Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek mennyi havi nettó...

Szerintetek mennyi havi nettó összjevedelem mellett lehet nyugodt szívvel gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel férj feleség, saját autó, saját ingatlan. Fizetéssel támogatással mindennel együtt havonta kézbekapott összeg.

dec. 28. 21:19
 71/99 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem mi mobilabbak vagyunk, mint sok család, akiknek popójához nőtt az autó. :)

Többet láttak már a gyerekek a világból, mint én egész gyerekkoromban, pedig nekünk volt autónk. Tesómék se mennek sehova, csak ingáznak a kertvárosi ház és a munkahely/iskola között, természetesen autóval.

Nekünk nem kellett a csokos ház, elég volt a kis lakás. A munkahelyem a belvárosban, ahol parkolni lehetetlen. Annyit kellene gyalogolnom, mint amennyi beérni.

Férjem munkahelye a nappaliban, oda se kell autó.

A nagyobb befogadó iskolája a szomszédban. Ha nem itt laknánk, biztos hogy ide költöznénk, de nem tolnám el az életemet órás ingázással.

dec. 31. 13:17
 72/99 anonim ***** válasza:
40%

"Nekünk nem kellett a csokos ház, elég volt a kis lakás."

Oké, ezek ti vagytok. Laktam lakásban évekig, meghalnék, ha ott kéne leélnem az életem, én nem bírom,hogy ha itthon vagyok, ne legyek kb. mindig kint.

dec. 31. 13:31
 73/99 anonim ***** válasza:
44%
72, így döntöttél.
dec. 31. 13:42
 74/99 anonim ***** válasza:
33%
70,miért laksz 1,5 órára a munkahelyedtől? Elég irreálisnak tűnik, olyan,mintha Debrecenből járnál Pestre.
dec. 31. 14:24
 75/99 anonim ***** válasza:
19%

65ös ne írj butaságok. A magyar családok több, mint 60%nak van legalább 1 autója.

Van ahol lehet autónélkúl élni, van ahol nem vagy nagyon nehezen.

Mi ellenénk nélküle. Én munkába és a gyerek suliba is bkvzik. Párom most az új helyre kocsival megy, mert kocsival 3 perc, busszal meg 25. De főleg a hétvégi programokra jó. Bárhova bármikor elugorhatunk.

dec. 31. 14:26
 76/99 anonim ***** válasza:
58%

71#, ugyanez. Mi is kiköltözhetünk az Isten háta mögé, aztán meg sírhatunk,hogy jaj a kocsi létszükséglet, csúnya város, ahova egyébként mindenért bejárok,szigorúan autóval, mert a dugóban ( amit a hozzám hasonlók okoznak) nem haladunk...

Nem tettük, maradtunk itt, bent, a belvátoshoz viszonylag közel,de csendesebb helyen. Így minden nagyobb sétatávolságra van, mindent kiszállótanak, mindent megoldunk.

dec. 31. 14:27
 77/99 anonim ***** válasza:
64%
Mi lesz ha lerobban vagy összetörik a kocsi és hónapokig áll a szerelőnél mire a biztosító, minden elintéződik? Nem hiszem, hogy az a reális, és követendő, ha ennyire rá vagytok gyógyulva, rossz helyen laktok.
dec. 31. 14:31
 78/99 anonim ***** válasza:
15%

"miért laksz 1,5 órára a munkahelyedtől? Elég irreálisnak tűnik, olyan,mintha Debrecenből járnál Pestre."

Pont Debrecen mellett lakok, közvetlen mellett lakom, közvetlen mellette lévő településen :D Itt ilyen a tömegközlekedés.

Ha busszal járnék, kb. 6.20-kor el kellene indulnom itthonról a gyerekekkel, hogy elvigyem őket a tempójukban az oviba/bölcsibe, mindkettőt beadjam, onnan elmenjek a buszmegállóhoz elérni a 6.50kor induló buszt, amivel olyan 6.25-re vagyok bent a brutál forgalomban a városközpontban, hogy a busz meg is áll pár helyen. Onnan átrohanok a 6 35kor induló busz megállójába, és 6.50kor tesz le, onnan még megint pár perc séta,,pont beesek 8-ra. Ha késik a busz, és nem érem el a 6.35öst, gáz van.

dec. 31. 14:40
 79/99 anonim ***** válasza:
45%

78 vagyok, nyilván elírtam ha utolsó órakat, 7-es akart lenni.

De pl. a szomszéd 6ra jár dolgozni, ő konkrétan be se tudna menni kocsi nélkül, mert nincs úgy buszcsatlakozás, max. ha már hajnal 4kor elindulna.

Ez meg abszurd, hogy lakjunk a belvárosban, egyrészt mert nagyon drágák az ottani lakások, másrészr egyszerűen nem lakhat mindenki a városban, pont azért költöznek ki az emberek, mert nem tudják megfizetni a városi árakat.

Arról nem beszélve, hogy a keleti megyeszékhelyek tipikusan nagyok ahhoz, hogy tömegközlekedve odaérj fél óra alatt egyik végéböl a másikba, viszont munkahely nincs olyan sok, hogy válogatni lehessen. Itt is a munkahelyek harmada a külvárosi ipari parkokban van, hiába laksz a városban, ha ilyen helyen kapaz munkát, oda busszal eljutni megint gázos. De van olyan barátnőm is, aki a belvárosban lakik, munkát meg csak egy agglomeráció felé kivezető szakasz mellett bekötőúton lévő raktárban talált, oda bussza el sem lehet jutni, cseszheti, hogy bent lakik, de ezt találta sok keresés után.

Ez, hogy te a belvárosban laksz és a belvárosban van a munkád is, igen ritka. Nem véletlen van ennyi embernek kocsija, persze ez öngerjesztő folyamat, mivel egyre több a kocsi, nagyobb a forgalom, megint muszáj kocsi.

Amikor gyerek voltam, anyam is busszal járt. Ja, de az ovi/suli ott volt közvetlen a buszmegálló mellett és 35-40 perc volt beérni. Most meg sokszor 1 óra legalább, majdnem duplaannyi.

dec. 31. 15:04
 80/99 anonim ***** válasza:
68%

Azert mert van aki otthon dolgozik nalatok meg neked eleg a kislakas a belso keruletben meg nem luxus az auto. H te annak erzed az egyeni szocproblem... Pont hiaba bizonygatod.

Masnak eletszuksegelet mert nem csak budapest van hanem kisvaros falu stb...

Masik ha a lakossagbol leveszed a 0-18 evesekt es a 60 feletieket akor az azt jelenti h minden felnott wmbernek van autoja 🤣

Hol luxus az ami a felnott lakosagg majd minden egyenenek van???

dec. 31. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!