Sok szülő miért nem adja a gyerekét iskolába ha megfelelt? Nem fél, hogy egy évvel lemarad?
Én csodálkozok, hogy a saját ismerőseim közül is mennyien nem adják. Az óvodában megfelelt, de sokan ilyen indokkal visszatartják, hogy még nagyon eleven, vár még egy évet, vagy nagyon esetlen a gyerek és akar egy évet várni, hogy fejlődjön. Ha óvodában megfelelt, akkor miért tartja vissza a sok szülő? Nem mintha bele akarnék szólni, csak nem értem.
Ha bevezetik a 9 osztályos általánost, meg ugye eleve késik egy évet, ne adj isten valamilyen okból évet kell ismételnie, akkor ott tart, hogy csak 20-21 éves korában fog érettségizni minimum. Főleg ha később 5 évesre jelentkezik.
De az óvónők erre specializálódtak. :)
A szülő a saját gyerekével meg elfogult és sokszor rosszul dönt. Volt olyan gyerek, aki az osztálytársam lett volna, de az anyja nem adta, mert koraszülött volt. Tőlem fél évvel így is idősebb volt, de még hozzánk sem adta, az óvónők meg mondták, hogy adja, mert ott van kormban, hiába koraszülött. De nem adta, a így ahová került 1,5 évvel volt túlkoros. Emlékszek, hogy mondta, hogy milyen rossz érzés volt neki. Szerintem meg az óvónő jobban észreveszi a jeleket, ami alapján eldönti, hogy megfelel e. A szülőnek nincs összehasonlítási alapja.
De én is elgondolkodnék, hogy adnám e 6 évesen tőle sokkal nagyobbakhoz, amikor már szinte mindenki túlkoros és fejlettebb, 8 évesek közé én sem adnám. De nem hiába lett ez úgy kitalálva, hogy 6-7 évesen menjenek. Nos nem hinném, hogy ennyi gyereket az óvónő tart vissza. Utána meg már elgondolkodtató, hogy való e a gyereket sokkal idősebbek közé adni. Mert ilyen kis gyerekenél egy év is rengeteget számít..Szóval azért mondom, hogy ez nagy részben a szülő hülyeségben és lehet hogy sokan azért nem adják, mert féltik és nem akarják tőle sokkal idősebbekhez adni, gy ők is várnak még egy évet. :(
Nem értem miért pontozzák le csutkára azokat a válaszokat, akik egyetértenek velem, hogy csak mert úgy gondolom nem kellene hátráltatni a gyereket. Ahogy azt sem, aki leírta az élményét és a véleményét saját magáról, hogy neki rossz volt, hogy nem adták és nem értik, hogy miért nem adták. Én sem pontoztam le senkit, pedig normális indokot nem sokan adnak rá, hogy miért tartják vissza. Szerintem ez már "divat", már szinte senki sem akarja adni, mert azt hiszik ezzel a gyerek javát szolgálják és annyival rátermettebb lesz. Nos én meg nem engednék nagy korkülönbséggel gyereket ugyan abban az osztályba. Mert lehet, hogy valaki pont úgy esik, hogy eleve van két gyerek között fél év és még egy évet késleltetik és két gyerek között akár 1,5 év is lehet.. Az idősebb meg jobban fog teljesíteni, már biztosan ügyesebb agyilag is, meg sportban is pl.. A kis 6 évesnek aki meg éppen korban van komplexusokat okozhat. Én hoznék ilyen törvényt, hogy csak az óvónőre bíznám, tetszik, nem tetszik.
És aki nem tudta felfogni én nem arra értettem, hogy lemarad, hogy rosszabbul fog teljesíteni az iskolában, lehet, hogy éltanuló lesz. Csak arra értettem, hogy annyival később fog végezni, ettől még nem lesz kevésbé okos vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!