Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbántad, hogy megszülted/elv...

Megbántad, hogy megszülted/elvetetted?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik nem tervezett terhesség alatt gondolkodtak abortuszon és vagy megtették vagy megtartották mégis, de döntésüket azóta megbánták. Kérlek, ha eleve nem volt opció az egyik vagy úgy gondolod, jól döntöttél, most ne válaszolj!

A kérdést nem provokatív céllal írtam, csak sokszor jött szembe velem az oldalon ezzel kapcsolatos válasz pro és kontra. Az én ismerőseim között, csak az egyik oldalról van tapasztalat és szeretnék egy objektívebb képet, arról, hogy melyik a gyakoribb.Azért került az egyéb kérdésekhez, hogy amennyire lehet kizárjam, hogy túlnyomórészt csak az egyik oldal olvassa.

2019. júl. 8. 19:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
12%

"Kérlek, ha eleve nem volt opció az egyik vagy úgy gondolod, jól döntöttél, most ne válaszolj!"

..."szeretnék egy objektívebb képet, arról, hogy melyik a gyakoribb."

Szerintem a kérdező meg akar győződni arról, hogy aki nem tervezetten esik teherbe, ott a többség jól dönt, ha az abortuszt választja vagy úgyis megbánja, ha megszüli...

Hát kérdező, nem az lesz az "objektív kép" ha te csak arra vagy kiváncsi, amiről megerősítést vársz...Lehet, hogy az ismerőseid valódibb bizonyítékot nyújtanak, mint egy névtelen fórumoldal.

Biztos, hogy van példa erre is, arra is, de amíg nem vállal valaki gyermeket, nem tudja megítélni, hogy mit ad hozzá az életéhez vagy éppen vesz el abból.

2019. aug. 10. 15:10
 32/38 anonim ***** válasza:
68%

En nagyon akartam babàt. Úgy éreztem, hogy csak ez hiányzik az életemból. A férjemmel nagyon jó volt a kapcsolatunk, ezen kivül jó munkahelyem, ahova visszavárnának. Megfelelő az életkorom (30.), csodaszép családi házunk. Mi hiányozhatna még, ha nem egy baba?

Nagyon rossz ezt kimondani de én megbántam és szerintem a párom is. Megbántam mert nagyon rágörcsöltem. És bár ez tervezett dolog de en annyira megijedtem tőle, mikor összejött, hogy a 14.hétig gondolkoztam az abortuszom. De igazábol mikor teherbe estem is úgy éreztem, hogy ez talan mégsem nekem való.

Lehet kövezni, de így volt. Persze a ferjem nem engedte, hogy elvetessem, ő meg annál fogntosabb volt nekem, hogy emiatt elhagyjon. Év elején született. Irigykedve olvasom itt az álom baba sztorikat, na hát ő nem az. Kezdetben rendgeteget sirt, azota is eleg nehez termeszet. Pedig szertjuk, de latom a ferjemen, es erzem magamon is, nagyon frusztral a helyzet minket, nem is nagyon élvezzuk.

Ha lesz még gyermekunk az is minimum 5 év mulva az tuti hogy jol atgondolom. Es ha egy pillanatig is nem erzem a 100%-os vagyat ra, akkor beke se kezdunk majd.

2019. aug. 10. 16:25
 33/38 A kérdező kommentje:

30-asnak köszönöm a fordítást,a kérdés tényleg az volt, hogy ki bánta meg barmelyiket is. De sikersztorit olvasni azért mindig jó.😀

31-es! Ezt nem tudom miből sikerült ezt leszurnod. Pont csak olyat ismerek, aki abortuszt bánt meg, olyat pedig nem, aki a szülést, ahogy egyébként ezt az egyik kommentemben le is írtam. Az elején az objektív válaszok miatt nem írtam le se ezt, se az én véleményem. Már nem titok, én a magam részéről kizárt dolognak tartom az abortuszt (esetleg erőszakról fogant vagy súlyos rendellenesség esetén elgondolkodnek)illetve azt se tudom elképzelni, hogy gyereket meg lehet bánni miután megszületett. De! Ez csak én vagyok. Mások máshogy gondolkodnak és engem az is érdekel.

2019. aug. 10. 20:57
 34/38 anonim ***** válasza:
46%
Egy abortuszom volt 23 évesen, soha nem akartam es soha de soha nem is fogok akarni gyereket. Az kinzas lenne, nem csak a gyereknek, nekem es az egesz csaladnak. Most újra teherbe estem, nem tudom már még hany felekeppen vedekezzek, legszivesebben elzárnám a petefészkem, de azt nem csinálják meg. Szóval most ujra terhes vagyok, nem fogom megbanni a masodik abortuszt, csak rettegek tőle, mert az előző az nagyon szörnyű volt, es fájdalmas, lelkileg es fizikailag, ahogy bántak velem es fajt utana sokaig, ejszakankent mai napig nem alszok es felek a sotetben. De inkabb még egy abortusz, mint egy baba
2019. dec. 31. 09:47
 35/38 anonim ***** válasza:
Szlovákiában megcsinálják, nagyon jó visszajelzések vannak.
2019. dec. 31. 13:39
 36/38 anonim ***** válasza:
79%

Én 19 évesen lettem terhes, megtartottam.

Aztán rá 2 évre védekezés mellett lettem terhes, de elvetettem. Nem fért volna bele még egy gyerek akkor.

Azóta lett munkám, saját lakás és még 2 gyerekem, de ők már tervezett gyerekek.

2020. jan. 4. 14:35
 37/38 anonim ***** válasza:
79%

Elolvastam majdnem az összes választ, nem számítottam arra, hogy ennyire megosztó lesz az eredmény.

Nos, az én történetem szerencsésnek mondható.

Vegyünk egy befolyásolható 16 éves lányt, akinek összejött az első párkapcsolata.

Eléggé naiv voltam szerelmi téren, habár alapjáraton tudtam, hogy mivel játszom. Annyira beleszerettem az akkori barátomba, hogy eszembe sem jutott elvetetni, örültem, hogy "becsúszott", természetesen anyukám hozzáállása is rájátszott erre az érzésre. Szerinte az a normális, ha eszünkbe sem jut az abortusz, mint a gyilkosság gondolata, nem számít a nő magánélete, a gyermek szent dolog. Nos, lehet ez a normális hozzá állás, nem tudom...de végül elmentem nőgyógyászhoz. Ráébredtem és rá is ébresztett egy barátnőm arra (szerencsére), hogy nagyon fiatal vagyok, előttem az élet. Akkor még nem volt illegális a tablettás abortusz, ami vetélést idéz elő. Fájt, és pokolian véreztem, de nem éltem meg tragikusan, sőt megkönnyebbültem. Hogy megbántam? NEM.

Ennek már 10 éve, azóta bebizonyosodott az akkori "szerelmemről", hogy hiába volt 5 évvel idősebb nálam, nem ő volt az igazi és emellett érett sem volt akkor még. Rengeteg rövidebb és hosszabb párkapcsolatom volt azóta. Hatalmas karriert futottam be. Jelenleg a második diplomám csinálom. Bejártam egész Európát, és jelenleg a férjemmel most tervezünk házat venni külföldön.

Ha becsúszott volna az a nem kívánt gyermek, akkor valószínűleg az életem borzasztóan alakult volna... Az érettségiig sem jutottam volna el.

Hogy most tervezem-e a gyereket? NEM. Ez a 10 éves "kaland" csak arra hívta fel a figyelmem, hogy ez nagyon nem az én utam.

2020. jan. 4. 18:33
 38/38 anonim ***** válasza:
79%
Nem tervezetten lettem terhes. A barátom meg akarta tartani minden áron, én nem, végül megtartottuk, de kiderült, hogy nőzik. Még nem csalt meg, de meg fog, biztos vagyok benne. Megbántam, pedig még meg sem született.
2020. jan. 4. 21:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!