Mi az igazságos megoldás? Apuka is keljen éjszaka?
Szerintem az a normális, ha az anyuka kel, mivel neki átmenetileg a gyerekgondozás a "munkàja"
De
nyilván vannak helyzetek, amikor nem így történik nálunk sem.
1 éves kota után többször előfordult, hogy a férjem (is) kelt hozzà.
Szimplán könnyebben visszaaltatta, mint én.
Ha én altattam addug nem aludt, míg nem végeztem.
Így pihent többet.
Tehát a helyzet felülírta az elveket
😉
Férjem 6tól 5ig dolgozik, pénteken már délben itthon van.
Hétköznap én kelek a picihez, nyilván fontos, hogy ha 4kor ébred, és egész nap dolgozik, magánál legyen, egyébként balesetveszélyes is lenne, ha túlzottan kimerülten dolgozna. Ha délelőtt a pici alszik, akkor én is tudok pihenni. Emellett én is fáradt vagyok, az éjszakai kelések, az egyhuzamban max 3 óra alvás kikészít. Hétvégente egy este-éjjel-reggel csak az enyém, Apa van vele olyankor. Nagyon jólesik este fürdő, relax, és alvás reggelig egyhuzamban, majd egy kávé, és újra a topon vagyok.
Ez az általános rend nálunk, persze vannak kivételek. :)
A miénk még két hónapos sincs, így nincs olyan sok tapasztalat, de én mint apuka,
Éjszaka kevesebbet kelek, de sokszor felébreszt a feleségem, higy én vegyem ki-be a kiságyból.
És az elaltatást is sokszor én csinálom, mert nyugodtabb velem a gyerek, nincsenek velem az örök kísértést jelentő tejcsárdák. :P (jó alvó, 2-5 órát szokott velem aludni a gyerek)
Alavetően az a fontos higy anyuka kevesebbet kérje/igényelje a férj segítséget, mint amennyit a férj akár adni :) segítséget
Míg szoptattam csak én keltem, hiszen neki így felesleges volt. Mióta tápszeres lett ő is kel. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy ő egyszerűen nem ébred fel a gyerekre. Nem hallja.
Anyatejes babánál az apa feleslegesen kel, de nem anyatejesnnél kelhet ő is nyugodtan.
2/3 ad anyukának, 1/3 apukának.
Otthon lenni keményebb, mint dolgozni.
Amíg szoptatás van, addig anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!