Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?
Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.
Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.
58 as vagyok...
Kérdező igen. A többség visszatartáspárti. Az ovónők tanítőnők többsége is. Aztán mindenki nyomja hogy de az ő gyereke miért nem megy. Közben meg ez igazából kényelem. Egyszerűen kényelmesebb egy ovissal, kényelmesebb egy otthon megtanult olvasni gyerekkel elsőben... sorolhatnám... az egész hogy érési folyamatnak hívják a dolgot eleve ezt önigazolja. Holott nem érik meg senki semmire csak úgy. Az elhagyott gyerekek azon a szinten maradnak ahogy elhagyták őket. Nyugodtan gondoljon mindenki a maugli gyerekekre akik a vadonban maradnak életben néha. Azt tanulják meg amit látnak amilyen közegben élnek. Nincs érési folyamat. Tanulás van. Aki 7 és fél évesen kezdi a sulit annak a legrugalmasabb tanulós korból elveszik az az idő. A gyerekek ninvsenek cukorból és gyereknek lenni a folyamatos tanulást jelent jóesetben mindenképp. Persze ezt a magyar szülő aki avval bezzegel hogy kivágja facere a kitünő bizit az nehezen veszi tudomásul. A látszatot akarja fentartani. Hogy ő mindennek megfelel, sőt a gyereke pláne mert lám.
Kamaszoknál újra lesz ez. Majd megérik... mitől a napsütéstől? :))) na kb ennyi ;)
63 as :) hahaha, honnan tudod ki itt a laikus? aki nem kényelemre játszik, az már tuti laikus? tilos leírni, hogy biza arra játszanak a "pedagógusok" ?
a gyerek nem egy gyümölcs nem érik meg magától. Ha nem fogyatékos, akkor ha tényleg foglalkozik vele anyuka, ovónéni semmi meglepi nem fogja 6 évesen se érni a suliban. a finommotorika, boccsss... ez olyan valamit mondjunk már... nézz körbe a világban, máshol 4 évesek vígan próbálgatják a betűket, 5-6 évesek írhatnak kis betűkkel stb nyomtatottan... a magyar gyereke nem emberből vannak, vagy mi? :D van vmi külön motorikagátló génjük?
amúgy nem tudhatod ki itt a laikus, ki nem, vagy te vagy itt az admin, és mindenkinek tudod mivel foglalkozik a gyakorin kívül? ;) meglepődnél hányan osztják a véleményem.
azért mert nem értek egyet a 7-8 éve olvasnitanulással, vagy írnitanulással? azért mert azt gondolom, a kicsk tök rugalmasak, és szivacsként szívják magukba a tudást? Érdekes a legtöbb országban a világon ezt így gondolják mint én... De itthon ettől már tuti laikus vagyok, mert nem vagyok a hazai lusta pedagógusok seggnyalója :D Ez aztán az érv. hogy ezért laikus valaki... ha te nem vagy "laikus" akkor azért elgondolkozhatsz a szűklátókörűség fogalmán ;)
meg ugye ha szar a rendszer, nem a gyereket kéne a rendszerhez szabni, hanem a rendszert a gyerekekhez, nem? vagy ezt tiltja a pedagógusi diploma? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!