Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek ez igazságos?...

Szerintetek ez igazságos? Tudunk/érdemes valahová fordulni?

Figyelt kérdés
Kislányom osztályában van egy autista. Magatartásilag nincs vele baj, elvan magának, viszont tanulásban sokkal lassabb, figyelmetlenebb mint a normális gyerekek. Kislányom múltkor panaszkodott, mert nem tudta időben befejezni a felmérőjét, miközben az a gyerek rendre folytathatja a szünetekben is. Kislányom megkérdezte, hogy folytathatja-e ő is, de nem engedte neki a tanár. Szerintem ez igazságtalan. Hiszen ha normális gyerekek közé jár, akkor azok a szabályok kellene, hogy vonatkozzanak rá is, mint a többire. Emellett persze az ő felmérői sikerülnek mindig a legjobban (nyilván a plusz idő miatt). Az én kislányomnak ez nagyon rosszul esik, mert rengeteget tanul, de így sosem fog tudni vele lépést tartani. A tanárral beszéltem, állítja hogy neki előírás, hogy több időt kell adnia. Nem tudom hogy hazudik-e, de ha nem, akkor érdemes az igazgatóhoz vagy a fenntartóhoz fordulnom?
2022. máj. 25. 11:05
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj hogy tudatlan vagy, buta és még irigy is.

Inkább járj utána a jogszabályoknak.

A gyerekedet meg vidd el a pedagógiai szakszolgálathoz, ezek fényében valószínűleg neki is adnak majd +10 percet... XD

2022. máj. 25. 11:37
 12/48 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit, engedjétek el a kérdést. Bánom, hogy kérdezni mertem.
2022. máj. 25. 11:40
 13/48 anonim ***** válasza:
82%
Megsúgom, hogy a szorgalommal összeszült ötös alsóban sokkal rosszabb, mint a tehetséges gyerek. Az előbbi hülyere dolgozza magát és kompenzálja hogy nem okos, a másiknak meg csípőből megy. Te tenyleg jobban ertékeled az elsőt?
2022. máj. 25. 11:40
 14/48 anonim ***** válasza:
94%

De miért lenne igazságtalan?

Az élet igazságtalan. Az a kisfiú önhibáján kívül egy életre meg lesz bélyegezve, csak mert autista. Kívánod ezt a lányodnak, vagy bárkinek? Gondolom nem. Akkor ne sajnáld, ha egy felmérésen kap 10 plusz percet. Lesz még elég baja az életben, ahol hátránnyal kell indulnia.

2022. máj. 25. 11:41
 15/48 anonim ***** válasza:
97%
Gusztustalan a hozzáállásod. Mivel az autista kisfiú speciális szükségletűnek számít, ezért egyértelmű, hogy neki jár a plusz idő, de nem tudom a lányodnak miért járna ez nem így működik. Elszomorító, hogy valószínűleg a lányodnak és ezt a hozzáállást tanítod.
2022. máj. 25. 11:44
 16/48 anonim ***** válasza:
91%
Hát azt hiszem ez nem jött össze a kérdezőnek🤷‍♀️
2022. máj. 25. 11:50
 17/48 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, csak egy kérdésre válaszolj őszintén. Elcserélnéd a gyerekedet az autista kisgyerekre?

Örülj inkább, hogy nem a tiedet kell pozitívan diszkriminálni.

2022. máj. 25. 12:21
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagyfiam is tovább írhatja a dolgozatokat. BTMN besorolása van, szintén normál iskolába járó autista. Az írásbeli dolgozatokra is több időt kap és a szóbeli feleletekre is, sőt, ha úgy érzi még a fültokot is felteheti, mert sokszor zavarja az a hang ahogy a papíron siklik a ceruza...

A tanár nem hazudott, a plusz idő tényleg előírás.

2022. máj. 25. 12:32
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt bánd, hogy kérdezni mertél, hanem próbálj meg elgondolkodni a válaszokon. Nagyon jó alkalom lenne, hogy rendet rakj a fejedben ezzel a témával kapcsolatban. De te nem vagy hajlandó erre. Hát akkor menjél szépen az igazgatóhoz, remélem, rendesen helyretesz.
2022. máj. 25. 12:32
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Persze, majd biztos a kislányod miatt változtatnak a törvényen, ami szerint engedélyezni kell neki a plusz időt... Hihetetlen milyen hisztis szülők vannak.
2022. máj. 25. 12:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!