Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?
Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.
Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.
Legszívesebben szájon tenyerelném az olyanokat, akik a teljesen jóindulatból érkezett válaszokat lepontozzák, csak mert ők adták a gyereket.
Remélem mire az én gyerekem fog menni, ez meg fog változni és tud majd időben menni. Még egy ilyen baromságot, hogy ha nem 6 évesen megy valaki, annak nyomós oka van mindig. Hát rohadtul nem mindig. Ha egy egész nagycsoportot visszatartanak, ott nem a gyerekeknek vannak hiányosságai. 30-ból 30-nak?:D inkább a szülőknek. De ez elég érdekes, hogy ez miért divat mostanában? Az én időmben is voltak jó páran, de most szinte mindenki az. Mindenkitől kivétel nélkül ezt hallom, hogy hagy érjen még egy évet. A szülők miatt szerintem a gyerekek minimum fele később kezdi a sulit.:(
Nem azt mondtam, hogy szájon ütöm, hanem, hogy legszívesebben ezt tenném. És nem azért, mert nem ért velem egyet. Amit ti mondtok, mind félre beszélés és persze, hogy nem értek vele egyet. Jó nagy marhaság, hogy a szülő dönti el.
Én ezt arra mondtam, hogy miért kell lepontozni azt, aki nem támadóan leírta, hogy az óvónénire hallgatott és beíratta a gyerekét és úgy gondolja jó döntés volt pl. Szóval olvasd el, hogy mit írtam figyelmesebben. Ha neki ez bevált, ki az a hülye, aki lepontozza?
Továbbá mi az oka, hogy visszatartanak egy egész osztályt? Itt van qára elcseszve a dolog, hogy a szülőre bízzák. Nem tudom elképzelni, hogy ennyi gyereknek hiányossága van. Vagy akkor kezdje mindenki eleve egy évvel később az iskolát. Ez így nem állapot, hogy 6 és lassan 8 éves együtt. Így már persze, hogy félti a szülő a gyerekét és inkább nem adja. Ha nem s zülő döntene, akkor nem lennének ilyen kirívó különbségek. Max 3-4 lenne, aki sokkal idősebb egy osztályba.
Ti erről mit gondoltok, amikor egy egész osztályt visszatartanak? Helyes így, vagy inkább adnátok a gyereket rendes időbe, hogyha az egész osztály is rendes időbe menne? Tehát amikor mindenki 6-7 éves.
Én lányom is csak most 7 évesen megy suliba mert mostanra ért meg szociálisan is hozá.
Kérdező olvas utána mik az iskolaéretség kritériumai pontosan.
Nem olvasom el, mert nem hiszem el, hogy ennyi gyerek visszamaradott. Sőt akiket én ismerek, kapásból vagy 10 gyerek, mindössze egynek javasolta az óvónő, hogy maradjon még egy évet, mert jobban látja úgy. Többen, (köztük saját rokonok) is saját akaratból késleltetik, holott semmi bajuk nincsen, óvodában is megfeleltek, nagyon kis eszes gyerekek és szociálisan sincsen problémája. Unokatesóm is csak azt mondta, hogy olyan kicsi még a többihez képest. (persze, hogy kicsi, hogyha szinte mindegyik késik egy évet)
Szerintem a szülők terelik be egymást ebbe az "ördögi körbe", ha te sem adod, meg amaz sem, akkor én sem adom, így a gyerekek nagy része visszamarad, holott kezdhetne. Mondom én úgy, hogy ha ha szülők nagy része így gondolkodik, akkor én sem adnám..
Hát igen, senki sem állította, hogy minden óvónő tökéletes. De tök mindegy, mert a mai világban rohadtul nem az óvónő dönt. Lehet csak te érzed úgy, hogy menned kellett volna, de közben meg volt valami hiányosságod.
Amúgy meg a szülők nagy része esetlennek vagy éretlennek látja még a saját gyerekét? Erről van valami statisztika, meg hogy miért ilyen nagy az arány, hogy miért nem engedi a szülő a gyerekét iskolába? Ha mindenki ennyire félti a gyerekét, akkor mindenki menjen egy évvel később iskolába.. Ez így nem tudom mennyire fog működni, hogy a gyerekek egy elég nagy hányadát visszatartják, ergo felesleges akkor ez a törvény, menjen akkor mindenki egy év múlva.
Meg nem kell mindent az óvodára fogni. :D
Az öcsédnek meg lehet, hogy olyan hiányossága van, amin az óvoda sem segít. Felesleges is arról beszélni, hogy az óvoda kit nem enged, mert az olyan gyerek tényleg nem olyan sok, ahhoz képest, amennyi tényleg visszamarad.
De akkor meg 23 évesen végeztél volna. Még 5 évet dolgozol, hogy családot alapíthass és lehet csak tényleg 30 felett fog sikerülni.
Én meg nem nagyképűségből mondom, a 20-as éveim legelején vagyok.. És hálát adok az Istennek, hogy nem kell többet iskolában ülni. Ha belegondolok ha engem is visszatartottak volna, most még előttem lenne az a két éves képzés, amit választottam. Szerintem meg akkor érzi az ember, hogy szabad, amikor már nem tanul. Mindig várni a buszra, stb, heti 8-9 óra.. Borzalmas élmények jöttek fel bennem a középsuliról. Bár lehet a te idődben még nem terheltél le ennyire a diákokat és nem is volt ennyi óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!