Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy ferfi nem akar gyereket...

Ha egy ferfi nem akar gyereket, de mégis cseszik óvszert húzni, miert hisztizik ha utána közli vele a nő, hogy terhes es márpedig megtartja a gyereket?

Figyelt kérdés
Van egy igazi szerencsétlen az ismerösi körömben, aki 3 nőt is teherbe ejtett a hülye megszakitasos védekezesevel, abbol a 3-ból csak egy vetette el, egy masik mar megszulte (a kisfiu mar 6 eves, természetesen csonka csaladban el), majd most ujra terhes lett tőle immár egy harmadik barátnő is, aki a maga 22 évével ugy gondolja, neki már itt az idő a gyerekvállalásra (a lány egyebkent a barátnőm, én megtudom Őt erteni). Mit gondoltok arról, ha a ferfi probalja őt lebeszélni a gyerekröl, de a lany mindenkeppen akarja? És teszem fel mégegyszer a kérdést: ha valaki akkora szerencsétlen, hogy az elso hibajabol nem tanul es tudja magarol hogy nem akar ujra apa lenni és mégegy irányba gyerektartást fizetni, akkor miert fáj neki ovszert huzni? Hogy léteznek ilyen felelőtlen "férfiak"? Ki hogyan védekezik, ha tudja magarol, hogy még NEM szeretne gyerkőcöt?
2018. nov. 19. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem bocsátható meg. Akkor lenne megbocsátható, ha soha életedben nem szexeltél volna. De neked volt kapcsolatod, ahol pont ugyanúgy rizikóztál, mint a barátnőd, csak te szerencsésebb voltál és megúsztad.

Egy felnőtt embertől igen is elvárható lenne, hogy ilyen alap dolgokban, amik a saját életét, egészségét, testét érintik képben legyen. De persze nem a mi bajunk.

2018. nov. 21. 19:54
 62/78 anonim ***** válasza:
90%
Nekem az az érzésem, hogy pont te javasoltad, hogy a megszakítást alkalmazzák, mert te nem estél teherbe, és most ki vagy akadva, hogy ő viszont igen.
2018. nov. 21. 21:09
 63/78 A kérdező kommentje:

76%-os, én meg arra jöttem rá, hogy TE ki vagy! Minden bizonnyal te vagy az a bizonyos propagandatag (én csak így hívom őket), aki még levelet is írt nekem, hogy ne szóljak ebbe bele, mert az abortusz gyilkosság, stbstb... Te lefogadom, h Családvédelmi Szolgálatnál dolgozol, különben nem lennél ennyire hajtatlan a megrögzött gondolkodásmódoddal, miszerint minden egyes embernek, bármilyen életkorban, kötelessége megszülni,hamár egyszer véletlenül, teljesen irreális körülmények közé, terhes lett. Te vagy az, akinek a szemében az se számít, hogy a gyerek egyébként milyen mostoha körülmények közé születne meg.

Nem furcsa neked kicsit se, hogy az itt válaszolók 99%-a eddig mindennek elhordta a barátnőmet a felelőtlen döntése miatt, és te vagy az egy aki engem fikáz, mert ÉN SEM tartom jó ötletnek most megszülni? Akkor ezek szerint az egész gyik oldal ennek a lánynak az ellensége, kivéve te, mert te a másik oldalt képviseled?

És az ilyennek még van arca engem, egy barátot "minden lében kanálnak" nevezni. Az a különbség kettőnk közül, hogy míg te csak a munkádat végzed ezzel az abortusz-ellenző dumáddal, addig én ennek a lánynak a legjobb barátja vagyok, és ismerem a körülményeit, és tudom jól, hogy nem lenne jó se neki, se a gyereknek ez az élethelyzet, ezért "szólok bele az életébe" a te szavaiddal élve, és igen, ezért adok neki BARÁTI tanácsot.

A semleges, pártatlan válaszokat pedig köszönöm, többiek!

2018. nov. 21. 21:56
 64/78 anonim ***** válasza:
100%
Tévedsz. Nem írtam levelet, és nem minden esetben ellenzem az abortuszt, nem az a munkám, amit te gondolsz és boldog házasságban élek, 25 éves nőként. Viszont majd ő és a családja eldönti, hogy mi legyen, mindössze erről beszélek.
2018. nov. 21. 22:00
 65/78 A kérdező kommentje:
És ebbe a személyeskedő részbe pedig már nem hinném, hogy bele kéne menned, hogy én egyke vagyok és ezért féltem őt ennyire, stb. A kérdésem szempontjából ez totál lényegtelen.
2018. nov. 21. 22:01
 66/78 A kérdező kommentje:
"Ő és a családja eldönti"....Könyörgöm, csak egy link barátja van. Ébresztő...
2018. nov. 21. 22:02
 67/78 anonim ***** válasza:
35%
Másfél éve! A barátnője vagy, nem az anyja, had ő döntse már el, hogy mit akar.
2018. nov. 21. 22:06
 68/78 A kérdező kommentje:

Igazad van! Döntse el ő egyedül, nyugodtan csessze el egyszerre 2 ember életét (ö és a gyerek!), és én ne figyelmeztessem őt, ne befolyásoljam őt, mert végülis ilyennek kell lennie egy jó barátnak, hogy asszisztálnia kell ahhoz, hogy fusson a vesztébe a barátnője.

Érdekes logika.

2018. nov. 21. 22:10
 69/78 anonim ***** válasza:
92%
Nem erről van szó. Tanácsot adhatsz, de nem dönthetsz helyette!
2018. nov. 21. 22:14
 70/78 anonim ***** válasza:
56%
Nem a te döntésed, és nem biztos, hogy azzal tolja el az életét, amivel te gondolod, hogy eltolja. Egy megbánt abortusz is tönkretehet valakit. Vagy éppen járhat súlyos következményekkel. Pl. ma találkoztam valakivel, akinek 19 éves korában volt, most 37 évesen szeretne már teherbe esni, de nem tud. És ismerek olyat is, aki 16 évesen abortáltatott, meddő lett, ráment a házassága később. Lehet, hogy kevésbé ment volna rá az élete, ha akkor megszüli és örökbeadja, netán a szülei támogatása mellett megtartja a gyereket. Mint pl. az egyik gimis évfolyamtársam, aki magántanulóként végezte el az utolsó két évet. Most 24 évesen boldog házasságban él, (nem a gyereke apjával) dolgozik, és nagyon szereti a kislányát. És ő nem 22 évesen szült, meg egyetemistaként, hanem 16 éves gimisként, és csak amiatt nem került sor annó abortuszra, mert túl későn mert szólni. Ezt most nem is annyira az abortusz=gyilkosság" téma miatt írom, hanem mert látom, mennyire rá vagy pörögve, hogy a barátnőd tuti tönkreteszi az életét. Egyáltalán nem tuti. Maximum: lehetséges. De nem biztos, és reménykedjünk benne, hogy az ő esetében jól sül el a korai anyaság. Arra is vigyázz, ha túl erőszakosan hajtogatod ezt neki, a végén inkább tőled köszön el.
2018. nov. 22. 20:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!