Védőnő kérdés. Soha nem keres, hogy kijönne, vigyem a gyerekeket státuszra, vagy nekem kellene őt üldözni ezekkel a dolgokkal?
Nem keresném a bajt, de jelezném a gyerekorvosnak ezt. Mert ha más családnál is ezt csinálja, ahol mondjuk valami miatt tragédia történne (nem halálra gondolok, de sajnos ez is a pakliban van :( ) akkor az a védőnő felelőssége is. Ugyanis a feladata az is, hogy felismerje hogy egy babának nincs olyan környezete, élete amilyennek kellene lennie - lásd a fényevők stb.. :(
Szóval nem csak miattatok hanem a körzeti családok miatt is szólnék a dokinak, hogy legyen kedves utána járni ennek, mert nem nagyon foglalkozik veletek, valószínű mással se.. És mivel kötelező a környezettanulmány, stb - így konkrétan csal a munkája alatt, hazudik a jelentésekben stb. Ez szerintem büntetendő is..
Na meg konkrétan vezetnie kellene az oltási kiskönyvet a státuszokról, ergo ha nem teszi, akkor nem végzi a munkáját. Ez a ti érdeketek is.
Amúgy nálunk mindig a látogatások során beszéljük meg a következő alkalmat. De egyenlőre havonta találkozunk. Ezután gondolom én hívom majd. Mivel neki fontos főleg, hogy mikor tud fogadni benneteket, neki kell megmondania, hogy mikor találkozzatok.. Persze ha nem keres, akkor ti keressétek..
Az enyém sem keresett fel sosem, egyszer jött ki mikor megszületett a kislányom.
Mindig én kérdeztem a gyerekorvost hogy mikor milyen oltásra kell vinnem, a védőnőt csak a kötelező státuszvizsgálatokkor hívom, akkor is csak kényszeresen beixelgeti a papirokat és ennyi.
Az én frissen végzett védőnőm szerint neki kell jönni a baba 6 hetes koráig hetente, utána havonta. Jön is lelkiismeretesen előzetes egyeztetés után.
Az előző védőnőnk nem járkált hozzánk, viszont ő volt a gyerekorvosunk mellett, szóval a tanácsadáson havonta találkoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!