Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek ez igazságos?...

Szerintetek ez igazságos? Tudunk/érdemes valahová fordulni?

Figyelt kérdés
Kislányom osztályában van egy autista. Magatartásilag nincs vele baj, elvan magának, viszont tanulásban sokkal lassabb, figyelmetlenebb mint a normális gyerekek. Kislányom múltkor panaszkodott, mert nem tudta időben befejezni a felmérőjét, miközben az a gyerek rendre folytathatja a szünetekben is. Kislányom megkérdezte, hogy folytathatja-e ő is, de nem engedte neki a tanár. Szerintem ez igazságtalan. Hiszen ha normális gyerekek közé jár, akkor azok a szabályok kellene, hogy vonatkozzanak rá is, mint a többire. Emellett persze az ő felmérői sikerülnek mindig a legjobban (nyilván a plusz idő miatt). Az én kislányomnak ez nagyon rosszul esik, mert rengeteget tanul, de így sosem fog tudni vele lépést tartani. A tanárral beszéltem, állítja hogy neki előírás, hogy több időt kell adnia. Nem tudom hogy hazudik-e, de ha nem, akkor érdemes az igazgatóhoz vagy a fenntartóhoz fordulnom?
2022. máj. 25. 11:05
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
22%
Csak megjegyezném, hogy az autisták között nagy számban vannak kiváló képességűek.
2022. máj. 26. 09:38
 42/48 anonim ***** válasza:
85%

41-es: nem, az autisták között pont ugyanolyan arányban vannak kiváló képességűek, mint a lakosságban általában. Csak ha mégis van egy-egy, azt felkapják, mintha az autizmusa miatt lenne zseni.

A valóság ellenben az, hogy az autizmussal sokszor együtt járnak egyéb rendellenességek, pl. figyelemzavar, szellemi fogyaték, ételallergia.

A szóban forgó kisfiú valószínűleg figyelemzavaros, azért kap több időt.

2022. máj. 26. 11:46
 43/48 anonim ***** válasza:
22%
42. Azért kap, mert autista.
2022. máj. 26. 14:58
 44/48 anonim ***** válasza:
86%
Az autizmus nem tanulási zavar, hanem kommunikációs zavar. Erre fejlesztést szoktak kiírni. De gyakran együtt jár figyelemzavarral is, emiatt lassabban halad a feladataival. Erre szoktak több időt adni.
2022. máj. 26. 19:01
 45/48 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk diszlexiás lány volt és tovább írhatta. Sosem volt eből balhé. Tudtuk, hogy a felmérő úgy van megcsinálva, hogy annak a kitöltéséhez elég legyen 45 perc egy átlagos gyereknek, a diszlexiás lány meg nem tartozott ebbe a kategóriába és ezért magától értetődően plusz idő kellett.

Nem volt rosszabb vagy butább nálunk csak lassabban oldotta meg a feladatokat és erről volt igazolása. Ettől nem kellett automatikusan egy kisegítőbe járnia, neki is jga volt velnk egy iskolába járnia.

Ugyanúgy ha valakinek a fizikai egészsége miatt el kell hagynia a termet, mert hasmenése lesz egy ételérzékenység miatt, injekciót kell beadnia magának akármi miatt, ennie kell cukorbetegség miatt, stb, azt nem küldik speiális iskolába.

2022. máj. 27. 11:34
 46/48 anonim ***** válasza:
24%

Amit a 32 írt, azzal részben egyetértek.

Az akinek problémája volt, nem diszlexia, de viselkedési zavar azt megvetették a tanárok, mindig igyekeztek túladni rajtuk. It általában az volt a gond, hogy a szülő nem értette meg, hogy a gyereke nem való abba a közegbe, hátráltatja az órai munkát és nem tud együtt halafni sem a többiekkel.

De ott voltak azok akik csak simán rosszak voltak, de az eszük meglett volna a tanuláshoz.

Világéletemben arról szólt az iskola, hogy ha nem volt meg a képességed arra, hogy színötös legyél mindenből vagy nem voltál egy csibész, akkor nem is törődtek veled. Az osztályelsőt dícsérték meg plusz feladatokkal látták el, rajtuk kívül meg a rosszakkal törődtek állandóan.

A tanár heti szinten beszélgetett azzal aki állandan rossz volt az órán ki állandóan balhét csinált, akivel állandóan a baj volt és a többiekkel alig beszélt és ez viszont tényleg rosszul esett.

Hisztit nem csináltam belőle, de néha nekem is jól esett volna, ha kicsit odajön hozzám, megkérdezi hogy vagyok.

2022. máj. 27. 11:45
 47/48 anonim válasza:
86%
Kedves kérdező, remélem csak viccnek szántad a kérdésed és egy troll vagy. "...ha normális gyerekek közé jár, akkor azok a szabályok kellene, hogy vonatkozzanak rá is, mint a többire." Már előttem leírták, mindent elmond rólad, hogy egy autistára irigykedsz. Kezdem sajnálni a tanárokat, hogy a bérük és a megbecsültségük hiánya mellett ilyen, hozzád hasonlóan kretén szülőkkel is kell konfrontálódniuk.
2022. jún. 19. 18:51
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy nálunk a tanítónő is pont ilyen volt. Hiába volt kiírva több idő, azt mondta nem adja meg, mert nem igazságos a többi gyerekkel szemben. Nem tudtam neki megmagyarázni, sajnos. Emiatt váltottunk is iskolát. Egyébként már nem is kell a gyerekemnek több idő, már behozta a lemaradást, de az elején kellett neki kicsit több segítség. Egy jó pedagógus ezt megadja. A fiam osztályában volt olyan gyerek, aki nem volt kivizsgálva, de a tanítónő látta, hogy figyelemzavaros, ezért alapból engedte, hogy tovább írja. Senki nem csinált ebből balhét, pedig még papírja sem volt.
2022. jún. 19. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!