Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után/szoptatás alatt...

Szülés után/szoptatás alatt foltokban eltűnt szőrnövekedés (láb, hónalj)? Hajam nem hullik. Hormonális "gond" vagy más betegség lehet?

Figyelt kérdés

7 hete szültem és kb 1-2 hete tűnt fel a lábszáramon egy nagyobb folt, ahol nincs szőr. Borotválni szoktam a lábam, réges régen (1-2 éve) epiláltam utoljára nagyon ritkán gyantáztam, olyankor mindig ritkásabb volt a szőr de ez biztosan most szülés után történt.

Bánni nem bánom csak azért nem örülnék, ha valami betegség lenne a háttérben

dec. 17. 23:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a hajam is csomókban hullott, rendesen látványosan, elég elkeserítő volt. Azóta már visszanőtt. Ez ilyen, a hormonok durván megborítanak mindent.
dec. 18. 06:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem annyiban másabb volt, hogy már terhesség alatt elkezdődött. Csomókban volt csak szőr a lábamon. Rengeteg kikopott. Most 5 hónapos és elkezdett visszanőni. Most viszont a hajam hullik csomókban(erős, dús hajam volt, mostanra a fele van meg kb) és állandóan törnek a körmeim. Sajnos a szoptatás ezzel jár.
dec. 18. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem konkrétan nem volt szőr a hónaljamon. A lábamon, és egyéb területeken is ritka volt. Nem tudom mi volt az oka. Most 7 hónapos a babám, már rendszeresen borotválnom kell. A hajam nekem sem hullott.
dec. 18. 12:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor biztosan csak a hormonok.

Harmadik baba amúgy és az első kettőnél nem volt ilyen, a hajam hullott szülés után pár hónapig mindkettőnél de szerencsére mivel nagyon dús a hajam nem látszott a fejemen csak ugye mindenhol a hajszálaim voltak a házban :D

Meg szülés alatt iszonyatosan sok babahajam nőtt és erősek is lettek.

Őszinte leszek (nem tudom pontosan meddig) de pár hétig talán 2-3 egyáltalán nem foglalkoztam a lábam borotválásával így mivel már nagyobb volt a szőr, feltűnt, hogy nagyobb foltban egyáltalán nincs szőr, de tényleg konkrétan sima mint a babapopsi :D

1,5 hete, a 6 hetes kontroll előtt volt nagy borotválás és a hónaljamon azóta is pár szál szőr nőtt. Persze egyáltalán nem bánom csak furcsa volt

dec. 18. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Szinte minden szőröm kihullott szülés után. Rettegtem, mikor fog kihullani az összes hajam🙈 Ijesztő volt.
dec. 19. 07:40
 6/7 A kérdező kommentje:

kedves 5-ös. a hajad is hullott?

nekem első 2 szülés után igen, most még nem tapasztalom (ma 7 hetes a babám)

dec. 21. 16:58
 7/7 anonim ***** válasza:
#5 vagyok, a hajam kb 3 hónappal a szülés után kezdett hullani. Az közel sem volt olyan drasztikus, mint az egyéb szőrzetem hullása.
dec. 21. 23:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!