Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Anyosom nem normalis.4,5...

Anyosom nem normalis.4,5 honapos babammak mezes lekvart adott! Legszivesebben soha tobbe nem mennek at hozzajuk! Szerintetek lehet baja a babanak tole?

Figyelt kérdés

Atmentunk anyosekhoz es amig ettem, fogta a picit. Mikor odneztem, lattam h van valami a szajaban, kerdeztem h mi ez-erre latom h a mezes lekvart nyomta bele. Egybol elvettem a gyereket, a szajat kitoroltem de tuti nyelt belole :( Anyosom meg nem normalis! Kizarolag szoptatott baba, soha nem adtam neki ilyeneket, nem tudom honnan vette a batorsagot.

Legszivesebben felalltam volna es eljottem volna onnan de a ferjemre valo tekintettel "viselkedtem". Viszont szetrobbanok olyan merges vagyok!

2019. dec. 15. 12:47
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
23%

"Mezes lekvar. Nem akartam ide irni a nevet, mert kulfoldi termek es nem hiszem h sokat mondanek vele.

A lenyeg, hogy az oroszoknal, ukranoknal, torokoknel van egyfajta "mezes lekvar" se nem mez, sem lekvar, valahol a ketto kozott van. Reggelire szoktak enni, vagy teaba cukor helyett. Amugy nem undorito, egeszseges is"

Tehát te is tudod, hogy anélkül kérdezted meg, hogy lehet-e tőle baja a babának, hogy egyáltalán elmondtad volna, hogy miről van szó... Akkor mégis milyen válaszokat vártál?...

2019. dec. 15. 16:30
 32/58 anonim ***** válasza:
56%

Mézet nem kaphat 1 év alatti gyerek. Minden hozzátaplálási útmutató leírja.

Azt gondolom, a saját gyerekènèl hozhat vki egyedi döntést, más gyerekével ne tegyen orvosilag ellenjavallt dolgokat.

Főleg itt ez szándékos is lehetett, mert állandóan lamentálnak ezek az öregek, az én anyukám a 3 hetes babánál kérdezte, hogy lehet hogy csak anyatejet kap, egy kis répalé jó lenne...

Anyu a háború után 7 hónapra született, az éhező anyjának nem volt teje, a falu egyetlen tehénkéjének a tejét kapta. Nagyanyja éjjelente a padlóra próbálta pisiltetni (gondolom nem volt pelenka, nem száradtak a ruhák stb). Nyilván minèl hamarabb igyekeztek bármilyen kaját tolni a gyerekekbe.

Senki nem tudja, hány csecsemő halt meg akkor ilyenek miatt, de azt tudni, hogy a ma 60-80 éves magyarok Európa egyik legbetegebb generációja, kb minden halálozási statisztikát vezetnek, tehát nem érdemes azzal jönni, hogy semmitől nem lett bajuk.

Sok betegség pl Parkinson-kór esetén is felmerül a bélen keresztüli terjedés. Ezeket a bélflóra is befolyásolja. Ha az az ajánlás, hogy 6 hónapig ne kapjon semmit a tejen kívül, ezt is érdemes figyelembe venni.

Ezenkívül meg adja meg az anyós az anyának járó tiszteletet a menyének.

2019. dec. 15. 17:28
 33/58 anonim ***** válasza:
61%
Tehát konkrétan azt gondoljatok, hogy Anyó s el akarta tenni láb alól a gyereket? Nem az történt, hogy úgy gondolta, finom az a cucc -nagyon érdekelne mi az amúgy, a nevét simán leírhatnád- mi baja lehet tőle a gyereknek. Aki írta, hogy sokan az 5 éves kört se érték meg, az ugye nem étel allergiával kapcsolatban okosodra ki ezt, hanem tisztában van azzal, hogy fertőző gyermekbetegségek, az antibiotikumok és védőoltások hiánya volt az ok, nem mez, tej, vagy pörkölt. Allergiába ugyanis pár extrém esettől eltekintve ugyanis nem szokás belehalni
2019. dec. 15. 18:23
 34/58 anonim ***** válasza:
76%
Nem azt gondolom, hogy el akarta tenni lab alól, hanem hogy tisztában volt vele, hogy a gyermeket az edesanyja anyatejjel kívánja táplálni egyelőre, mégis adta, mert mért ne, mert az ő generációjába tartozók gyakran egyáltalán mit jelent a másik kompetenciáját tiszteletben tartani.
2019. dec. 15. 18:45
 35/58 anonim ***** válasza:
62%
Ja, a szomszédom is így volt vele, mint az utolsó, nyomta a gyerekbe a házi tehéntejet, aztán műtötték a kicsit, mert bélcsavarodása lett tőle. Vannak még betegek, akik okosabbnak hiszik magukat a szakértők él.
2019. dec. 15. 18:49
 36/58 anonim ***** válasza:
0%
#33 nak írtam, bocsi.
2019. dec. 15. 18:49
 37/58 anonim ***** válasza:
7%
Mi az hogy mézes lekvár? Ilyen nem is létezik. Nem tudtál hihetőbbet hazudni, kérdező?
2019. dec. 15. 18:53
 38/58 anonim ***** válasza:
64%

Miért ne létezne mézes lekvár? Mert te még nem halottál róla? A lekvár lényege, hogy a gyümölcsöt cukorral főzzük össze. Mi van a mézben? Cukor. Tehát ha lekvárfőzéskor a cukrot vagy egy részét mézzel helyettesíted, kész a mézes lekvár.

A méz+ kisbaba problémával először Vészhelyzet c. amerikai sorzatban találakoztam húsz vagy harminc évvel ezelőtt. Ross doktor menti meg egy kisbaba életét, mikor a gyerek nővérkéje elmeséli neki, milyen cuki a kicsi, ahogy a kanálról nyalogatja a mézet. Ebből aztán rögtön megvan a diagnózis: botullizmus.

Nyilván nincs sok ilyen eset, már csak azért se, mert a legtöbb anyuka tudja, hogy nem adhat mézet a kisbabának. De ha az az egy eset pont a te gyereked...

2019. dec. 15. 20:19
 39/58 anonim ***** válasza:
40%

A méz allergén is lehet, nem csak botullizmust okozhat.

A jószándékú rokonokkal mi is megszívtuk már, kinder tejszeletet adott a nagynéni a 10 hónaposunknak, kb 5 percre volt rábízva. El se mondta, csak amikor vörös foltok jelentek meg a kicsi arcán, nyakán, hátán, mellkasán, majd terjedt mindenfelé és dagadt is fel a kis arca - mindez kb negyed órán belül. Szaladtunk vele a kórházba. 1 hétig feküdtünk benn.

Nem tudom pontosan mi ez az édesség amit írtál, de ilyen picinek biztos nem adható és ezt az anyósban is kéne tudatosítani, hogy csak olyat ehet a pici amit te jóváhagysz. Ha rövid időn belül nem volt tőle baja, akut probléma szerintem már nem lesz, maximum egy kis hasmenés. Innentől két szemed az anyóson legyen ha nála a pici.

2019. dec. 15. 20:36
 40/58 A kérdező kommentje:

#33-as- Pekmez a neve (magyarra fordítva mustméz). Olvass utána ha érdekel :) Egy nagyon régi "édesség".

Aki azt írta, hogy hazudok és nem tudtam jobbat kitalálni, inkább spórolta volna meg az idejét az okoskodásával, IDIÓTA!

Leírtam már az előbbiekben is, hogy SE NEM MÉZ, SE NEM LEKVÁR, hanem valami köztes lehet az állagából kiindulva és ha utána olvasol, nem tévedtem!

2019. dec. 15. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!