Szerintetek ez igazságos? Tudunk/érdemes valahová
fordulni?
Figyelt kérdés
Kislányom osztályában van egy autista. Magatartásilag nincs vele baj, elvan magának, viszont tanulásban sokkal lassabb, figyelmetlenebb mint a normális gyerekek. Kislányom múltkor panaszkodott, mert nem tudta időben befejezni a felmérőjét, miközben az a gyerek rendre folytathatja a szünetekben is. Kislányom megkérdezte, hogy folytathatja-e ő is, de nem engedte neki a tanár. Szerintem ez igazságtalan. Hiszen ha normális gyerekek közé jár, akkor azok a szabályok kellene, hogy vonatkozzanak rá is, mint a többire. Emellett persze az ő felmérői sikerülnek mindig a legjobban (nyilván a plusz idő miatt). Az én kislányomnak ez nagyon rosszul esik, mert rengeteget tanul, de így sosem fog tudni vele lépést tartani. A tanárral beszéltem, állítja hogy neki előírás, hogy több időt kell adnia. Nem tudom hogy hazudik-e, de ha nem, akkor érdemes az igazgatóhoz vagy a fenntartóhoz fordulnom?
Idióta vagy, az autista gyerektől irigyled a plusz időt? Papírja van róla, hogy szakértői vélemény alapján neki több idő jár ugyanarra a feladatra. Ha ki akarod röhögtetni magad, nyugodtan fordulj akárkihez.
Az ilyen helikopter szülőktől mentsen meg a jó ég mint amilyen te vagy. Túléli a gyereked hogy van egy befejezetlen dogája...
2022. máj. 25. 11:09
2/48 anonim válasza:
Ha a gyereked rengeteget tanul és így is lekörözi egy autista, talán nem az autistát kéne visszahúzni a gyereked szintjére, nem gondolod? Nyilván nem egy zseni a lányod.
2022. máj. 25. 11:10
3/48 anonim válasza:
Tényleg előírás.
Rólad meg mindent elmond, hogy egy autistára irigykedsz!
2022. máj. 25. 11:12
4/48 anonim válasza:
És gondolom az autista kisfiún kívül jár még az osztályba 20 másik gyerek, aki pont ugyanannyi időt kap, mint a te lányod. Hozzájuk hasonlítsd a dolgozatát, ne olyasvalakihez, aki sajátos nevelési igényű.
2022. máj. 25. 11:13
5/48 A kérdező kommentje:
Nem tőle sajnálom a plusz időt, félreértettétek. Csak akkor másnak is járjon. Ez azért diszkrimináció, akárhonnan nézzük. Ennyi erővel az is rendben lenne, ha más meg 10 perccel a többiek előtt kellene, hogy beadja.
A gyerek szellemileg nem fogyatékos. Elvileg. Ha meg nem bírja a tempót, akkor miért nem jár autista iskolába?
2022. máj. 25. 11:19
6/48 anonim válasza:
Egy autista gyerektől sajnálod, hogy rá írják a dolgozatára, hogy ötös, pedig lehet, hogy nem is??
2022. máj. 25. 11:19
7/48 anonim válasza:
Végtelenül buta vagy.
A dolgozat az alapszintű diákokhoz van szabva, gondolom a többiek be tudták fejezni. Az autista gyerek kap rá plusz 10 percet (nem hiszem, hogy többet, mert a szünet max ennyi), erre a te gyerekednek is kell.
Mint amikor a szegények kapnak egy ingyen vacsorát te meg vered az asztalt a az új BMV-dből, hogy az neked is jár mert diszkrimináció. Barom.
2022. máj. 25. 11:20
8/48 anonim válasza:
Tényleg kaohqt plusz időt, sőt f8mnaziumi felvetelinel is fog neki járni. Ez nem igazságtalan, anyuka kihasználja amit lehet a kislányod meg nem annyira okos mint hiszed, ha alsoban sem tud befejezni egy tesztet.Az lenne igazságtalan ha csak a te lányod nem tehetné ezt...
2022. máj. 25. 11:25
9/48 anonim válasza:
Ha a kislányod hülyére tanulja magát és így is lekörözi egy autista 10 perc segítséggel, hát.. nem a legokosabb gyerek lehet.
2022. máj. 25. 11:28
10/48 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés, hogy az én kislányom mennyire okos. Van, akire órán ragad, van aki meg sokat tanul. Nekem az utóbbi ötöse többet ér, mert szorgalom és munka van mögötte.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!