Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek ez igazságos?...

Szerintetek ez igazságos? Tudunk/érdemes valahová fordulni?

Figyelt kérdés
Kislányom osztályában van egy autista. Magatartásilag nincs vele baj, elvan magának, viszont tanulásban sokkal lassabb, figyelmetlenebb mint a normális gyerekek. Kislányom múltkor panaszkodott, mert nem tudta időben befejezni a felmérőjét, miközben az a gyerek rendre folytathatja a szünetekben is. Kislányom megkérdezte, hogy folytathatja-e ő is, de nem engedte neki a tanár. Szerintem ez igazságtalan. Hiszen ha normális gyerekek közé jár, akkor azok a szabályok kellene, hogy vonatkozzanak rá is, mint a többire. Emellett persze az ő felmérői sikerülnek mindig a legjobban (nyilván a plusz idő miatt). Az én kislányomnak ez nagyon rosszul esik, mert rengeteget tanul, de így sosem fog tudni vele lépést tartani. A tanárral beszéltem, állítja hogy neki előírás, hogy több időt kell adnia. Nem tudom hogy hazudik-e, de ha nem, akkor érdemes az igazgatóhoz vagy a fenntartóhoz fordulnom?
2022. máj. 25. 11:05
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
Szakértői bizottság állapítja meg, hogy milyen fejlesztések és milyen kedvezmények járnak az sni-s gyerekeknek. Ilyen kedvezmény lehet pl eszközhasználat, plusz idő dolgozatnál, csak írásban vagy csak szóban feleltetés stb stb. Ha gyengénlátó gyerek járna az osztályba és pl laptopopot használhatna vagy nagyítógépet stb, azért is balhéznál?
2022. máj. 25. 18:58
 32/48 anonim ***** válasza:
8%
Én nem akarok rosszindulatú lenni, de tény, hogy a normális gyerekek mindig hátrányban vannak. Akik nem tudnak tanulni, viselkedni stb. mindig elveszik az okos, ügyes gyerekektől a figyelmet és lehetoseget. Kitűnni meg már nem is szabad, mert mi az, hogy a tiéd okos, ugyes.. Eselyegyenloseg... Az..
2022. máj. 25. 19:13
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
32, honnan szeded, hogy kitűnni mar nem is szabad? Meg hogy a normalis gyerekek lesznek hatranyban? Mondd már meg, hogy mitől van hatrányban a kerdező lánya? Ha egy másik osztalyba jarna, ahol nincs autista, fel se merülne, hogy neki is kene még 10 perc. Akkor ez miféle hatrany?
2022. máj. 25. 19:20
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Én továbbra sem értem, az autistától sajnáljátok a plusz 10 percet? Tudjátok milyen egy autista élete? Inkább segíteni próbálnátok.
2022. máj. 25. 19:58
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez igazából szomorú.

Azt hiszed, hogy van autista iskola?? NINCS. Van a normál suli, és a súlyosan sérült gyerekeknek való suli.

Tudod, az én fiam nem autista, "csak" figyelemzavaros, és diszkalkuliás. Velünk mit tennél? A gyermekem 3. osztály óta használhat matek órán számológépet, többlet időt is kap, bár annak semmi értelme egy figyelemzavarosnal, 35 perc után már nem tud koncentrálni.

Most 5-ben fel is mentették matekból, tehát nem kell osztályozni. Ennek ellenére megírja a dolgozatokat, járunk korrepetálásra.

A többi lényegi tantárgy 2-3 jegyű, úgy, hogy küzdünk erőn felül.

Képzeld csak el, rengeteg tanulás, és csak max 3 a jegy. A verstanulás maga a katasztrófa.

És akkor jössz te az irigységgel. Sajnállak!

2022. máj. 25. 20:24
 36/48 anonim ***** válasza:
95%

"Kitűnni már nem szabad, mert mi az, hogy a tiéd okos, ügyes"

Fordítva ülsz a lovon. A kérdező gyereke pont, hogy nem ügyes, hanem rosszabb mint az autista kisgyerek. Nem visszahúzzák a kitűnőről, az alap szint teljesítése esik nehezére.

2022. máj. 25. 20:37
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Mit tudtál leszűrni a válaszokból?

Akarsz valamit változtatni, vagy valamiben lépni?

2022. máj. 26. 01:00
 38/48 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező sötét vagy mint az éjszaka,és irigy .
2022. máj. 26. 07:16
 39/48 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező meg van sértődve, mert a kis angyalkája nyilvánvalóan az autista osztálytárs 10 percétől lenne kitűnő, semmi mas nem hianyzik neki bizonyara hozzá.
2022. máj. 26. 07:24
 40/48 anonim ***** válasza:
94%

Kegyetlen leszek, de te is az voltál:

Azt írod, rengeteget tanul, de nem tud vele lépést tartani.

Akkor kiben van a hiba? Alsó tagozatban rengeteg tanulás mellett lekörözi egy autista??

2022. máj. 26. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!