Anyosom nem normalis.4,5 honapos babammak mezes lekvart adott! Legszivesebben soha tobbe nem mennek at hozzajuk! Szerintetek lehet baja a babanak tole?
Atmentunk anyosekhoz es amig ettem, fogta a picit. Mikor odneztem, lattam h van valami a szajaban, kerdeztem h mi ez-erre latom h a mezes lekvart nyomta bele. Egybol elvettem a gyereket, a szajat kitoroltem de tuti nyelt belole :( Anyosom meg nem normalis! Kizarolag szoptatott baba, soha nem adtam neki ilyeneket, nem tudom honnan vette a batorsagot.
Legszivesebben felalltam volna es eljottem volna onnan de a ferjemre valo tekintettel "viselkedtem". Viszont szetrobbanok olyan merges vagyok!
Ennek az édességnek semmi köze nincs a mézhez. Gyakorlatilag csak gyümölcs. Szóval semmi baja nem lesz a gyerekednek.
Szüretkor a taposókádról frissen lecsurgó mustból egy-két fertályra valót kivettek az asszonyok és lekvárfőző rézüstbe öntve, lassú tűzön forralni kezdték. Amikor a must sűrűsödni kezdett, felszeletelt birsalmát vagy kockákra vágott sütőtököt tettek bele. Addig főzték, amíg méz sűrűségűvé nem vált. Ezután cserépfazekakba töltötték és kis időre kemencébe tették, hogy a teteje megbőrösödjön. Mustos töknek is nevezték és a legfinomabb téli csemegének számított. Kenyérrel mártogatva ették. Különösen asszonyok és gyerekek kedvence volt.”
A botullizmussal tisztában vagyok, ahogy szerintem napjainkban már minden anyuka!
100%-ig anyatejes a babám, odafigyelek hogy mit mikor vezetek majd be az étrendjébe, persze nem vagyok túlaggódó sem! Ha a nagymama sütőtökpürét nyomott volna a szájába, nyilván másképp reagáltam volna!!!
Az, hogy a más gyerekét nem etetjük kérdés nélkül...
De a fejemet rá, hogy a nagymama pontosan tudta, hogy csak anyatejes a pici (tőlem kb a buszon az idegen nénik is megkérdezték, naaa, mit eszik már, 6 hónapos és még csak almát?!), mert ez egy ilyen tipikus generációs ellentét, amiben az idősek meg vannak győződve róla, hogy vmi eretnekség, ami most van, és amelyiknek olyan a személyisége, az még külön frusztrálódik, amiért nem ő dönthet, és poénosnak tartja, hogy megfúrja anyát és visszavesszi az irányítást egy kis tiltott etetéssel...
Különben hogy tudnád elképzelni? Hogy vki csak úgy ad valamit más csecsemőjének? A párom 12 éves fiának nem adtam eddig semmit a párom tudta nélkül, nemhogy vki más 4 hónapos gyerekének... Tuti szóba került már ezeknél is ennyi idő alatt csak "anyuka" szrt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!