Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?
Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.
Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.
Még annyit szerettem volna egyik hozzászóló miatt írni, hogy az óvónők sok szempontból jobban tisztában vannak a gyerek képességeivel, mit a szülők. Ők látják, hogy hogyan viselkedik a közösségben, mennyire köthető le vagy terelhető el a figyelme, hogyan áll hozzá a feladatokhoz.
Én pl azt gondoltam a kislányomról, hogy nem társasági figura, inkább a beosztott szerepe jut neki mindig. Erre felvilágosítottak, hogy a gyerekem ha úgy adódik, simán megszerzi, átveszi a vezető pozíciót is, és nagyon jól irányítja a többieket.
Az előbb meg azt montad, hogy a kisnövésűek erőszakosak.
Nálunk meg látszottak a korkülönbségek, sok idősebb jóval nagyobb volt, mint a legtöbb fiatalabb. Másodikba meg hozzánk bukott sok roma, némelyik kétszer akkora volt, mint én.. Szóval én meg úgy veszem észre, hogy a korkülönbség pedig igen is látszik a legtöbb esetben főleg ilyen még mondhatni pici gyerekeknél. :)
Én júliusi születésű vagyok, és visszatartottak az óvodában. Mikor gimnáziumot választottam nekem alapból az volt az első, hogy ne legyen 5 évfolyamos, mert nem szeretnék közel 20 évesen érettségizni... Szerencsére 4 évfolyamosba kerültem, utána osztatlan egyetemi képzésre mentem. Alapból 5 éves.. ott is az volt a célom, hogy minél előbb elvégezzem, nem mentem erasmusra se semmire, így is 24 éves vagyok és most kezdek dolgozni... El se tudom képzelni mi let volna, ha 5 osztályos gimibe megyek és még csúszok is... 26-27 évesen kezdenék el dolgozni?? Mikorra érnek akkor oda, hogy megfelelő anyagi helyzetet teremtsek magamnak saját gyerek vállalásához? 30 felett, amikor már megnövekszik minden betegség kockázata?
Visszatekintve én jobban örültem volna, ha egy évvel előbb engednek iskolába. Egy évvel rövidebb lett volna a "gyerekkorom", amire úgysem emlékszek, de egy évvel hosszabb lett volna a fiatalságom, amire annál inkább...
Hogy a saját gyerekemmel mit fogok tenni, ennek ellenére nem tudom... mert mostmár tényleg ott van a többi szülő nyomása, hogyha mindenhol alapból 7-8 évesek járnak iskolába, nyilván hátrányban van egy 6 éves... szerintem rendszer szinten lett elrontva, amikor engedték, hogy a szülő döntse ezt el. Szerintem is a szakemberek véleményére kéne hallgatni.... (nem csak ebben a kérdésben, minden másban is...)
Az én kisfiam 7 és fél évesen ment iskolába, pedig tökéletesen érett lett volna rá egy évvel előtte is. Az oka nagyon egyszerű. A 22 fős csoportból 15 gyereket visszatartottak. Mivel egyértelműen ez a tendencia nem akartam, hogy ő legyen a kicsi az osztályban. Kitűnő lett a bizonyítványa, megyei magyar versenyen második lett, két igazgatói dicsérettel, jó sporteredményekkel végezte el az első osztályt. Szóval nem bántam meg. Most ő az egyik legjobb az osztályában, ami kellően motiválja, szívesen jár iskolába. Egyébként az osztálytársai nagyobb része vele egykorú, pár 6 évese kezdő volt csak.
A lányom július végi, ő sem megy idén. Az ő csoportjából csak 10 gyerek marad, viszont a másik nagycsoport teljes egészében ráhúz még egy évet,senki nem megy iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!