Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Én vagyok érzékeny vagy túloz...

Én vagyok érzékeny vagy túloz a Tanító néni?3-os fiam tanára sürgösen látni szeretne mert szerinte ez így nem mehet tovább.

Figyelt kérdés

2 hete hunyt el édesapám,ezt ő tudja.

Nem tudok aludni.Igy mostanában pár percet szokotunk késni.

Ma felhívott,hogy sürgősen beszélnünk kell mert ez így nem mehet tovább. A fiú rendszeresen késik.

Ez az egyik.

Másik:Rendszeresen nincsen lecke füzete.A lecke füzet a táskában van. Van hogy a fiam nem veszi elő vagy nem találja,nem tudom. Én itthon elmondom neki,hogy legyen nála.

A Tanár nő van ott én itthonról mit csináljak ezzel? Elmondtam a fiamnak,de nem tudok többet tenni. Nem akarom fokozni a rossz hangulatot itthon. 😞

+ Ma csak ma!!! Nem vittünk torna felszerelést,és ezt is megjegyezte. Azt állitja a tanító,hogy rendszeresen hiányzik valami.

Kértem a türelmét,ő ma akart látni.

Úgy érzem nem készültem fel erre. Nem tudom,hogyan reagáljak. Nem szeretném magunkra haragitani ill. a gyerekemre.

Eddig nem volt semmi problémánk vele.

ma 13:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Érzékeny vagy.

Attól hogy meghalt az apukád, a gyerek nem késhet 1 percet sem, főleg rendszeresen, nem maradhat otthon a totnafelszerelese és a többi.

Masnak is van sok kinja az eletében, mégis a kötelességét meg kell csinálni.

Az nem kifogás hogy meghalt valaki, és a gyereknek sem jó ha azt látja hogy szét vagy esve és ilyen olyan ürügyekkel kibújhat a kötelezettségei alól. És amúgy a tanító néninek be kell írnia ezeket, ha tetszik, ha nem, különben ő lesz bajban.

ma 13:28
 2/19 anonim ***** válasza:
77%

Túlozni nem túloz, hisz tényeket sorol. Késtek, nincs felszerelés...

Az már más kérdés: hogy biztos, hogy ez olyan horderejű, amiért be kell hívni egy szülőt?

Szerintem nem.

Nálunk az ilyet máshogy rendezik. Kiírják a csoportba általánosságban, hogy figyeljünk erre és erre.

Szintén harmadikos gyerek. Van hogy elkésünk, még egyszer nem szóltak. Volt felszereléshiány, azért se kaptunk ki. Ma pl: itthon maradt a törölköző. Na bumm. Vérvételen kezdtünk, kimaradt.

ma 13:36
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Gyermekjoleti szolgálatnal dolgozok, hozzám az ilyeneket második alkalomnál jelzik írásban, amire család látogatás kell tennem. Igen a torna cuccot is.. A késéseket is..a felszerelés hiányokat is, főleg ha rendszeresek. Hiányzik, hogy kijarjon hozzád egy szociális szakember? Amennyiben nem, úgy menj be, kérj sűrűn elnézést, ne mentegetőzz és ne hagyd, hogy a gyereked életét befolyásolja a gyászod.
ma 13:38
 4/19 anonim ***** válasza:
77%

A tanítónak abban igaza van, hogy a késésekből baj lehet (bekell írni, aztán simán kigyűlik egy-egy igazolatlan óra belőle). A leckefüzet ha ott van, de nem veszi elő az a gyerek "sara", ha nála van és nem veszi elő akkor nyugodtan mond meg a tanítónak, hogy ellenőrzöd, elviszi, ha nem veszi elő azzal te már a fejmosáson kívül nem tudsz mit kezdeni 🤷🏼‍♀️. Lehet egy darabig ellenőrizni kéne a felszerelését minden nap, hogy tényleg elvisz-e mindent. Előfordul, hogy egy gyerek szétszórt vagy kicsit "lesz.rom" típus lesz a kiskamaszkorhoz közelítve. Ha láttad, hogy bepakolt, mégse veszi elő akkor meg megtalálni az okokat, akár a tanító segítségével.

Ezt a beszélgetést ne vedd támadásnak tőle (amíg nem lép fel úgy, nyilván az már más. Akkor kikell állnod magatokért), tudja mi a helyzet. Valószínűleg a gyereket is felkavarta és ő sem olyan, mint szokott lenni. Ahogy a késések is innen indulnak, hogy nem vagytok jól, neki ilyenkor ez a dolga, hogy behívjon és keressetek erre egy megoldást, akár bevonva segítséget (pszichológus, szociális munkás stb), aki segít ezt áthidalni.

ma 13:39
 5/19 anonim ***** válasza:
69%

3, ez most vicc?

Akkor minket miért nem jelentgetnek?

SNI-s gyerekkel.

ma 13:40
 6/19 A kérdező kommentje:

És ha a lecke füzetet nem veszi elő a kisiskolás.Mert nem látja vagy nem találja?

Erre én mit mondjak neki azon kívűl,hogy én rakom a táskába?

ma 13:42
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

Kiírják a csoportba általánosságban, hogy figyeljünk erre és erre.

Oké, 2, de ezt pont az tojja le, akire vonatkozik. A kérdezőnél több probléma van, ami többször is előfordult.

ma 13:48
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Pont ezt mondd. Te minden nap belerakod a táskájába, szóval ott kell lennie. Az, hogy nem veszi elő te már nem tudod ellenőrizni, de ott van. Gyerek mit modott, miért nem? Nem találja? "Dedósnak" tartja a leckefüzet dolgot? Valaki piszkálta, hogy az övé mondjuk autós és az nem menő? Elsőre megoldás lehet a füzetbox, abban legyen, azt nem tudja nem észrevenni. Ha piszkálták vagy neki nem tetszik ez akkor füzet/borító csere és vegye elő akkor is, ha nem tetszik ez neki.
ma 13:49
 9/19 anonim ***** válasza:
82%
Nos, tudom milyen nehéz napjaid vannak, nekem a férjem hunyt el, de az élet ugyanúgy megy tovább. A gyerek nem késhet és nem hiányozhat semmi a dolgai közül. Ellenőrizd a táskáját este, ha kell, az iskolába indulás időpontját pedig bármilyen nehéz is, tartsd be, állítsd korábbra az ébresztőt, ha a fáradtságtól kicsit lassabban tudsz elkészülni! Részvétem és kitartást kívánok!
ma 13:50
 10/19 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen jogos, ha 2 hete minden nap késtek. Borítja az egész osztályt, ha valaki késve csámborog be. Már tanulnának, erre becsámborok Pistike, akkor mindenki rá figyel a tanár helyett, zörög szöszmötöl, kérdezősködik. Az első órát haza is vágta. Elhiszem, hohy nehéz. Pont ekkora volt a fiam, mikor apukám meghalt, összetörtem, de a gyerek ettől még tanult rendesen.
ma 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!