Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbántad, hogy megszülted/elv...

Megbántad, hogy megszülted/elvetetted?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik nem tervezett terhesség alatt gondolkodtak abortuszon és vagy megtették vagy megtartották mégis, de döntésüket azóta megbánták. Kérlek, ha eleve nem volt opció az egyik vagy úgy gondolod, jól döntöttél, most ne válaszolj!

A kérdést nem provokatív céllal írtam, csak sokszor jött szembe velem az oldalon ezzel kapcsolatos válasz pro és kontra. Az én ismerőseim között, csak az egyik oldalról van tapasztalat és szeretnék egy objektívebb képet, arról, hogy melyik a gyakoribb.Azért került az egyéb kérdésekhez, hogy amennyire lehet kizárjam, hogy túlnyomórészt csak az egyik oldal olvassa.

2019. júl. 8. 19:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
59%
Elsősorban az 1-esnek üzenem, kétgyerekes anyaként, így 3 hónappal a szülés után, hogy nem változott az alakom a várandósság előttihez képest, vagyis 49 kg vagyok, nem lett csíkos a hasam vagy löttyedt a combom vagy mit szoktak mondani, de ha az lenne, se bánnám és őszintén becsülöm és vonzónak találom azt, aki egy kicsit teltebb, asszonyosabb lett a gyerekek után. A vonzalom nem ott kezdődik, hogy kinek hány csík van a combján. Másrészt, ugyan nem minden napunk harmonikus, de imádok itthon lenni a gyerekeimmel és nem bejárni a munkahelyemre. Viszonylag jól is alszunk, ha meg nem, akkor délután bepótolom. Ha a gyerekek picit nagyobbak lesznek, megyünk majd velük és kettesben is külföldre, nem lesznek mindig kicsik, addig marad a Balcsi. Az óvoda, iskola hamarabb eljön, mint gondolnánk. Igen, van hiszti, van testvérféltékenység, volt hasfájás, de van napi ezer ölelés, puszi, odabújás, játék, kacagás, ami rengeteget ad. Ráadásul ha a gyereked óvodás, akkor gyakorlatilag 8-tól 4-ig nincs veled, először azt gondolod, de jó, most kedvemre olvasok meg sétálok a picivel, aztán meg már kedd délután azt várod, hogy mikor mehetsz már érte. Nem azt mondom, hogy mindenki csinálja ezt, de nekem bejött a dolog és ha becsúszna egy 3., akkor megtartanánk.
2019. júl. 9. 20:27
 12/38 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként pedig, nem elég, hogy "igaz barátként" nem hogy nem álltál mellé, de még le is szólod a barátnődet és minden más édesanyát is, akkor ne csodálkozz azon, ha neked szegezik a kérdést, hogy szeretnéd-e aszott, magányos öregasszonyként, 100 dioptriás szemüvegen keresztül messziről nézni a strandon röplabdázó, kifogástalan alakú, 20 éves lányokat és fiúkat vagy inkább véget vetnél az életednek addig amíg még állításod szerint kinézel valahogy?! A kérdés nem költői.
2019. júl. 9. 22:10
 13/38 anonim ***** válasza:
80%
Nem tervezett volt,parom akarta en nem.En azert nem,mert alapbol instabil volt a kapcsolatunk...Nagyon szenvedtem,mert az eszem azt sugta ne, a szivem meg azt h igen.Az utolso nap meggondoltam magam,es nem mentem el abortuszra,nem tudtam volna megtenni,foleg h uh-on hallottam a szivvereset.Es sajnos megbantam h nem maskepp dontottem, es nem a gyerek miatt, hanem a rossz parkapcsolat vegett amit,akkor nem lattam tisztan.Szoval nehez es sokat szenvedek.
2019. júl. 10. 13:35
 14/38 anonim ***** válasza:
26%
12 nem, hanem majd a többi önálló öregasszonnyal kibeszéljük a szakmabeli sikereinket, az utazasainkat, és röhögünk a hozzád hasonló balatoni nyomoroncokon.
2019. júl. 10. 19:11
 15/38 anonim ***** válasza:
23%
Az életemnek véget vetni meg akkor akarnék, ha olyan lenne, mint ahogy leírtad tiédet.
2019. júl. 10. 19:37
 16/38 anonim ***** válasza:
40%
Ja, közben leesett, te vagy az az 50+ os faszi, aki mindenkit abortuszra buzdít, oké így már világos.
2019. júl. 10. 21:09
 17/38 anonim ***** válasza:
49%
Halkan jegyzem meg, hogy 27 éves koromra meglett a 2. egyetemi diplomám is, az elsőt nappalin, a másodikat levelezőn végeztem vidéken, utóbbi mellett végig dolgoztam is. Szülni is felelős pozícióból mentem és a főnököm azt mondta, visszavár. Mivel jó csecsemőgondozási díjat kapok és a gyed sem lesz rossz, ha a pici betölti a 6. hónapot, még azt sem lehet rámsütni, hogy a férjem tart el. De ne menjünk ilyen messzire, édesanyád is volt kisgyerekes anyuka, vajon az ő élete is nyomorult volt veled? Mert az enyémnek nem.
2019. júl. 10. 22:59
 18/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de várok még! De kérném, hogy maradjunk a kérdésnél, ne menján át ítélkezésbe, más pocskondiázásába. Én senkit nem pontozok le, tőlem csak zöldet kap, aki a kérdésre válaszol, bármit is, és semmit nem kap, aki nem arra válaszol.

1-es: A kérdés arra vonatkozik, aki megbánta a döntését. Az olvasatom szerint te nem tartozol abba a kategóriába, csak a barátnőd, szerinted. Azt meg nem tudhatjuk, mivel ő nem válaszolt.

Mihago: Nem baj, hogy férfi vagy, de a kérdés azért szól nőknek, mert a végső döntés az övéké, így csak ők tudnak nyilatkozni később a döntésük helyességéről.A ti esetetekben ráadásul sajnos senki nem dönthetett, csak a természet, ettől függetlenül én nem pontoztalak le téged se. Őszintén sajnálom azt, ami veletek történt, de gondolj arra, hogy jó, hogy időben kiderült, rosszabbul is végződhetett volna! Biztosan lesz még gyereked. (Nem írtad, hogy mikor történt, lehet, hogy már van is.)

privátnak: Az objektivitás miatt nem szeretném kifejteni a saját nézőpontomat egyelőre, csak annyit, hogy nem vagyok érintett semmilyen oldalról.

2019. júl. 11. 17:09
 19/38 anonim ***** válasza:
92%

Én örökbe adtam, mert nem tudtam elvetetni. (17 éves voltam, 18 lettem mire megszületett)

Nem bánom. Tudom, hogy a legtöbb embernek bizarrul hangozhat, de annyira nem is érdekel. Tudom, hogy jobb helyre került, mintha velem maradt volna, és mivel igazán sosem volt az életem része, nem igazán gondolok úgy rá, hogy elvesztettem egy gyereket. Volt egy rossz döntésem, amiből megszületett. Nyilván abortusszal egyszerűbb lett volna, de így valakinek lett egy gyereke, amire vágyott.

Én nem bánom. Később sem vágytam gyerekre és most sem vágyok. Ha véletlenül teherbe esnék, akkor vagy abortuszra mennék, vagy ha ez valamiért nem lehetséges, akkor megint örökbe adnám. De azóta nagyon figyelek a védekezésre.

Egyébként nem hiszem, hogy a szülés maga befolyásolja a testalkatot, rajtam például egyáltalán nem latszik, hogy valaha is terhes voltam. Inkább az életmód számít.

34N

2019. júl. 13. 17:54
 20/38 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nagy dilemmázás után, mikor eldöntöttük, hogy mrgtartjuk, végül elment a baba. Azóta is lelkiismeretfurdalásom van amiatt, hogybegyáltalán hogy gondolkozhattam el sz abortuszon. Most már biztos vagyok benne, hogy nem tudnám megtenni egy "becsúszás" esetén. (Erőszaknál viszont számolni kell egy traumával is, arra nem tudnám hogyan reagálnék)

Azóta van gyerekem és az életemben ő a legjobb dolog. Amennyi munka és energia, annyira hihetetlen sokat ad a saját életemhez is hozzá. Aki nem akar gyereket, megértem de valójában fogalma sincs ennek a megtapasztalásáról, úgyhogy kár fröcsögnie az anyukákra szerintem, főleg, ha saját döntése miatt nincs.

2019. júl. 13. 22:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!