Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hát mi van ezekkel az anyákkal?

Hát mi van ezekkel az anyákkal?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés ihlette a kérdésem, amit most olvastam, és néhány válasz sokkolt. Ez az : https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Mi a fene van azokkal az anyákkal akik kíngörcsként meg idegbajként és hasonlókként jellemzik a gyereküket?? És azokkal akik számára ez normális, hasznos válasz?

Nem akarom rózsaszín cukormázas dologként lefesteni az anyaságot, engem is van hogy kiakasztanak a gyerekeim, olyan is van hogy kiabálok, olyan is hogy rohadt fáradt vagyok, de őszintén mondom hogy minden pillanatban szívből szeretem őket. Az egy szóval jellemzésben nem vagyok jó, de biztos hogy pozitív dolgot mondanék, hiszen akit szeretünk azt szépnek, jónak, okosnak látjuk, még akkor is ha ismerjük a hibáit.

Számotokra nem megdöbbentő hogy anyák így nyilatkoznak a gyerekeikről? Velem van a baj hogy teljesen kiakadtam ezen? Ismeretlenül is sajnálom azt a kicsi gyereket akit az anyja kíngörcsnek tart. Vagy elviselhetetlenségnek. Ez annyira szomorú.

2017. okt. 23. 21:16
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

A prüntyőkém, aranyvirágszálam, és a borzalom, az idegbaj, meg a kíngörcs között azért vannak fokozatok. A dilisen pl.nem akadtam volna ki.

Egyébként korántsem azt írtam, hogy aki nem aranyvirágszálamnak nevezi a gyerekét az nem szereti, ha valaki tud szöveget értelmezni az gondolom elolvasta és megértette. Nem az a baj, hogy valaki látja a gyereke rossz tulajdonságait, én is látom az enyéimnek, ez alapján tudom tudatosan fejleszteni, hogy pl.tudom hogy baromi türelmetlen. De továbbra is fenntartom, hogy nem normális dolog hogy ha valakinek egy jelzőt kell választnia a gyerekére az egy ilyen szinten negatív, degradáló és megalázó jelző legyen. Ott gond van ahol az jut az anya eszébe. De amúgy tőlem bárminek elhordhatjátok a gyerekeiteket, tiétek.

2017. okt. 24. 11:07
 32/65 anonim ***** válasza:
33%
De ez alapján akkor amúgy miért van általatok lenézve aki tündérbogár aranyvirágszálának nevezte a gyerekét? Neki meg olyan volt a pillanatnyi hangulata. Na és? Az miért egyből cukrostakony meg csöpög a monitor? Vagy mindenkinek csak sz@r hangulata lehet? Hm?
2017. okt. 24. 11:18
 33/65 anonim ***** válasza:
32%
Érdekes, ránk ma a házat robbantott majdnem a 3 évesem, mégse jut eszembe kíngörcsnek vagy pszichopatának jellemezni, maximum tornádónak. Pedig igen, én is ideges vagyok, de tudom, hogy a gyerek viselkedése legnagyobbrészt a szülőn múlik. Fel akarta hívni a figyelmem magára, mert nem volt időm játszani vele, és rossz módszert választott. Ettől nem fogom így jellemezni, pedig kb két órán át bőgtem és remegtem. Az én szememben rossz szülő akinek ilyen erősen negatív jelző megfordul a fejében a kicsi gyerekével szemben.
2017. okt. 24. 12:10
 34/65 anonim ***** válasza:
65%
Akkor elemezzük egy kicsit a dolgot. Te rossza anyának tartod utolsó aki "kíngörcsnek" nevezte hirtelen a gyerekét, de lehet közben puszilgatja meg dédelgeti. De te jó anya vagy, mert 2 órán át bőgsz és remegsz, valamint a 3 évesed annyira jól nevelt, hogy szétrobbantja a házat, mert anya épp főz vagy bármit csinál, mert nem tud rá figyelni. Na??? Az aztán jó dolog, hogy bőgünk és remegünk...
2017. okt. 24. 12:27
 35/65 anonim ***** válasza:
18%
34 de honnan veszed hogy puszilgatja meg dédelgeti közben?
2017. okt. 24. 12:31
 36/65 anonim ***** válasza:
52%
De te honnan , hogy nem?
2017. okt. 24. 13:01
 37/65 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó, aki így nyilatkozik a gyerekéről, az a való életben se fogja puszilgatni, és ne is tegye, mert az képmutatás.. kíngörcsnek gondolja de közben megy az untyulipuntyulizás?
2017. okt. 24. 13:09
 38/65 anonim ***** válasza:
31%

Az még nem jutott eszetekbe, kedves karót nyelt szuperanyák, hogy esetleg viccesre vették a figurát, akik kíngörcsnek meg hasonlónak nevezték a gyereket, hm? Miért kell rögtön ítéletet mondani meg szaranyázni? Lazítsatok már kicsit! Lehet sportolni, az jót tesz ám :)

Én vagyok a "tündérrózsás"

Ui: nem csak pillanatnyi állapot. Egész nap idiótábbnál idiótább becekifejezéssekkel illetem őket :)

"Te kis kíngörcs"ezt is lehet szeretetteljes, vicces hangnemben tálalni, csak az itt nem jön át

2017. okt. 24. 13:09
 39/65 anonim ***** válasza:
27%

OKé, akkor én is viccesen sz*anyázom le őket..jó poénos vagyok ugye? Csupa szeretetből mondom...

Amúgy meg ha viccesre vették volna a figurát arra nem gondolsz, hogy akkor nem pontozzák le azokat akik normálisan írtak a gyerekükről?

2017. okt. 24. 13:13
 40/65 anonim ***** válasza:
46%
Az nem képmutatás, hogy két órán át bőg meg remeg, aztán tündérrózsázik tegyük fel?? Jaaaaajjj Az enyém egy pokolfajzat...na erre mit mondasz? Képmutató vagyok mi? Épp tegnap mondták a szakszolgálatnál, hogy nem lennék e nevelőszülője egy egy problémás gyereknek, mert ők örülnének, ha sok ilyen anya lenne, mint én. Na én képmutató, akinek bizony idegbajos a gyereke :) kíngörcs is, de legfőképpen pokolfajzat :) Ja, de nem vonulok ám el két órára remegni meg bőgni. Szóval idegbajos nem vagyok :) Tessék már lazítani csókolom
2017. okt. 24. 13:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!