Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Sok szülő miért nem adja a...

Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?

Figyelt kérdés

Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.

Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.

2017. jún. 29. 13:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 A kérdező kommentje:

Az osztály összetételétől is függ egyébként, hogy ki szorul rá pszichológusra.

Pl ahol én élek, elég sok gyermek élt át az iskolában lelki terrort, többek között amiatt, mert összevonták az iskolát más iskolával és vegyítették a gyerekeket az eleve idősebb idegen "olyan" családból származó romákkal. Volt, hogy egy egész osztállyal pszichológus beszélt. Szerintem ezeknek nem olyan okuk van, mert a gyerek gyengébb a suliban pl. Ahol egy fél osztály erre szorul, ott más a probléma.

2017. júl. 3. 23:07
 72/86 anonim ***** válasza:
66%
Nem magatartás miatt kellett a pszichológus, teljesen normális iskola, tanulási zavarok miatt.
2017. júl. 3. 23:24
 73/86 anonim ***** válasza:
47%
szerintem a tanítóknak tanároknak vannak tanítási zavarai. ennyi "hülyegyerek" egyszerűen nincs... Ha már a többség ki van kiáltva zavarosnak, akkor ott a tanítással van gond.
2017. júl. 4. 10:24
 74/86 A kérdező kommentje:
Akkor az egy különös iskola lehet, mert anyukám egyáltalán nem mond ilyeneket, pedig ez is eléggé jó iskolának számít.
2017. júl. 4. 12:28
 75/86 anonim ***** válasza:
90%
Az iskola érettségnek több feltétele van. A legfontosabb mennyirentud az adott feladatra oda koncetrálni, mennyire tűri a kudarcot az, ha nem sikerül valami. Az sem mindegy a 6-ot mikor tölti. Január 1 vagy augusztus 31. Nagyfiam augusztusi. De már most látom hogy 90% ő maradni fog még egy évet. Középsős lesz de bven van még pótólni valója nem a megszokott ütembe fejlődött kicsinek. Lányom 6 éves szeptemberbe kezdi a sulit. De féltem mert az osztályában szinte ő lesz a legfiatalabb. Javarészt 7-8évesek vannak az osztályban.
2017. júl. 4. 19:54
 76/86 A kérdező kommentje:

És ezt honnan látod 90%-ra, ha még csak ősztől középsős lesz?

Mondjuk az tényleg nem mindegy, hogy januári vagy augusztusi.

2017. júl. 4. 22:56
 77/86 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszűló vagyok. Szerintem egy gyerekről meg lehet mondani érett e rá vagy sem az adott évben. 3 gyerekem van. Lányom idén kezdi 6 évesen a sulit. Egyértelmű érett rá neki már nemmtenne feltétln jót az oviba maradás. Fiam 4 éves lesz. Kezdi a középsőt de már látom van egy csomó elmaradása ami nem biztos, hogy elég lesz 2 év mire bepótolja azokat. Nem beszél csak szavakat használ moőgásában is van elmaradása is. Én örünék a legjobban ha középsőben megtáltosodna és lenne esélye 6 évesen elkezdeni az iskolát. De ha beszéde nem rendeződik 6 éves korára még annyira amennyire kellene bizony fogom kérni az óvódába maradását. Mert a túl korai iskola kezdés amikor a gyerek nem érett rá több kárt tud tenni mint hasznot.
2017. júl. 5. 10:42
 78/86 anonim ***** válasza:
50%

Kislány megsúgom neked, én 20 évesen érettségiztem. Igaz 7 évesen kezdtem a sulit, de azért mert én évvesztes vagyok. De, lényegtelen ez. 20 évesen felvettek a szombathelyi főiskolára, 21 évesen az ELTE Természettudományi Karára. Nem hiszem, hogy sokat vesztettem azzal, hogy 20 évesen kezdtem a fősulit, nem 18-19 évesen. Ja és szakmát is szereztem egyébként, már 18 évesen. Semmi hátrányt nem érzek.

Fiam 2010 áprilisi és idén kezdi az első osztályt. Nem bánom. Lányom 2011 májusi, nem viszem idén iskolába, pedig mehetett volna, de igen, izgága, nem tudna végigülni még 45 percet. Hiába érett v. megfelelt, de igen eleven, amiből az szűrhető le, hogy nehezen figyelne még akár 30 percet is, ami most ugye egy tanóra ideje. Bár ügyesen rajzol, mond verset, viszont a figyelemmel gond van.

Fiam 2014 februári, ő most kezdi az ovit. Nem mondom, hogy ő is 4 évet fog járni, lehet hogy ő csak 3 évet, mert már most sokat tanul, a két nagyobb tesónak köszönhetően. Lehet, hogy ő 6 és fél évesen elkezdi a sulit, de ez még a jövő. Majd, ha lesz gyereked, akkor megérted. Eleve rossz, ez az oktatási rendszer, ami Magyarországon van, sokkal jobb a brit v. ami az USA-ban v. Ausztráliában van. Nincsenek annyira leterhelve sem a gyerekek és 12 osztályt végeznek iskolaváltás nélkül. Elkezdik egy suliban az iskolaelőkészítést 4 évesen és maradnak ott egészen 18-20 éves korukig, ugye attól függ, hogy ismételnek-e osztályt v. nem! Persze ez az állami oktatásban van, ott nagy hagyománya van a magán, elit iskoláknak, amik végül is ugyanolyan rendszerrel működnek, csak kemény felvételik vannak.

2017. júl. 8. 13:56
 79/86 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy kislány. Nem vagyok már kislány, ne beszélj velem ilyen lenézően mert nincs még gyerekem, ettől még van erős véleményem. És ne súgj meg semmit, én sem feltétlen a szülőt hibáztatom, hanem a rendszert. Csak az a nagyobb baj, amikor a szülő találja ki, hogy a gyereke figyelemzavaros, stb. Ha az óvónő is azt tanácsolja, akkor rendben van, de egyébként felesleges. Úgy látom, a válaszolók nagy részének problémás gyereke van és nem tudok mást mondani, hogy vagy a rendszerrel van a baj, valamit nem jól tanítanak, vagy a szülőkkel. Valamivel legalább is nagy baj van, szerintem a kettő együtt.
2017. júl. 8. 14:34
 80/86 A kérdező kommentje:
Hiába kezdted 7 évesen, ott történt még valami, mert ha egy évet késel, akkor sem 20 évesen kellene érettségizni, hanem hamarabb..
2017. júl. 8. 14:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!