Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az igazságos megoldás?...

Mi az igazságos megoldás? Apuka is keljen éjszaka?

Figyelt kérdés
Ha a férfi 8-16h-ig dolgozik, ugyanúgy kelnie kell a babához éjjel?
2019. dec. 23. 06:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
58%
Ez az egyetlen dolog, amit sosem csinált a férjem. Amúgy mindenből kiveszi a részét, de mindkét gyerek anyatejes (a nagy csak volt), úgyis cici kell ébredéskor, tehát nekem mindenképpen kelnem kell, akkor minek keljen ő is? Ha tápszeresek lettek volna, akkor valószínűleg ezen is osztozunk, mint minden máson. Cserébe az éjszakai műszakért viszont reggelente ő kel fel velük (mindkettő 6-7 között szokott ébredni), én még kicsit aludhatok, és ágyba kapok kávét :)
2019. dec. 23. 08:22
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

"úgyis cici kell ébredéskor, tehát nekem mindenképpen kelnem kell, akkor minek keljen ő is?"

Nálunk az a helyzet, hogy cici ugyan kell, de 3 ébredésből 1-nél nem attól alszik vissza, hanem rázni kell a hátsóját. Ahhoz nem kell a mellem. Ha ébred 10-kor, éjfélkor és 3-kor is, 3-kor már nem bírom ringatni, jön a férjem.

Második gyerek. Első tápszeres volt 4 hónapos korától, de se előtte, se utána nem ébredt azért hogy egyen. Hol a foga, hol a mozgás, de kaját nem igényelt. Így akár anyatejes is lehetett volna, akkor se csak én tudtam volna megoldani.

2019. dec. 23. 09:19
 13/27 A kérdező kommentje:
Látjátok abba bele se gondoltam hogy a kérdéshez fontos a baba evése... Tápszeres baba esetén kérdezném :)
2019. dec. 23. 09:34
 14/27 anonim ***** válasza:
31%
Az lenne igazságos, ha minden gyermek szerető szülők mellett nőne fel. Akik szívesen foglalkoznak vele.
2019. dec. 23. 10:08
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapos a lányunk, kB 4 hete nem kér enni éjszaka (anyatejes), de van h felebred (külön alszik, van légzésfigyelő bébiőrrel), ilyenkor sokszor a férjem megy át, mert mire én meghallom, addigra ő már megy ki a szobából :)

Ráadásul ő 2 perc alatt visszaaltatja és ő is nagyon könnyen visszaalszik (én nehezen).

Amúgy első 3 hónapban velünk aludt a baba, akkor apa is felebredt ugyanúgy a pelus csere, szopi, sirasra. Így mostmar könnyebb h atalussza az éjszakát a lányunk, kipihetek vagyunk, de előtte sem panaszkodott (8-17ig dolgozik H-Pig és 6.30kor kel).

2019. dec. 23. 10:29
 16/27 anonim ***** válasza:
69%

12: nekem mindkettő csak cicivel volt hajlandó visszaaludni mindig. Most a fiam babaöbölben van mellettem pont ezért, így nem olyan megterhelő nekem sem. Próbálkozott velük különben néha a férjem, a lányom teljesen kiakadt minden alkalommal, a fiam néha elalszik neki is. Az az érdekes, hogy nappal simán tudta őket altatni, de ejjel csak cicivel hajlandóak.

2019. dec. 23. 11:57
 17/27 anonim ***** válasza:
28%
Le lett pontozva, de a 14-es válaszolónak nagyon igaza van. Ha már felvetődött a kérdés, hogy mi az igazságos, akkor ott szerintem senki sem szívvel-lélekkel gondoskodik arról a szegény gyerekről. Ez olyan " ha már nekem kelni kell, kelj fel te is, nehogy már neked jobb legyen".
2019. dec. 23. 12:34
 18/27 anonim ***** válasza:
25%
Véletlen elküldtem. Amúgy meg, ha felkel hozzá, de nem szívesen az legalább olyan szar érzés, mintha fel sem kelne. Biztos, hogy a férfinek is kellett ez a gyerek?
2019. dec. 23. 12:37
 19/27 anonim ***** válasza:
41%

Véletlen elküldtem. Amúgy meg, ha felkel hozzá, de nem szívesen az legalább olyan szar érzés, mintha fel sem kelne. Biztos, hogy a férfinek is kellett ez a gyerek?

Ennyi erővel anyukának biztosan kellett ez a gyerek? Hiszen itt is olvasni hogy sokak szerint az a természetes ha a férfi is kel, tehát kb ugyan az a felállás.

2019. dec. 23. 14:14
 20/27 anonim ***** válasza:
95%

Senki nem mondta, hogy akár nekem, akár a Férjemnek nehezére esik felkelni hozzá. Itt ilyet más válaszoló sem írt.

A kérdés lényege az volt, hogy mindenki fáradt, anya 0-24ben otthon van ügyeletben, apa 8órát lenyom a munkahelyen, otthon is keljen-e éjszaka vagy nem. A fáradtság, kimerültség ÉS amit Ti, utolsó válaszadók itt sugalltok, KÉT teljesen külön dolog.

Mi mindketten ki vagyunk merülve, ezért mint ahogy kifejtettem már előrébb, osztozunk a baba körüli teendőkön IS, hogy mindketten tudjunk pihenni. Ez azért is fontos, hogy kiegyensúlyozottak, jókedvűek, és ne olyan savanyúak legyünk, mint egyesek (...). Boldog szülei egy boldog Babának!

Mert egy csapat vagyunk.

2019. dec. 23. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!