Ha teherbe esek határozott idejű szerződés mellett, akkor a munkáltató köteles hosszabbítani? Vagy ilyen esetben mi történik?
Figyelt kérdés
Év végéig van határozott idejű szerződésem, ha most teherbe esek, akkor 3 hónapos terhesen év elején akár munkanélküli is lehetek, ha a cégnek "nem tetszik", hogy teherbe estem?szept. 24. 23:44
1/7 anonim válasza:
Ha lejár a szerződés nem kötelesek meghosszabbítani.
2/7 anonim válasza:
Hülye lenne hosszabbítani!
(nálam is egyértelmű volt, hogy a terhesség a munkahelyem elvesztését jelenti)
3/7 anonim válasza:
Én nem tartanék meg terhes nőt, sőt szülőkorban lévőt eleve fel sem vennék. Nem éri meg munkaadóként.
4/7 anonim válasza:
Dehogy. Azért határozott idejű. Bár, visszaélnek vele, alapvetően azért van ilyen lehetőség, mert ha a munkáltatónak fél évre van szüksége adott munkaerőre, ne kelljen "örökre" fizetnie valakit.
Tudom, gyerekvállalás szempontjából nagyon nem ideális, de ezen azelőtt kell gondolkodni, mielőtt ilyen munkát vállalsz. Én pedagógus vagyok, régen ez bevett gyakorlat volt, hogy nyárig adtak csak szerződést, szeptembertől meg újat. Elég gusztustalan volt.
5/7 anonim válasza:
Nem köteles hosszabbítani. És jó eséllyel nem is fog. Teherbe esni nem határozott idejű szerződés meg próbaidő alatt kell…
6/7 anonim válasza:
Határozott idejű szerződést nem köteles hosszabbítani. A határozatlan szerződéses kismamákra vonatkozik a védelem, hogy nem bocsájthatja el, mert amiatt nem lehet szerződést bontani, hogy gyereket szül. A határozott idejűnél mindkét fél tisztában van vele, hogy meddig szól a szerződése, azzal lehet kalkulálni.
7/7 anonim válasza:
Nem köteles hosszabbítani. Ha jó fej, akkor persze hosszabbíthat. A közvetlen főnököm rendszeresen csinált ilyet. Sőt, olyat is, hogy túlhordás miatt visszamenőleg lepapíroztak még pár hetet (akkor még rutintalan volt ő és a kismama is és azt hitték, hogy ha van még TB, akkor CSED is járni fog). Ha lejár a szerződésed és nem találsz más munkát, akkor még a munkanélküli segély igénylésének az idejével tudsz egy kicsit játszani. Elvileg ha abból mész el szülni, akkor jóval kevesebbet ugyan, de kapsz CSED-et
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!