Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miután megszületik a baba a...

Miután megszületik a baba a külön kassza hogy működik egy családnál?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam ezen a külön kasszás dolgon, mert most tervezünk összeköltözni a párommal és felvetette ezt a dolgot. Egyik barátnőm mondta, hogy ők is azon vannak, de ott most született meg az első baba. Ő azt mondta, hogy amíg csak ketten voltak jó volt minden, mindent tudtak felesben fizetni. (számlák, bevásárlás, szórakozás, stb.) De most sosincs pénze, mert amit kap az államtól gyest abból a gyereknek vesz pelenkát és még néhány szükséges dolgot és nem marad belőle semmi. Pedig a férje nem kér pénzt a rezsire addig a pár hónapig, amíg a gyerek nem tud bölcsibe menni, az anyuka pedig ezáltal dolgozni. De addig nem tud elmenni fodrászhoz vagy nem tud venni magának egy felsőt. Mindenre kérnie kell a férjétől és ha jónak látja ad. De megalázónak érzi ezt a kiszolgáltatott helyzetet. Nálatok ez hogy működik? Itt elsősorban nem az olyanokra gondolok, akik milliós megtakarítással rendelkeznek és abból vígan elvannak 1-2 évig, mert nem ez az átlagos, bár ilyet is ismerek.

2016. aug. 21. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem ennek semmi köze a házassági szerződéshez, nem azért csináljuk így, mert nem bízunk egymásban, vagy ki akarjuk a másikat zárni a pénzből. Ha úgy alakulna, bármikor odaadnám a pénzem a férjemnek, nem lenne gond.

Én viszont jobban érzem magam attól, hogy a saját keresetemet költöm a saját "hülyeségeimre", és nem kell ezt megtárgyalni vagy magyarázgatni.

Hidd el, mi sem azért csináljuk így, mert nem hosszútávra tervezünk. Nekem szükségem van arra, hogy legyen "enyém", amivel szabadon rendelkezem.

És nem mondom, hogy a tévé nem érték, csak az éppen nem olyan dolog, amiről én beszélek, mert értelemszerűen mindketten nézzük, nincs enyém-tiéd. Viszont, mint mondtam, vannak olyan értékesebb tételek, amikben egyikünk nem érdekelt, így egyszerűbb külön kezelni. Ugyanígy lehetne egy számláról is kezelni, csak nekem így jobb érzés. Egyéni preferencia.

A szüleimnek világ életükben közös számlájuk volt, nincs azzal semmi gond. Nekik az működött, nekünk meg ez.

Ha mindkét fél egyformán látja, akkor mindegy, melyiket választják, csak ne legyen belőle az, mint a fent említett eset. Na, az a gáz.

2016. aug. 23. 21:33
 72/79 anonim ***** válasza:
80%

"De te meg azt nem érted meg,csóróbb családban is mindkét fél megkaphatja amite vágyik közös kasszából,mert a másik fél nem kéri számon. Ha 10 ezres,ha 300 ezres tételről van szó."

Te meg azt értsd meg, hogy a külön kasszások sem kérik számon egymáson, hogy ki vette a hűtőben lévő sajtot. Akkor mi a gond?

2016. aug. 23. 21:35
 73/79 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk minden megkeresett forint közös, de kikérem magamnak, hogy mi emiatt sz*rrágók lennénk. Nyilván anyagi helyzettől, bevételtől függ, hogy mi az az összeghatár, ami fölött már megbeszélik egymással a felek, hogy belefér-e. Mi nem keresünk olyan jól, mint a különkasszás nagyasszony, aki itt akkora vehemenciával osztja az észt, úgyhogy igen, mi egy ötezres kiadást is megbeszélünk, megkérdezzük egymástól, hogy ez belefér-e éppen. 1-2 ezreket nem szoktunk, de mindketten tisztában is vagyunk vele, hogy mennyink van az adott hónapra, milyen kiadások vannak, és mire kell elégnek lennie annak a pénznek. Ennek tudatában költünk a saját plusz dolgainkra. Mindkettőnknek van hobbija, amire hol többet, hol kevesebbet költünk (bár tudom, ami nálunk több, az van, akinek aprópénz, nekünk a 10-20-30 ezres kiadás már soknak számít). Ha ráköltünk ennyit, azt megbeszéljük egymással. Mert a közös pénzünkből költünk, és így oké, hogy a másik is tudjon róla, szólhasson esetleg, hogy most ne, mert erre meg arra kell most pénz, stb. Egyébként csinálhatnánk azt is, hogy miután összeraktuk a kettőnk bevételét, és ki van fizetve minden, ami kell, meg kivettük belőle azt, ami a háztartási költség, gyerekek költsége, akkor mindketten elteszünk belőle x összeget "költőpénznek", és akkor máris ott a "saját" pénz, de nekünk így egyszerűbb, kényelmesebb, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden hónapban ugyanannyit el akarok költeni magamra, a saját kedvtelésemre. Ha marad, azt meg úgysem magamnak teszem félre, hanem az egész családnak. Aztán majd felhasználjuk arra, amire éppen kell.
2016. aug. 23. 23:13
 74/79 anonim ***** válasza:
72%

71-estől még azt kérdezném, hogy ez most így oké, hogy így éltek (mindenki úgy él ahogy jól esik), de ha gyereketek lesz hogy lesz? A gyed-ből nem fogsz tudni havi 100 ezret költeni ruhára, plusz ott vannak a gyerekre fordítandó kiadások is. Akkor ki kell jönnöd a havi 116 ezres gyedből (ez a max), a párod meg él mint marci hevesen?

Még egy megjegyzés: a közös kassza nem azt jelenti h minden egyes kiadásra engedélyt kell kérnünk egymástól, ami kell azt úgyis megvesszük, de mi alapból mindent megbeszélünk így is, úgy is.

2016. aug. 24. 08:52
 75/79 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó vagyok: de egyébként a közös kassza lényege az h nem kell minden 5000 Ft-ról beszámolni, illetve jövedelemtől függ az az összeg, ami felett már megbeszéljük egymással. Ahogy te írod ha mindketten nagyon jól kerestek akkor pont hogy nem kellene beszámolnotok egymásnak a havi 100 ezres ruhaköltésről se közös kassza esetén, hiszen megtehetitek, ha szinte "fel se tűnik" a kiadás a bankszámlán. De ez a téma már túl van tárgyalva.
2016. aug. 24. 09:01
 76/79 anonim ***** válasza:
51%

Nem a 71-es vagyok, de gondolhatod, hogy akinek havi 100.000-re van csak ruhára, az nem 60.000ft gyedet kap majd. De egyébként írta valahol hogy van gyereke és hogyan osztják meg a költségeket.

Nálunk 2 gyerek van, mégsem gond a külön kassza. A gyedes dolgot nem értem, én pl. 1.5 év után mentem vissza dolgozni, mert szeretem a munkámat és amíg otthon voltam is továbbképzést végeztem távoktatásban. Nem mindenki van otthon 3 évig vagy tovább...

2016. aug. 24. 09:41
 77/79 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudom, nekem szántátok-e a nagyasszony címet, nem vagyok az. A kérdés úgy szólt, hogy működik a külön kassza gyerek után. Erre válaszoltam. Nekünk működik, nem szóltam le senkit, inkább fordítva történt ez.

Én normális hangnemben leírtam, mit hogyan csinálunk, azért nem fogok bocsánatot kérni, mert megengedhetünk magunknak pár dolgot. Dolgozunk, adózunk, mint más.

Egyébként nem kifejezett külön kassza ez, hiszen mi is összedobjuk a pénzt, csak nem egy helyen tároljuk, és a maradékot másképp kezeljük. Szóval nincs én hűtőm, meg te tévéd.

De tényleg nem magyarázom tovább, mert itt jellemző, hogy ha valaki nem próbált még valamit, akkor az hülyeség, és az illető csak okoskodik. Én a kérdésre válaszoltam, erre jól lepontoztatok.

2016. aug. 24. 09:52
 78/79 anonim ***** válasza:
75%

A házasság: élet és vagyonközösség. Itt nincs a "Tied" "Enyém", hanem Miénk van.

Nálunk kulon bankszamlank van mind a kettőnknek. Mikor megjon a fizu a parome tobb ezert megy az alberletre es a rezsire (ezt én intezem, fizetem ki miutan levette a kartyarol a penzt), a tv,internet, kocsibiztositas,nagybevasarlas meg ilyenek megy a fizumbol. Szepen netbankon elutalgatom mondenkinek azt ami jár. A maradékbol meg élunk. Parom tankol abbol ami a kartyajan maradt vagy jattbol amit kap a munkahelyen. Én megyek szinte alalndoan boltba, nincs az a marhaság, hogy most en fizettem 5ezret, 3 nap mulva megint kell menni és akkor te fizess a kasszánál.

Kozalkalmazottak vagyunk...hivatással...ergo nincs koltséges hobbi, kajarendelés a hét 5 napján, mozi,szinház,operett -.-

Férjem mellékállásábol befolyt pénz minimum 3/4-e nálam landol,mert en tudom mi kell idehaza,mit kell befizetni...nála mindig marad annyi hogy tankoljon vagy meg tudjon inni 2 uveg sört, vagy ha olyanja van rendeljen valami kaját melohelye, de legtobbszor felajánlás végett egy cég főz nekik hétkoznap ebédre valót és itthonrol is van mit vinni. Éhen nem fog dögleni senki.

2016. aug. 24. 12:17
 79/79 anonim ***** válasza:
65%
Nincs gond az úgy nevezett külön kasszával sem ,azzal van a gond,ha úgy néz ki a kapcsolat,mint amit a kérdező irt le. Csak itt ahogy irtam is,azt nem.érti meg a külön kasszás,hogy jó kapcsolatban,ahol a férfi jóval többet keres esetleg,ott se kell kérnie a nőnek semmire,hanem elmondja mi kéne,elmennek és megveszik. A sz.rrágás az mikor öt db bugyira is kunyerálni kell pénzt (nyilván a kinai,vagy pepco árura értem,nem a db ja 6ezresre).
2016. aug. 24. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!