Van valami megoldás arra hogy egy gyerek megtanulja lenyelni a tablettas gyógyszert?
18 évesen az ici pici fogamzásgátló vilt az első anit le tudtan nyelni, addig mindent széttörtem és egy kanál cukorral vettem be, de néha még így is 'lezárt a torkom' és nem sikerült.
Most 32 évesen is van hogy megküzdök vele
Mint írod, nem az a probléma, hogy nem tudja, hogy kell. Így nincs is hogyan megtanítani őt. Nyílván az lenne a legjobb, ha le tudná nyelni, de ha nem tudja akkor sincs tragédia.
Amiből tudsz vegyél szirupot, rágótablettát, zseléstablettát, a többit pedig ahogy az első is írja, törd össze rakd bele ételbe, teába (csak ne cukorba, inkább mézbe), így rosszabbra felszívódása, de nyílván jobb, mintha egyáltalán nem venné be.
Nekem nagyon könnyen ment, bezzeg most, 30 évesen összeszorul a torkom, nem akar lecsúszni.
Nekünk gyerekkorunkban kettétörték(vagy több felé), és sok vízzel ment le, vagy pudingban, aminél eleve nagyobb darabokat nyelsz.
Szerintem valami pszichés gát miatt nem megy le az embernek(pl félelem a fulladástól, kellemetlen érzéstől).
Szerintem lehet ilyenkor próbálkozni akármi más egyébbel... pl kis méretű vitamin, rágótabletta, de lehet mittudomén m&m's cukorka is, amit tanuljon meg egyben lenyelni a gyerek. Ha az megy, a gyógyszernek is mennie kell.
Nálunk kezdetben úgy ment, hogy tegye a nyelvére (előre! mert hátul esetleg öklendezhet tőle, ill. ott érzékeli a keserű ízeket, tehát reflex, hogy ilyenkor zár a garat) és igyon. Sokat és folyamatosan. Ki volt készítve a pohár és volt, hogy a 3. pohár vízzel ment csak le. Igaz, ekkor cca 5 éves volt.
6 évesen már a tablettát preferáltuk mindenben a szirupokkal szemben. Most 8 évesen meg a kisebbeket már víz nélkül is...
6 éves fiam sem tudja lenyelni. Bár ő utalja az összes gyogyszert, mindig kérem, hogy folyékonyat irjanak, ha néha beteg, mert azt a teajába beleteszem, úgy megissza.
Esetleg összetöröd és mézzel? Én sokáig igy vettem be a gyógyszert, néha még a fog.gátlónál is öklendezek, pedig picike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!