Hol tudnék más anyákkal ismerkedni a neten?
Nincs egy anya ismerősöd sem?
Én is itthon vagyok,a nagy ovis,a pici 2,5hetes. Én nem járok játszóra,sose jártam,pont azért,mert tök nem érdekel más anyuka,a versengések,pletykák,ki gyereke mekkorát kakilt,mikor kezdett járni stb. Nyilván szóba kerül a gyerek is barátnőmmel,de tök másról is tudunk beszélni. Nekik nincs még amúgy. Facen szoktunk beszélni,vagy telefonon. Másik barátnőmmel viberen,neki nincs face és ilyesmi. Neki sincs gyerek,szingli. De kb két hetente dumálok velük. Mindenkinek saját élete van,nincs idő rá,hogy zaklassuk egymást. Főleg mivel ők dolgoznak. Mire hazaérnek,párom is itthon van,egyik barátnőm férje is hazaér,mindketten velük vagyunk. Nálunk ez jól működő barátság,nem zaklatjuk egymást stb.
Facebookon szerintem is, annyi anyás-babás csoport van, mint égen a csillag.
Meg el lehet járni mindenféle babás programra, nálunk egy csomó ilyen van, hordozós klub, szoptatást támogató klub, ringató, dúdolda, baba-mama klub, stb.
Egy anya barátnőm van, messze lakunk egymástól, 2-3 hetente beszélünk telefonon és félévente összehozunk egy talit. Én is érzem, hogy nincs annyi idő, és nem is a gyerekekről szeretnék beszélgetni meg hasonlítgatni, csak egy otthon lévő anyának kicsit hasonlóbb lehet a napirendje és össze lehet ereszteni a gyerekeket, miközben felnőtt társaságod is van. Tudom, hogy nehéz ilyen korban már, de kicsit arra vágyom, hogy legyen valaki akivel lehet egy jót hülyülni vagy kimozdulni vhova vagy átugrani egymáshoz mindenféle rivalizálás nélkül. Igen, a nem családos barátnőkkel is beszélek, de főleg facebookon és nem azért nincs összhang mert a gyerekekről akarnék beszélni, abszolút nem. Hétközben dolgoznak, hétvégén buliznak, néha összefutunk, hogy lássák a gyerekeket is, de csak furákat kérdeznek. :D Ami nem baj persze. :) Örülök ennek is. Játszóra a gyerek miatt járok, mert imádja. Télen is megyünk minden nap, csak akkor üres minden. :)
Persze minden fórumot megnéztem, pont azért kérdem, mert nem találtam semmit. Főleg az én városomban nem, pedig igazi kismama város. Sajnálom, hogy ilyen zárkózottak az emberek és a külső valamint az anyagiak alapján ítélnek meg másokat sokan.
Játszóteret mi is próbáltuk, szintén mindenki barátnővel/anyukájával jött.
Nekünk nem sikerült "ismerkedni".
Védőnőnél pár mondatot váltunk anyukákkal, de ennyi.
Pedig a fiam annyira haverkodna...
Nos bepróbálkoztam számtalan facebook csoportban, de talán egyet találtam ahol megy némi kommunikáció is. Mindegy végül is tényleg nincs sok idő a gyerekek mellett másra, de azért jól esik a felnőtt kommunikáció és nem kell, hogy anya legyen az illető. A szomszédokkal is szoktam beszélgetni, csak tél közeledtével már mindenki behúzódik, kevés a kontaktus, hacsak nem futunk össze jövet-menet. Amúgy nem vagyok az a tipikus extrovertált ember... sőt... csak meg szeretném előzni, hogy bekattanjak. :D Egész életemben Budapest belvárosában éltem és az első gyerek születése után kiköltöztünk az agglomerációba... 2 nagy változás egyszerre... amúgy is elszigetelődik az ember kicsit, hát még ha minden kihalt körülötte a megszokotthoz képest.
Azért köszi mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!