Én vagyok érzékeny vagy túloz a Tanító néni?3-os fiam tanára sürgösen látni szeretne mert szerinte ez így nem mehet tovább.
2 hete hunyt el édesapám,ezt ő tudja.
Nem tudok aludni.Igy mostanában pár percet szokotunk késni.
Ma felhívott,hogy sürgősen beszélnünk kell mert ez így nem mehet tovább. A fiú rendszeresen késik.
Ez az egyik.
Másik:Rendszeresen nincsen lecke füzete.A lecke füzet a táskában van. Van hogy a fiam nem veszi elő vagy nem találja,nem tudom. Én itthon elmondom neki,hogy legyen nála.
A Tanár nő van ott én itthonról mit csináljak ezzel? Elmondtam a fiamnak,de nem tudok többet tenni. Nem akarom fokozni a rossz hangulatot itthon. 😞
+ Ma csak ma!!! Nem vittünk torna felszerelést,és ezt is megjegyezte. Azt állitja a tanító,hogy rendszeresen hiányzik valami.
Kértem a türelmét,ő ma akart látni.
Úgy érzem nem készültem fel erre. Nem tudom,hogyan reagáljak. Nem szeretném magunkra haragitani ill. a gyerekemre.
Eddig nem volt semmi problémánk vele.
Szerintem túlreagálod és apukád halálával takarózol.
Itt rendszeres probléma van, több mindennel. Más is alhat rosszul, de iskolába oda kell érni. Egyszer késhet mindenki, másik nap jobban kell figyelni.
Szerintem meg elég sok érzéketlen ember van itt. Édesapád meghalt, ki nem sz*rja le ilyen helyzetben, hogy késtek pár percet? Nekem egy hónapba telt, mire úgy-ahogy vissza tudtam térni a mindennapii feladatokhoz, amikor meghalt az apám. Kialvatlan vagy és a gyász legelején vagy még. Persze, "az élet megy tovább", és igyekezned kell megtenni, amit tudsz, de most ez van. Ha összeszed a gyerek 2-3-4 igazolatlan órát a késések miatt, akkor sem történik semmi.
Menj be, mondd el tanítónak, hogy most ez van, sajnálod, igyekezni fogsz. A leckefüzet egy más dolog, ahogy írod, az korábbi probléma. Mondd meg, hogy te ellenőrizted, hogy bevitte.
13ashoz annyit hozzá fűznék, hogy a pedagógust bevették a büntetőjogi felelősségre vonás alá, magyarul ha nem jelzi, őt veszik elő.
2 hete késtek, hiányos a felszerelés, ez nem normális, talán tényleg segítségre van szükséged.
Szerintem még rendes is a tanító, mert beszélni akar a szülővel. Gondolom nem egyből jelenti, hanem először végére akar járni mi a helyzet. Viszont ha a szülő homokba dugja a fejét, halogatja a beszélgetést, a tanítónak ez azt tükrözi, hogy nem is akar változtatni a helyzeten, és akkor már jelenti, mert nem működik együtt.
A gyász egy hosszú folyamat, de az életetek közben nem állhat meg. A gyereknek kötelességei vannak az iskolában. Ha nem megy, hogy beérj vele az iskolába, akkor keress valakit, aki ezt a terhet leveszi a válladról. Hol a gyerek apja? Ha pedig eddig nem tetted, akkor keress egy pszichológust magadnak!
A késések tényleg nem beleférősek, a többi ritka és jelentéktelen. Nem szórakozásból van a krétàban felszereléshiány jelzésére lehetőség, megesik. Pár alkalom belefér, 8 évesed van, belefér, ha nem hibáltanul pakol és találja a cuccait, heti 5*5 órából egy kettőnél.
Neked kellett volna új leckefüzetet venned a második beírás után.
Még felnőttnél is belefér, ha hibázik hetente párszor, nemhogy 8 évesnél! Emberek legyen már eszetek! Oké, ha nem talál valamit, akár naponta, vagy nem jut eszébe mindig, hogy elő kell venni.
Szerintem amúgy lusta beleírni a leckét, ezért nem veszi elő. A gyerekek szokták, mert “úgyis megjegyzik”.
És nem, nem jelentenek ilyet családsegítőnél, csak ha hiányzik meleg ruha és/vagy koszos, ápolatlan is a gyerek. 90 gyereket úgy elvinnének akkor, mint a sicc, meg a szülőket is, akik még a havi 1000 ft osztálypénzt sem fizetik be, nincsenek szülőin és nem gyakorolnak a gyerekkel(3 suliba járt eddig a gyerekem, mindnél ez volt, kettő gazdag környék!)
12 évesen halt meg apukám, 17 évesen anyukám. Nekem. Nem az anyámnak, se másnak. Mégis időben beértem a suliba, vittem mindent.
Szedd össze magad, felnőtt nő vagy.
Igen sz*r ez tény, az is lesz sokáig de ne a gyereked szivasd miatta
Őszinte részvétem! Az élet viszont megy tovább és a történtek nem lehetnek negatív kihatással a gyermekedre. Ő az iskolában egy másik közegben van, nem kísérhetik el oda is az otthoni problémák.
A késés kellemetlen, lehet hogy fontos információkról marad le.
Lefekvés előtt ellenőrizd a táskát, hogy minden meg van-e. Lehet, hogy a nagy káoszban a gyerekkel sem foglalkozol úgy ahogy kellene, és valahogy próbálja magára hívni a figyelmet.
Én 20 évesen vesztettem el az Apámat, tehát valószínűleg kevesebb ideig volt az életem része, mint neked a sajátod. Muszáj felülkerekedni, nem csúszhatsz így szét és bármilyen durván is hangzik, ez nem lehet kifogás sem magyarázat az iskola felé.
3-as, Ugye a tipikus inkább nem írom le milyen családhoz is kijártok? Mert ti is csak a normális embereknél mérték arcoskodni. Jól megváltozott a rendszer, nálunk akkor mindenkihez ment volna ki a családsegítő gyerekkoromba az osztályba, volt aki elaludt többször és késett, volt többször tesi felszerelés hiány. Rendesen meglepődtem, hogy ma már a tesicucc miatt is megrángathatják az embert. Kemény.
Ilyenkor nem lehet kivenni egy két hetet? Gyerekként amikor meghalt a mamám simán kivett a család pár napra gyász miatt, totál normális volt. Munkahelyen is adnak egyből napot. Részvétem! Tapintat nulla sajnos sokakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!