Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan barátkozzak meg ezekkel...

Hogyan barátkozzak meg ezekkel a kismamákkal?

Figyelt kérdés

Egy éve lakunk ebben a kis faluban, kisfiam 15 hónapos. Van itt egy baba-mama klubb, elkezdtünk járni, gyermekem szereti, de én olyan feszélyezve érzem magam még mindig. Az itt lévő kismamák mind jól ismerik egymást, összeszokott társaság, egymás közt beszélgetnek, sokszor hátat fordítva nekem, elég nehéz velük barátkozni. Próbálok közeledni, beszélgetést kezdeményezni, de az első perctől ott tartunk, ha én szólok valakihez, válaszol, de ennyi, utána megint egymás közt dumcsiznak, hozzám nem szól senki, nem kérdeznek semmit.

Ez még elsőre elment, de most már kezdem kínosan érezni magam.

Soha nem volt problémám az ismerkedéssel, a szomszédokkal, utcabeliekkel is hamar összebarátkoztam, de ez a zárt közösségbe bekerülni így kívülről ez nagyon nem megy. Én vagyok a béna, vagy ők nem akarnak barátkozni, mert esetleg lenéznek, mert nekik márkás többszázezer Ft-os babakocsi meg nyáron a tengerparton nyaraltak a picivel, ilyenekről beszélnek, nekünk csak használtan vett babakocsink van, talán kinéznek maguk közül?

2014. okt. 20. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld őket meghívni magatokhoz játszani, hátha beválik.
2014. okt. 20. 10:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem erőltettem soha semmilyen összebarátkozást. Ha megtörtént, örültem. Mindig mások kezdeményeznek nálam. Én soha nem lennék képes pedálozni senkinél.
2014. okt. 20. 10:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Esetleg egyéb programokon nincs lehetőség ismerkedni? Faluban nincs pl. gyereknak, mikulás ünnepség stb.?

Ha van könyvtár, ott is szoktak ingyenes programok lenni, illetve simán kölcsönzéskor is összefuthatsz ott másik anyukákkal. Én pl. hetente megyek a gyerekkel (17 hós), van játszósarok,könyvet választ magának, "rajzolgat" vagy játszik másik gyerekekkel akik épp ott vannak.

2014. okt. 20. 14:04
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez a játszóház van heti egyszer. A gyerekem miatt megyek, van mozgásfejlesztés, mondókaklub, baba angol. Van egy 3 éves lányom is, most kezdtük az ovit, az ovis szülőkkel is ismerkedek, ott nincs gond, mindenki barátságos, beszélgetünk stb, mondom az utcabeliekkel is szépen megismerkedtem, sok itt a fiatal kisgyerekes, de ez a baba-klubb! Mindegyik anyuka fiatal elsőgyerekes, igazából nekem egy kicsit más világ, a férjem azt mondta rájuk, hogy sznob úriasszonyok... Szóval lehet, hogy a falunak egy olyan zárt klikkje, ahová nem is szeretnék tartozni, van nekem itt már jópár ismerős barátnőféle, csak mivel heti egyszer azért elmegyünk ebbe a játszóházba a fiammal, jó lenne, ha értelmesen társaloghatnék velük is, ne pedig csak üljek egyedül mint egy kuka, míg ők vihorásznak.

Félreértés ne essék, én sem pedáloztam soha mások barátságáért, könnyen barátkozó típus vagyok, sokmindenkivel el tudok beszélgetni, de itt bizony megakadtam. Az hogy meghívjam őket magamhoz, az ezek után szóba sem jöhet, ahhoz barátságosabb hozzáállás kellene részükről.

A múltkor volt ott egy roma asszony is a lányával, na őhozzá se szóltak, én beszélgettem vele egyedül. Azóta se jött többet, a faluban találkoztunk velük, kérdeztem, miért nem jönnek, azt mondta, nem valók ők oda. Hozzáteszem, nem putriscigány volt, ha szabad ilyet mondani, tisztességes kinézetű, normális értelmes megnyilvánulású anyuka.

Mindegy, túlélem, ha tényleg sznobok, és lenézik az átlagembert, de a gyerekem miatt akkor is oda szeretnék járni, ha már van ilyen lehetőség, csak attól félek, hogy később majd ha nagyobb lesz, ő is érzékeli, hogy velünk nem barátkoznak.

2014. okt. 20. 15:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Hat ha ilyenek akkor en is levegőnek néznem őket. Járj oda ha nagyon muszáj, speciel engem a hideg kiraz az ilyen baba-mamas helyekrol, de biztos te is csak a gyerekért teszed. Akkor meg tégy úgy mintha ott sem lennének, minimális köszönés, ennyi. Ha van máshol barátod, akkor nincs szükség ilyen barátokra.
2014. okt. 21. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!