Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hát mi van ezekkel az anyákkal?

Hát mi van ezekkel az anyákkal?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés ihlette a kérdésem, amit most olvastam, és néhány válasz sokkolt. Ez az : https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Mi a fene van azokkal az anyákkal akik kíngörcsként meg idegbajként és hasonlókként jellemzik a gyereküket?? És azokkal akik számára ez normális, hasznos válasz?

Nem akarom rózsaszín cukormázas dologként lefesteni az anyaságot, engem is van hogy kiakasztanak a gyerekeim, olyan is van hogy kiabálok, olyan is hogy rohadt fáradt vagyok, de őszintén mondom hogy minden pillanatban szívből szeretem őket. Az egy szóval jellemzésben nem vagyok jó, de biztos hogy pozitív dolgot mondanék, hiszen akit szeretünk azt szépnek, jónak, okosnak látjuk, még akkor is ha ismerjük a hibáit.

Számotokra nem megdöbbentő hogy anyák így nyilatkoznak a gyerekeikről? Velem van a baj hogy teljesen kiakadtam ezen? Ismeretlenül is sajnálom azt a kicsi gyereket akit az anyja kíngörcsnek tart. Vagy elviselhetetlenségnek. Ez annyira szomorú.

2017. okt. 23. 21:16
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
75%
Én is ledöbbentem néhány válaszon, bár élőben is látom, hogy sok szülőnek teher a gyereke. Érdekes módon általában többel is kínozzák magukat.
2017. okt. 23. 21:18
 2/65 anonim ***** válasza:
25%
# 1: De tudod hogy van ez, arra adnak családi pótlékot meg CSOK-ot. Tehát nem úgy tűnik hogy szeretetből hozták őket világra. Szegény gyerekek, haszonállatokként vannak kezelve.
2017. okt. 23. 21:23
 3/65 anonim ***** válasza:
39%

Egyszóval: brutális.

Mélységesen sajnálom a gyerekeiket.

Én is van, hogy elfáradok, kiakasztanak stb., de minden perc öröm velük. Mindig azt mondom a nagyobbiknak: tudod, ha anya haragszik rád, vagy veszekszik veled, akkor is szeret.

Ezek az anyák szégyelljék magukat. Nagyon.

2017. okt. 23. 21:23
 4/65 anonim ***** válasza:
42%
Akinek kíngörcs a gyereke annak nem is való..de akkor minek szülte meg?? Ráadásul 2-t is. Akármilyen nehéz is lesz az anyaság sose mondanék ilyeneket! Ők az életem értelme és bármit csinálnának azok is maradnak. Amúgy aki kíngörcs és stb nevezi a gyerekeit vagyis jellemzi ők szeretik a gyerekeiket?!
2017. okt. 23. 21:26
 5/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és hát az ellenvéleményeket is várom, hiszen nyilván van olyan, mert nincsenek 100%-kon az eddigi válaszok.

De komolyan érdekel hogy milyen esetben van létjogosultsága egy anya részéről kíngörcsnek nevezni a gyerekét. A hideg kiráz. 😨

2017. okt. 23. 21:51
 6/65 anonim ***** válasza:
59%

Én inkább azon húztam fel a szemem, hogy "tökéletes, életem értelme, szeretetgombóc" ... stb. Nekem ez a túl gejl és életszerűtlen.

Ha meglátom benne a negatívat, attól még szeretem.

Sőt szeretettel átitatva is hívhatom "hisztis libának, pukkancsnak" .... stb.

És mivel a dackorszak közepén a napunk 99 %-a idegbaj, akkor nem félek ki is mondani.

Akár én is írhattam volna jó pár kifogásolt egyszavast, az akkor se mind semmit arról hogy mennyire szeretem.

És most nyomd a pirosat, arra izgulok! ;)

2017. okt. 23. 21:53
 7/65 anonim ***** válasza:
36%
Aki ilyet mond a gyerekére, kívánom hogy kapja vissza öreg korára, őt is kíngörcsnek tekintse majd a gyereke.
2017. okt. 23. 21:54
 8/65 anonim ***** válasza:
35%

Hát azokon a válaszokon én is fennakadtam. Meg azon is, hogy a sárgaföldig van pontotva, aki pozitívat mert írni.

Én nem válaszoltam, de nekem az "életem" ugrott be a lányomról. Imádom mindennel együtt, és ez nem jelenti azt, hogy vattacukros takony az egész, néha lefúj a szelep nálam is, ki tud akasztani (2,5 éves, dackorszakos), de én esküszöm, hogy a legrosszabbul elsült napokon se tudtam soha úgy gondolni rá, hogy idegbaj, borzalom meg kín. Tényleg rossz belegondolni is, hogy ennyien ilyen hozzáállással nevelik a gyerekeiket.

2017. okt. 23. 21:54
 9/65 A kérdező kommentje:

Hát nem áll szándékomban felizgatni, bocs.

A kérdés nem a dackorszak jellemzése volt hanem a gyereké.. nem?

2017. okt. 23. 21:57
 10/65 anonim ***** válasza:
49%
Biztos nem lesz leányálom a dackorszak és a 'hiszti' egésznap de akkor sem lesznek számomra kín, borzalom és púp a hátamon! Szivem összeszorul ha arra gondolok , hogy kín a gyerekem! Ezért lettem anya , hogy minden szeretettem neveljem , tanítsam Őket bámilyen nehéz is lesz!
2017. okt. 23. 22:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!