Nem kellett volna gyereket vállalnom. Más is érzett már így? Mi lett a megoldás?
Eleinte azt hittem, szülés utáni depresszió.
De évek teltek el és nem lett jobb.
Azt hiszem nagy hibát követtem el. :(
Én is így vagyok vele
Vagy beletörődsz, vagy elhagyod őket, vagy öngyilkos leszel
Erre szokták mondani, hogy késő bánat.
A megoldás, hogy keresel egy szakembert és megkeresitek az okát, majd felépítitek, hogy ezt az érzést hogyan lehet tudatosan megváltoztatni, mi kell hozzá. Persze kérdés, hogy akarsz e tenni ellene és jól csinálni a "szülőséget" vagyszéttárod a kezed, hogy ez neked nem megy. Piszkosul nehéz és rengeteg energiát követel meg tőled, ezt tudom. De a másik oldal, hogy beleszarsz és csak túlélsz ebben a helyzetben, és a gyerek lesz amilyen lesz, beleteszel annyi frusztrációt, amit személyiségfüggően dolgoz majd fel így-úgy. Lehet nem való neked gyerek, de mostmár hogy ott van, hajlandó vagy tenni érte, hogy ő ebből a legkevesebbet érezze, illetve hogy a te érzéseid is változzanak? Jól látszik, hogy egyedül nem megy ha évek múltán is ezt érzed. Ne félj segítséget kérni!
Ugyanígy jártam, a második után borultam ki, és nem jövök helyre. Az elsőnél még bírtam. Azt hittem, ez nem vészes. És nekem is a nagyobbal van a több problémám. Valami lehet ebben a helyzetben...
Mennyi idő van a két gyermeked között?
Biztos, hogy rossz pszichológusnál voltál, ilyet egy szakember nem mond. Sajnos akihez jártam, őt nem tudom ajánlani, mert januárban meghalt, pedig ő fantasztikus szakember volt. Mindenképp keress tovább, esetleg ajánlások alapján, aki imaginációs technikával és pszichoanalízissel dolgozik.
Tudom, hogy nagyon nehéz két gyerekkel, főleg ha kicsi a korkülönbség. De ezzel mindenképp foglalkozni kell, mert még évtizedek vannak előtted.
Kedves kérdező!
Tehát rosszul érzed magad a bőrödben? A régi életed jó volt, maximálisan elégedett voltál? Vagy amúgy is depresszív típus vagy? Ki tudsz emelni valami konkrétat, amitől nem érzed jól magad? /pl.a hétköznapok monotonítása/ Az alaproblémára kellene rájönni,amiből ki lehet indulni.
5-ös vagyok. 3,5 év, de még a "nagy" is itthon volt (nem kezdte az ovit), amikor a kicsi született. Valahol ott csúszott el.
A nagy "problémás", születése óta fejlesztésre szorul, pont ezért fsza anyukának (bocs a jelzőért) gondoltam magam, hogy "én mennyire jól menedzselem" a helyzetet. Tartottam ugyan tőoe, de maximálisan bíztam, hogy kettővel is menni fog. Hát nem.
Rá kellett jönnöm, hogy azért tudtam olyan jól kezelni a nagyot, mert csak rá kellett figyelnem.
Amióta viszont (9 hónapja) megvan a pici, úgy érzem, szétszakadok. A nagy "kezelhetetlen", az idegeim pattanásig, ordítok mint egy állat és utálom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!