Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbántad, hogy megszülted/elv...

Megbántad, hogy megszülted/elvetetted?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik nem tervezett terhesség alatt gondolkodtak abortuszon és vagy megtették vagy megtartották mégis, de döntésüket azóta megbánták. Kérlek, ha eleve nem volt opció az egyik vagy úgy gondolod, jól döntöttél, most ne válaszolj!

A kérdést nem provokatív céllal írtam, csak sokszor jött szembe velem az oldalon ezzel kapcsolatos válasz pro és kontra. Az én ismerőseim között, csak az egyik oldalról van tapasztalat és szeretnék egy objektívebb képet, arról, hogy melyik a gyakoribb.Azért került az egyéb kérdésekhez, hogy amennyire lehet kizárjam, hogy túlnyomórészt csak az egyik oldal olvassa.

2019. júl. 8. 19:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
90%
Elvetettem.21 éves voltam egy rossz kapcsolatban sajnos pont akkor csúszott be a baba, amikor már lépni akartam. Ráadásul túl fiatal voltam még és a főiskola kellős közepén. De ennek ellenére megbántam. Sokszor gondolok rá és - tudom, hogy furán hangzik - remélem, hogy egyszer megbocsát a felelőtlenségemért és hogy lemondtam róla.
2019. júl. 13. 23:27
 22/38 anonim ***** válasza:
83%

Megtartottuk. Szerencsére anyagi gondjaink sose voltak, de lelkileg nagyon labilis voltam abban az időszakban amikor kiderült a terhesség. A kapcsoltunk miatt is, és más dolgok miatt is teljesen padlón voltam, kb depressziós lehettem, de hallgattam a páromra és a szívemre, és most 22 évesen vagyok boldog anyukája egy kisbabának :)

Nálunk is sokszor voltak hullamvölgyek kétségbeesés, kérdések, félelmek, de túl vagyunk a nehezén, és mostmár tudom hogy jó döntés volt.

Sajnálom nagyon ha valakinek nem jönnek be a számításai, (legyen az bármelyik döntés) ígyis úgyis sok nehézséggel jár vállalni a következményeket. Bárcsak mindenkinek így sikerülhetne mint nekünk....

2019. júl. 21. 16:06
 23/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem tervezetten estem teherbe 23 évesen. Nagyon nagyon megijedtünk, egyáltalán nem akartuk se a gyereket sem a gyerekes életet. Nagyon sok átbeszélgetős esténk volt együtt a mostmár férjemmel, az anyukámmal, a tesómmal és végül úgy döntöttünk az apukájával, hogy megtartjuk. Igazából minden adott volt hozzá csak még nem akartuk, nem álltunk készen rá. Mióta megszületett a kislányunk azóta a világ legboldogabb emberei vagyunk szerintem, vele lett minden teljes. Csodálatos baba, minden nap eszembe jut, hogy az abortuszon gondolkodtam és képes lettem volna eltenni láb alól ezt a picike kislányt. Ő a legnagyobb csoda ami valaha történt velünk, a kapcsolatunkat sem viselte meg sőt mégjobban szeretjük egymást és összességében azt gondolom, hogy ez volt a helyes döntés. Nem bántuk meg egy kicsit sem, épp ellenkezőleg, az a másfél év amióta ő velünk van a legszebb időszak az életünkben és reméljük így is folytatódik. :)
2019. júl. 23. 20:23
 24/38 anonim ***** válasza:
70%

#1 válaszolóra csak annyit jegyezném meg, látván a többi válaszát is, én elfogadom/megertem/tudomásul veszem, ha valaki soha a büdös életben nem akar gyereket, mert nem fér bele/nem érzi magát alkalmasnak/nem akar felelősséget/vagy az anyám p...ja tök mindegy milyen okból.

De ezek a megnyilvánulások arra utalnak, mintha meg lenne győződve róla, hogy másnak is csak ez lehet a jó, és mindenki megbánja, süt a lenézés még a saját barátnő iránt is. Aki csak a saját álláspontját tartja elfogadhatónak, az igen primitív, alulfejlett szellemi szintre vall.

A terhesség meg nem egyenlő azzal, hogy utána csak szarul nézhet ki egy nő. Nyilván van, akinek sokat ront, de az átlagot olyan brutálisan nem vágja haza.

(Én 79 kilósan estem teherbe az elsővel, most 1 évvel a 3. után 61 vagyok, de igazából nem ez a lényeg. A hozzáállás, mások köpködése, még a saját barátnőé is...)

2019. júl. 24. 07:39
 25/38 anonim ***** válasza:
78%

Én megbántam, hogy szültem. Pedig jól átgondoltan, 33 évesen szültem, 9 éves kapcsolatba. Most lesz 3 éves a fiam, és sokszor gondolok arra, hogy visszaforgatnám az időt.

A kapcsolatunk totális csőd a gyermek apjával. Több mint egy éve nincs köztünk semmi testi kapcsolat sem. Pedig előtte jól működött.

Már gondoltunk valami terápia félére is...hátha segítene, leginkább a gyerek miatt. (Én testileg nem változtak, sőt 3 kg-al vékonyabb lettem...170 cm és 54 kg, nincs narancsbőr stb...én valahol lelkiekben változtam...nem tudom mi mehetett tönkre ennyire).

Ha utólag tanácsot kérne tőlem, akinek nincs gyereke, de elmúlt 30, annak azt mondanám, hogy ha ici picit is azt érzi, hogy nem szeretne, akkor ne szüljön.

Én is folyton hezitáltam. Az szüljön aki 100 százalékban vágyik rá.

2019. júl. 24. 10:51
 26/38 anonim ***** válasza:
67%

Megtartottuk. Nekem kellett gondolkodni es feldolgozni. Ferjem nagyon akarta. Igazabol miatta tartottam meg es mar pont idealis volt korban es mert mastol amugysem tudtam volna elkepzelni gyereket. Tehat minden arra mutatott. De feltem azert milyen lesz majd gyerekkel.

Amit sajnalok hogy keves idonk van egymasra, a szexre vegkepp ez frusztral is mert egyebkent a mi kapcsolatunk jo!

Aztan megszuletett az alombabank. Kezdettol aludt, nyugodt, mar nagyobb es nagyon jo lelku stb.. kar lett volna erte. Vele eddig😄 minden konnyu volt. Azota van meg masik ketto az utolso spiral mellett lett. Ot mar nem akarta en viszont igen ha mar igy alakult. Nem tudtam volna elvetetni. Azota mar sokszor megkoszonte hogy kitartottam a baba mellett, mert imadja es bar nem tudta elkepzelni a harmat (regen en se😂) de imadja oket es nagyon orul hogy ennyien vannak. Azt mondta szive szerint meg bevallalna par gyereket de akkor mar soha nem leszunk ketten majd kesobb.

2019. júl. 24. 17:42
 27/38 anonim ***** válasza:
29%
A kettő közül szerintem csak a megtartást lehet megbánni. Az elvetetésen el sem tudom képzelni, mi bánnivaló van. Egy embrió abortálása nem olyan, mintha egy ismert és szeretett lény halna meg. A megtartás viszont sülhet el rosszul. 2 abortuszom volt, mindkettő jó döntés volt.
2019. júl. 24. 22:44
 28/38 anonim ***** válasza:
47%

Nekem 20 évesen volt egy abortuszom. Mikor bementem a műtőbe is eszembe jutott, hogy biztosan jó döntést hozok e?

De nem bántam meg. Sőt..

Most, 30 évesen babát várok egy boldog házasságban.

Barátnőm 40 évesen szült, megbánta. Több okból is: hamar egyedül maradt ( még a terhesség alatt elhagyta a párja) és a kora miatt.

2019. júl. 24. 23:29
 29/38 A kérdező kommentje:
27-es! A válaszokból kiderül, hogy az abortuszt is meg lehet bánni! Meg nyilván van olyan is, aki pont azt nem érti, hogy a megtartást hogy lehetne megbánni. Nem vagyunk egyformák szerencsére. Most már elárulom, én soha nem találkoztam olyan nővel, aki azt kívánta, bárcsak ne lenne a gyereke! (Nem azonos azzal, hogy néha azt érzi, világgá megy, mert épp kiborítja a gyereke.)
2019. júl. 25. 14:40
 30/38 anonim ***** válasza:
88%
A 21. es 25. Valoszolon kivul senki nem tudta ertelmezni a kerdest... a Kerdezot a megbant, elhamarkodott gyerekvallalasok/abortuszok erdeklik, nem a siker sztorik...
2019. aug. 10. 01:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!