Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek mennyi havi nettó...

Szerintetek mennyi havi nettó összjevedelem mellett lehet nyugodt szívvel gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel férj feleség, saját autó, saját ingatlan. Fizetéssel támogatással mindennel együtt havonta kézbekapott összeg.

dec. 28. 21:19
 61/99 anonim ***** válasza:
66%

Az auto 3gy hetkoznapi hasznalati targy eljuttat A-bol B-be. Haza tudod vinni az Ikeas butort, a nagy bevasarlast, a 3vodor festeket.

Tudod minkor volt luxus az auto? Mikor 1-2 evet vartal a Trabantra vagy a 100as Skodara. Na akkor luxus volt. Vagy mikor behoztak az elso hasznalt nyugati merdzsot na az luxus volt. Vagy 1950 evekben a tengerparti nyaralas.

dec. 31. 09:05
 62/99 anonim ***** válasza:
28%

Hát persze, egy hétköznapi használati tárgy...

Aztán elmész vidéki szegény falvakba és hopp mégse hétköznapi használati tárgy sokezer embernek, avagy nevezhetjuk luxusnak is.

De persze sokak szerint semmi sem luxus, ami nekünk van, az minden természetes. A luxus az amire a nálunk gazdagabbak költenek. Amire én költök az sose luxus, hát hogyne. 😂😂😂

dec. 31. 09:20
 63/99 anonim ***** válasza:
64%

Sok helyen autó nélkül létezni már konkrétan lehetetlen, mert anélkül nem érsz be dolgozni, ha még s gyerekeket is hozni-vinni kell. És ehhez nem is kell messzire költözni, mi a megyeszékhelyhez legközelebb eső településen lakunk pár km-re, de busszal eljutni reggel a munkahelyig átszálással, varakozással mindennel együtt 1,5 óra(!). Haza is majdnem ennyi.

De ha a város egyik felében lakik a család es a másik felében kap munkát az egyik fél, akkor is simán van ennyi, mert mindenhova 2 busz kell eljutni.

dec. 31. 09:30
 64/99 anonim ***** válasza:
28%
Ugyan hagyjuk már. Egy kevesebb, 10 millió lakosú országba, több, mint 4 millió auto van forgalomban. Tehát az emberek durván felének van autója. Nyilvánvalóan nem luxus.
dec. 31. 10:41
 65/99 anonim ***** válasza:
62%
Nem a felének van, hanem a 10-20%-nak van 2-3 is akár, másoknak meg semmi
dec. 31. 11:45
 66/99 anonim ***** válasza:
31%

Évekig neveltem 3 gyereket úgy, hogy nem volt autónk. Megoldottuk. Most is belénk jöttek,hónapokig nem volt autónk,de nem vettük ki őket az iskolából,oviból, meg szabira sem jöttünk el,és ettünk is.

Az autó, ilyen benzinárak, és autóárak mellett igenis luxus, lassan a középosztálynak is, nemhogy lejjebb.

És igen, nincs mindenkinek autója, inkább pár embernek 2-3 autója is van.

Amúgy meg tankolni menjetek ma el, mert holnaptól 10 forinttal drágul átlagosan minden üzemanyag!

dec. 31. 11:52
 67/99 anonim ***** válasza:
44%
Még annyi,hogy nekem jogsim sincs, és én kezelek kb mindent a gyerekekkel, szóval hidd el, első kézből tudom,hogy túl lehet élni autó nélkül.
dec. 31. 11:53
 68/99 anonim ***** válasza:
38%
67-es,én a 63-as voltam, te hogy oldanád meg autó nélkül, ha 1,5 órát kellene tömegközlekedni csak a munkába akár városon belül vagy közeli településről ingázva?
dec. 31. 11:55
 69/99 anonim ***** válasza:
43%

68, pont úgy, tömegközlekedéssel. Ingáztam már többet életemben.

Nem volt autónk, úgy nőttem fel. Most sincs autónk, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hiányzott eddig.

Az összes hely, ahova "ingázunk", parkolás szempontjából mission impossible. Amit nyernénk a bejutáson, elvesztenénk a parkolókereséssel és az azutáni sétával.

Hordjuk a gyerekeket fejlesztésre (tornára, logopédiára...) gond nélkül.

Járunk kirándulni, nyaralni, belföldre-külföldre egyaránt.

Most már akkorák, hogy lassan a magasítót is kinövik. Ha eddig megoldottuk, megoldjuk ezután is.

Évi egy-két alkalomért fenntartani valamit luxus akkor is, ha telik rá.

Van taxi is a világon.

dec. 31. 12:44
 70/99 anonim ***** válasza:
58%

69, akkor te már reggek 6-kor elindulsz a gyerekekkel, hogy le tudd őket adni és utána beérni dolgozni 8-ra, aztán esre fél 6, 6ra értek haza?

Mert nálunk ez lenne kocsi nélkül, pedig basszus itt lakunk a város mellett közvetlen.

dec. 31. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!