogulnak velük. Szóval erről van szó egyszerűen a lustaságról. Aminek a gyerekek isszák meg a levét. dolgozni kéne, nem mondvacsinált melókat, hanem ténylegesen dolgozni. akik teszik, náluk valahogy nem maradnak egész csoportok oviban,. valahogy nem gond a 6 éves a suliban, valahogy nem kiabálnak egy nem tökéletesen író gyereknél finommotorika fejlesztés után, valahogy egy eleven gyereket hagynak a szünetben rohangálni és jéé egyből tud ülni mégis órán... Soroljam? hja, hogy dolgozni kell? hát kérem ez van. meg lehet úgy is, hogy mindenre ráfogjuk, és ellopjuk a gyerekek idejét...
2017. júl. 3. 22:37
 66/86 anonim ***** válasza:
91%
Az utóbbi 2 kommentből világosan látszik, hogy te laikus vagy és össze vissza írogatsz olyan dolgokról, amiről dunsztod sincs.
2017. júl. 3. 22:39
 67/86 anonim ***** válasza:
44%

azért mert nem értek egyet a 7-8 éve olvasnitanulással, vagy írnitanulással? azért mert azt gondolom, a kicsk tök rugalmasak, és szivacsként szívják magukba a tudást? Érdekes a legtöbb országban a világon ezt így gondolják mint én... De itthon ettől már tuti laikus vagyok, mert nem vagyok a hazai lusta pedagógusok seggnyalója :D Ez aztán az érv. hogy ezért laikus valaki... ha te nem vagy "laikus" akkor azért elgondolkozhatsz a szűklátókörűség fogalmán ;)

meg ugye ha szar a rendszer, nem a gyereket kéne a rendszerhez szabni, hanem a rendszert a gyerekekhez, nem? vagy ezt tiltja a pedagógusi diploma? :D

2017. júl. 3. 22:45
 68/86 anonim ***** válasza:
56%
azért ahol egész 30 fős ovicsoportok nem iskolaérettek, ott ne mond már, hogy minden gyerek problémás... És ez nem ritka.. nem lehet hogy mégis a rendszert üzemeltetőkkel igen, a "pedagógusokkal" van a gond? nem az ő kényelmüket kéne nézni, hogy ők mit kapjanak, hanem a gyerekeket tanítani és kész. (szerencsére vannak akik elhivatottak, és így csinálják...)
2017. júl. 3. 22:47
 69/86 anonim ***** válasza:
60%
Egyet értek veled abban, hogy rossz a rendszer, nem olyan, mint külföldön, pont ezért értelmetlen összehasonlítani, hogy ott mikor mennek iskolába. De látom mi megy most elsőben, ledöbbentem, 30 fős osztályból 15 gyereket küldenek pszichológushoz. Nem hinném, hogy a gyerekekkel van gond, hanem a rendszerrel és ha a szülő ezt így tudja orvosolni, akkor ez a kisebb probléma, minthogy aztán tanulási, magatartási zavarral küszködjön a gyerek. Még egyszer mondom, magával a magyar iskolarendszerrel van gond.
2017. júl. 3. 22:52
 70/86 A kérdező kommentje:
Nekem igaz, hogy vannak óvónő ismerőseim és pedagógus ismerőseim is, de mondhatni, hogy laikus vagyok, mert nem tudom ls nincs rálátásom, hogy külföldön hogy megy.. De ha tényleg csak Magyarországon megy ez így, akkor elég gáz véleményem szerint..:/
2017. júl. 3. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!