Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Anyosom nem normalis.4,5...

Anyosom nem normalis.4,5 honapos babammak mezes lekvart adott! Legszivesebben soha tobbe nem mennek at hozzajuk! Szerintetek lehet baja a babanak tole?

Figyelt kérdés

Atmentunk anyosekhoz es amig ettem, fogta a picit. Mikor odneztem, lattam h van valami a szajaban, kerdeztem h mi ez-erre latom h a mezes lekvart nyomta bele. Egybol elvettem a gyereket, a szajat kitoroltem de tuti nyelt belole :( Anyosom meg nem normalis! Kizarolag szoptatott baba, soha nem adtam neki ilyeneket, nem tudom honnan vette a batorsagot.

Legszivesebben felalltam volna es eljottem volna onnan de a ferjemre valo tekintettel "viselkedtem". Viszont szetrobbanok olyan merges vagyok!

2019. dec. 15. 12:47
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
41%
Mézes lekvár b+... ez nagyon beteg.. ilyet még felnőttnek se adnék.. tuti hogy nem százas a mama.
2019. dec. 15. 14:50
 22/58 anonim ***** válasza:
65%
19# nem fog működni,már most azt csinál a gyerekkel amit ő jónak lát,később csak rosszabb lesz.tapasztalat...
2019. dec. 15. 14:52
 23/58 anonim ***** válasza:
90%

Egy generációval hátrébb még mások voltak a babák étkeztetésének a szokásai.

Én pl. pont a gyerekorvos tanácsára (dr.Berzáczy, Isten nyugosztalja) adtam a nappal rossz evő gyerekemnek éjszaka cumisüvegből tojás+méz+tej kombót, amit szépen ki is cumizott és kutyabaja nem lett tőle.

Ma már biztos nem merném neki adni, mert Jézus Mária! de a gyerekem soha nem volt beteges és semmire nem allergiás.

Biztos vagyok benne, hogy a nagymama sem akarta eltenni láb alól az unokát, csak ő még így tanulta.

Normális hangon meg lehet mondani az ilyesmit és ha nem lesz foganatja, akkor lehet megszorításokat alkalmazni.

2019. dec. 15. 14:53
 24/58 anonim ***** válasza:
63%

Mitököm az a mézes lekvár? :-D Életemben nem hallottam ilyenről.

Kicsit túlteng benned az anyósutálat.

2019. dec. 15. 15:16
 25/58 anonim válasza:
18%
#4 en #1vagyok. Mi ez? "(Ha nem megy csak úgy, minden ok nélkül, akkor meg ő a fennhéjázó távolságtartó ribi meny.)" ???? Elarulod? Ki a fraszt erdekel ha nem megy a gyerekkel akkor tavolsagtarto ribi e? Hat kit izgat mit gondol rola a kicsoda? Senkit. :D a kerdezo helyebe soha az eletbe tobbet nem latna az unokat. Azt se ertem miert tud rola.
2019. dec. 15. 15:23
 26/58 A kérdező kommentje:

Felindulásból írtam ezt h nem megyek hozzajuk soha tobbet es ha annyira paraszt lennek, jol lehordtam volna a mamat de nyilvan nem tettem! Mondtam neki h ezt legyen szives tobbet ne csinalja es annak ellenere h merges voltam, jopifat vagtam es vegigultem a talalkozot!

Mezes lekvar. Nem akartam ide irni a nevet, mert kulfoldi termek es nem hiszem h sokat mondanek vele.

A lenyeg, hogy az oroszoknal, ukranoknal, torokoknel van egyfajta "mezes lekvar" se nem mez, sem lekvar, valahol a ketto kozott van. Reggelire szoktak enni, vagy teaba cukor helyett. Amugy nem undorito, egeszseges is viszont nem egy babának! Persze lehet h anyosom ezzel etette a ferjemet, viszont en nem orultem.

Hogy kerult a gyerekem szajaba?

Az asztal meg volt teritve, egy kis talkaban kikeszitve ez az edesseg. Gondolom a tobbit nem kell reszletezzem.

Koszonom azoknak, akik erdemben hozzaszoltak!

A gyerekem jol van, remeljuk a mama tobbet nem eteti vagy max nem adom a kezebe a gyerekemet mikor eszunk.

2019. dec. 15. 15:25
 27/58 anonim ***** válasza:
73%
Érdemes lenne ezt a kérdést áttenni a gyerekvállalás kategóriába, mert ott gyerekes anyák vannak, akik tudják, hogy, mézet nem szabad 1 éves kor alatt adni! A babáknak bizony lehet tőle baja, de nagyon kicsi az esélye egyébként. Nem hagynám ezzel a nagymamával kettesben a babát, tudatlan és nem tisztel téged annyira, hogy, megkérdezze mit csinálhat a gyerekkel.
2019. dec. 15. 15:46
 28/58 anonim ***** válasza:
58%

Az én anyósom is egyszer megetette valami szirup szerű cuccal a gyereket, látszólag semmi baja nem volt, estére tele lett kiütéssel és majdnem megfulladt. Azóta se ehet bogyós gyümölcsöket mert egyből kiütéses, elrontotta az egész emésztését egyetlen kanál cuccal. Gyomormosas, egy hetes kórházi kezelés lélegeztető gépen...

Szóval, lehet baja egyrészt, lekvárt mézet egy éves kor alatt soha semmilyen esetben, másrészt én rohadtul nem jopofiztam volna, ha ezt most megcsinalja ilyen pici babánál, képzeld mi lesz később.. a gyerek egészsége nem játék, és bizony a ferjednek kellett volna helyretenni a mamát veled együtt, nem mosolyogva nyugtazni, hogy na lehet sokkot kap a gyerek...

2019. dec. 15. 16:21
 29/58 anonim ***** válasza:
34%

Ne toljátok már túl ezt az allergén dolog témát!

Haverom 40+ évesen lett, fulladósan allergiás a hagymafélékre.

Akkor ez alapján a gyerek vizet se igyon élete végéig?

2019. dec. 15. 16:24
 30/58 anonim ***** válasza:
73%
Ismerős a helyzet, velem anyu csinálta ezt. Én nem jópofiztam, de nem is veszekedtem. Megértettem vele, hogy ezzel nem nekem tesz keresztbe, hanem a gyereknek.
2019. dec. 15. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!