Anyosom nem normalis.4,5 honapos babammak mezes lekvart adott! Legszivesebben soha tobbe nem mennek at hozzajuk! Szerintetek lehet baja a babanak tole?
Atmentunk anyosekhoz es amig ettem, fogta a picit. Mikor odneztem, lattam h van valami a szajaban, kerdeztem h mi ez-erre latom h a mezes lekvart nyomta bele. Egybol elvettem a gyereket, a szajat kitoroltem de tuti nyelt belole :( Anyosom meg nem normalis! Kizarolag szoptatott baba, soha nem adtam neki ilyeneket, nem tudom honnan vette a batorsagot.
Legszivesebben felalltam volna es eljottem volna onnan de a ferjemre valo tekintettel "viselkedtem". Viszont szetrobbanok olyan merges vagyok!
Ettől most konkrétan ha nem lett baja eddig, akkor nem lesz. A méz kiválthatott volna allergiát ennyi idősen.
De azt azért nem tudom, honnan veszik a bátorságot, hogy felülbírálják azt, amit a gyerek anyja mond etetés terén. (Anyámnak eszébe nem jutott volna ilyen.)
1-es, miért kell támadni, elárulod?
Nyilván azért ment a kérdező, mert eddig nem volt negatív tapasztalata (legalábbis ilyen nem.) Akkor miért ne ment volna.
(Ha nem megy csak úgy, minden ok nélkül, akkor meg ő a fennhéjázó távolságtartó ribi meny.)
Gondolom, annakidején a férjeddel is ezt csinálta és még mindig él!
Picit túlaggódod, nem mérget tett a szájába!
semmi baja nem lesz.
Nyilván onnan vette, hogy annak idején mások voltak a táplálási szokások.
Anyósod nyilván tudatlanságból adta a mézet a csecsemőnek. Egyszer és mindenkorra mondd el a Mamának, hogy a gyerek azt ehet, amit TE adsz neki, illetve amire azt mondtad, hogy igen, ezt megeheti.
A méz elsősorban nem az allergia miatt tilos, hanem mert egy veszélyes baktérium lehet benne, amitől egy kilyen kicsi baba életveszélyes állapotba kerülhet (botullizmus a betegség neve, olvasson utána a neten).
Ritkán történik ilyen, de ki akar kockáztatni? Ha a férjedet is mézzel etette annak idején, az nem baj, szerencséjük volt, aminek te nagyon örülsz, mert ugyan ki lenne most a gyereked apja különben.
De ezzel a kisbabával nem hazardíroztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!