Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Sok szülő miért nem adja a...

Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?

Figyelt kérdés

Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.

Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.

2017. jún. 29. 13:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem én éreztem így. Az öcsém pedig nyugodtan maradhatott volna még 1 évet. :) Elfogultság miatt, ha rólam van szó igyekszem nem a saját meglátásomról és véleményemről nyilatkozni.
2017. jún. 30. 22:11
 52/86 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező amig nem tudod mik az iskola éretség kritériumai és hajlandoságot sem mutatsz elolvasni,értelmezni,addig nincs miről beszélgetni,amihez nem értesz ne szolj bele,

Majd ha lesz ilyenkoru gyereked és meghalgatsz ehez hozáértő szakembert iskolaválasztásrol akkor lehet véleményed.

2017. júl. 1. 05:26
 53/86 anonim ***** válasza:
89%
Nehéz beszélgetni valakivel, akinek az iskola átvészelendő rossz, tanulni vacak és el se tudja képzelni, hogy valaki örömmel tanul és nem veszteségként éli meg, ha 1 évvel "később" végez.
2017. júl. 1. 07:16
 54/86 A kérdező kommentje:
# 52 Jó hogy nem már te fogod megmondani, hogy lehet e véleményem. Nekem is van erre rálátásom, hiába nincs gyerekem. Főleg, hogy anyám tanár, de óvodában is dolgozott egy ideig, nagynéném meg óvónő. Én arról beszélek, hogy sokkal több olyan gyerek van manapság, mint az én időmben, akik nem mennek 6 évesen iskolába. Szerintem többszöröse. És nem érted meg sajnos, hogy miről beszélek.:( Hiába olvasom el az az "iskola éretség kritériumait", anélkül is látni, hogy mi folyik igaziból. Nem érted, meg, hogy amiről én beszéltem, ezeket a gyerekeket nem az óvónő tartotta vissza hanem a nagy részüket a szülő? Tehát az óvónéni felől mehettek volna, de rengeteg gyereket meg kérelmeznek. Szóval nekem elég annyi, hogy az óvónő tudja, hogy mik az iskolaérettség kritériumai, de a legtöbb esetben csak tanácsot ad, nem ő dönt. Csak ezt tudod mondani, hogy olvassam el ezt meg azt, pedig nem avval volt bajom, hogy a sok óvónő visszatartja a sok gyereket.. Ha evvel nem értenék egyet, akkor jogos lenne, amit írsz. Magyarán ezek a gyerekek az iskolaérettség kritériumainak megfeleltek, de mégsem mennek. Ennyi..
2017. júl. 1. 11:31
 55/86 A kérdező kommentje:
# 53 Hát én a középsuliról beszéltem, nem az általánosról. Az általánost szerettem, mert zseninek számítottam alsóban, úgy mentem iskolába, hogy olvastam, írtam, ismertem a számokat 100000-ig. A középsuli volt rossz a bejárás nagyon messzire, várni a buszra, 8-9 óra, elment vele az egész napom. És ezt nem értem hogy jön ide, csak kötekedni akarsz. Ha örömmel és dalolva mentem volna középsuliba és imádtam volna, akkor is azt mondanám, hogy bőven elég volt és végső soron örülnék, hogy idejében elvégeztem.
2017. júl. 1. 11:35
 56/86 A kérdező kommentje:
Egyébként meg jó gimnáziumba jártam és az a tapasztalatom, hogy nagyon kevés diák "szeret" tanulni. Ennek ellenére jó lett a bizim és az érettségim, de nem szerettem tanulni középbe és általános vége felé sem már.
2017. júl. 1. 11:52
 57/86 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk a lány előbb ment. Augusztusi. Kitűnő eredményei vannak. Fiam 6 és fél évesen ment. Kár volt. Hiányzik az az egy plussz év, de Ő utálta az ovit, így nem volt kérdés megy-e.
2017. júl. 1. 18:11
 58/86 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező én értelek.

Én pl a sajátjaim hiába nyáriak engedtem 6 évesen. Mégcsak nem is magasak. Sőt a lánykám pici. De ha visszatartom is pici lett volna, szóval evvel mindenképpen együtt kell élnie hogy nem egy nagy termet. A fiam meg hiába fiatal év szerint, de agyban a jóval idősebbekkel van egy szinten. A barátai se a vele egyévesek közt vannak.

Én azt látom hogy tényleg van vmi agybaj itthon hogy hadd legyen gyerek stb. Pedig egy sulis is gyerek ;) ha 7 es felevesen megy vki suliba akkor pl a legrugalmasabb ragad rá a tudás korszakból lopnak el a szülők éveket. Azért az elgondolkodtató, hogy máshol írni olvasni simán tanulnak a gyerekek 4 és fél 5 éves kortól. Nálunk meg azon bezzeg nem izgulnak hogy még 7 évesen se ismernek betűket se... vagy alapszámolás az életben pici pénzzel se megy nekik... dee hadd legyen gyerek... aztán felelőtlen stb fuatalon sose nő fel... miért nőne? Mindig az ő gyereksége volt a szempont.

Szerintem itt nem az évek vesznek el igazából, hanem a szabadsága ezeknek a gyerekeknek. Ez egy folyamat lenne ami nem magától van. A gyerek nem gyümölcs ami magától megérik elég várni. A gyereknek nevelés, minta, közösség, lehetőségek kellenek.

Aki jajj ilyen verseny olyan verseny elso másodikban ezért érte meg... az meg nincs tisztában vele mennyire semmi köte ezeknek aztán az élethez. Alsós dolgaikból később annyi számít a gyerekeknek hogy mennyire sikerült nekik az értő olvasást magukévá tenni illetve a matematikai alapok plusz hogy a rendszeres mozgást megszokják. Na ezeknek köze nincs az alsós jegyekhez.

Én rengeteg értelmes fiatallal beszélgetek. És bizony a többség nem örül hogy visszatartották. A fiatal felnőttkor amikor utatkereshetnének próbálkozhatnának ugyanis így elveszik. Az önálló tapasztalatok helyett szigorú intézményi keretekbe és családi elvárásokba kényszerülnek. Nem olyan jó ez.

Az ok nélküli hadd legyen még gyerek visszatartás káros . Ahogy a mindenáron sulibaadás is.

Az én gyerekeim amúgy felkészülten mentek suliba. Imádnak olvasni imádják hogy nőnek. Nem azt nem értik ők miért vannak ott, azt nem értik miért nem engednek sokakat fiatalon. Van biza a nagyobbnak idosebb baratja aki alatta van évfolyamon. Hát ő mindig magyarázza hogy hát anyu gondolta így... még középsuliban is magyarázza ezt sok fiatal ha megkérdezi az ember hány éves és mit csinál. Pedig nem is ez a kérdés... szóval én azt látom ezek a hadd legyen gyerek visszatartások sokkal inkább komplexusokat okoznak.

Főleg ha valaki külföldre us járhat... ahol simán 17 évesen már a college éveiket élik itt meg még sokan a visszatartás meg a nulladik miatt 2-3 évre vannak min egy legegyszerűbb fősulitól vagy szakmától is... de a szülők jól magukhozköthetik itthon a csemetéik és várhatják hogy magától megérjen...

Az egész ovicsoportok visszatartása meg általában tanítónői nyomásra szokott lenni. Mert kisgyerek már nem kell nekik kamasz még nem. És első másodikat visz egy egy tanítónő csak. Na nem írom tovább. Sokösszetevős ez hogy a magyar gyerekek lemaradnak végül. Legalábbis a többség.

2017. júl. 2. 08:01
 59/86 anonim ***** válasza:
57%
Engem is visszatartottak az óvodában, pedig szívesen mentem volna iskolába. Tudtam írni, olvasni, számolni nagycsoportos koromban. Ezért, mikor hét évesen elsős lettem, halálra untam magam, szerencsére a tanárnő volt olyan leleményes, hogy én nem az elsős, hanem a másodikos tananyaggal haladtam. Mai napig úgy érzem, hogy mehettem volna suliba, csak régen még kötelező volt visszatartani a júliusiakat... :(
2017. júl. 2. 18:15
 60/86 A kérdező kommentje:
Valaki ösztönből úgy érzi, hogy le kell pontozni azokat a válaszokat, akik adták a gyereket időben, vagy evvel egyetértenek. Ez is mutatja, hogy mennyi gyerek marad vissza. Az itt válaszolók nagy része is sajnos késleltetés párti.
2017. júl. 2. 19:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!