Szerintetek mennyi havi nettó összjevedelem mellett lehet nyugodt szívvel gyereket vállalni?
Nem azt irtam h mindenkinek. Hanem h csaladonkent 1 van.
Ott eletszuks3glet mert a tomegkozelkedes 2db buszt jelent. 1 reggel 1 delutan. Pont nincs tobb.
Az a sajat igenyed h te nem akarsz autot. Es azerencses vagy h meg tudod oldani a gyerek es a sajat logisztikadat.
De sokan vannak akik nem es megeri nekik kocsit tartani mert anelkul nem tudjak megoldani. Ahogy mi sem tudtuk normalisan megoldani auto nelkul. Vagy vihettem volna be 6ra az oviba a gyereket... Kocsival 10 perc volt az ovi es a melohelyem 30 percre. Tomegkozlekedessel ez 2.5 ora lett volna. Idoben es penzben is jobban jartam mert a dupla berlet tobbe kerult mint a havi benzinkoltseg.
Es nem egy munkatarsam ismerosom baratom igy van. Ja lehet mondani koltozz el de sajnos a godolloi haz arabol nem tudok bekoltozni pestre csak hitellel de ugye egyedulallo szulo nem kap hitelt hiaba magas a fizetese. Tul nagy a kockazat a bank szerint.
Sajnos a mi hazunk nem er annyit mint egy pesti panel... Talan a 2/3 osszejotet ha talalok egy balekot aki megveszi. 🤣
Orokolt ingatlan es godolloi vagyok, csak a varos masik felebe mentem az alberletbol. Szal sajnalhataz de a gyunyos hangnem a tenyek ismerete nelkul szanalmas...
Jarok le adomanyt vinni borsodba tobb kistelepulesre is rendszeresen. Erdekes de egy faluba 8-10 auto is van. Csaladonkent 1 akad (csalad naluk a szuloktol az unokaig)
Lehet ebbe ringatni magad, hogy az autó nem luxus meg jaj hogy oldom meg nélküle. De érdekes mód valahogy megoldja az is akinek nem telik rá meg az is aki valamilyen okból nem vezethet.
Vidéken például rengetegen bicikliznek közlekedési célból. Máris megvan az olcsó alternatíva.
Saját ház és 2 gyerekig nekünk se volt autó. Mert egy pénz temető luxus, így inkább buszoztunk még ha kényelmetlenebb is.
Itt a luxus szó jelentése. Tehát nem azt jelenti, hogy valami ugyan szükséges, de nélküle is "megoldjuk valahogy".
Ilyen alapon ahogy Te érted, a nyaralástól az édességen, a különóráktól a kétvaltás-ruhánál többig minden luxus.
De akárhogy csavarjuk, szerintem sokan úgy szerettünk volna gyereket vállalni, hogy egy legalábbis kényelmes (ami még nem luxus), erőforrásokkal és lehetőségekkel, élményekkel ellátott életet biztosítsunk neki.
Szerintem a legtöbben nem úgy akarnak élni hogy mindenből csak a minimum legyen. Jó, mindenkinek van agylövése, lehet hogy valakinek "az elég egy cumisüveg" az, de ha minden dologból muszáj ìgy gondolkodni, az egy elég sanyarú élet.
Sokan azok közül, akik ma szerinted ilyen "luxust" akarnak adni a gyerekeiknek, tapasztalták, hogy milyen szegényen vagy nyomorban élni és semmiképp nem akarnak erre ítélni egy gyereket sem, nemhogy a sajátot.
Én még amúgy senkit nem láttam tudatosan vállalni úgy gyereket, hogy nem telik se ágyra, se pót cumisüvegre, ez a legszegényebb és legtanulatlanabb rétegre jellemző inkább, vagy véletlen terhességre vagy olyanokra akik másoknak javasolják az ilyen csodaéletet, mert "régen is így nőttek fel".
Nyilván bárkivel történhet váratlan tragédia, de azért van egy valoszínűsége a tragédiának és annak is hogy mekkora valószínűseggel viszi a családot a tönk szélére....
És nem, az autó nem luxus annak, aki ìgy tudja pl két-három külön helyre vinni a gyerekeket és még utána/előtte munkába menni/jönni stb. Nekem nem volt autóm amíg egyedül éltem Budapesten a metróvonalon, de itt a peremkerületben nem lennénk még nélküle, főleg hogy a város másik felén dolgozom, és nem is tudnék máshol mert itt konkrétan nincs az amire nekem végzettségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!