Miután megszületik a baba a külön kassza hogy működik egy családnál?
A barátnő nem azért volt hülye, mert közös kassza hiányában gyereket szült.
Hanem azért, mert FEKETÉN DOLGOZVA, nem biztos munkahellyel, bizonytalan anyagi helyzettel és jövővel gyereket szült, egy olyan fószernak, aki úgy gondolja, hogy a saját gyereke költségei csak az anyára tartoznak.
Rengeteg pár vállal külön kasszán gyermeket és nincs ebből gond, ha mindketten normális hozzáállásúak, és képesek fair módon elosztani a költségeket. Persze, ha az egyiknek nincs is bevétele gyakorlatilag, és maga tehet róla - mint a kérdező - akkor valóban értelmetlen a külön kassza, és beszélni kellene a változtatásról...
Utolsó előtti!
Külön kasszan vannak. Ez azt jelenti, hogy a pasinak is van x jövedelme, meg a nőnek is van y, mindkettő azt csinál vele, amit akar. Ha az egyiknek elfogy, a másiknak nem kötelező adnia, de ha a másik kér, miért ne lenne joga hozzá, hogy német mondjon, vagy elszamoltassa? Ez a külön kassza. Értelme ugyan semmi nincs, ha van gyerek, max ez, ami itt is latszik: anyuka megszivta, de csak magát okolhatja érte. Eleve értelmes ember nem a nullára vállal gyereket, márpedig a gyes nulla, másrészt meg világosan megbeszelik a jövőt, ha már együtt élnek és gyerek is van.
Utosló, épp ez a baj, hogy a sok eszetlen azt hiszi a külön kassza abból áll, hogy azt csinálsz, amit akarsz. Holott marhára nem. Ráadásul a házassági szerződésben azt is ki lehet kötni, hogy a későbbi vagyon a mindenkori keresetek arányában osztódik, tehát nem közös kassza...
A külön kassza abból áll, hogy kifizetitek a KÖZÖS költségeket, tehát a gyerek költségeit is - felesben vagy épp keresetarányosan, magánügy - és a MARADÉKKAL szabadon rendelkezhet mindenki.
Utoljára írtam le. Ha nem bírod felfogni, olvasd el még 1-2x, de ne kötekedj már...
mi külön kasszán voltunk a gyerek 2 éves koráig. mondjuk nekem max gyedem volt ami 7 éve jó kis pénz volt :)
én fizettem a bevásárlást és a gyerek dolgait, férjem minden mást. így még félre is tudtam tenni...
aztán úgy döntöttünk, hogy maradjak itthon még egy évet, tehát gyesen (akkor nem lehetett mellette dolgozni).
első hónapban szó nélkül lerakta a fizetését. azóta vagyunk közös kasszán. én soha nem kértem, de nyilván van annyira intelligens, hogy tudta, 30E nem elég a gyerek dolgaira sem, nemhogy ételt tegyek belőle az asztalra :)
második gyereknél már közös bankszámlánk van, szépen kialakult, nem is jön szóba a pénz, max megkérdezi mennyi van, ha nagyobb kiadásunk van.
gyes mellett nem tud működni a külön kassza
Itt a kapcsolattal is gondok vannak szerintem, meg a pasi gondolkodásával is. Ez nem normális h a nő még fodrászhoz sem megy el, mert neki nincs pénze rá, holott a pasinak lenne. Ez olyan mintha zsarnokoskodna felette a pasi, egyáltalán nem normális egy családban.
Nálunk közös kassza van, minden bevétel (fizetés, két hónapja vagyok gyesen, csp, egyéb bevételek) a közös bankszámlánkra megy, amihez mindkettőnknek van bankkártyája, tehát onnan fizetünk mindent. Ha veszünk le néha készpénzt azt is olyan helyen tartjuk amit mindketten tudunk hol van és bármelyikünk vehet el belőle ha éppen kell valami. Nagyobb kiadásokat persze megbeszéljük, de egyikünk sem szokott hülyeségekre költeni.
Egy házasságban gyerekkel nem valami különleges "kegy" kéne lennie az apa részéről h költ a gyerekére, a családjára, hanem teljesen természetes dolognak, főleg ha anyuka csak gyes-en van, ami nyilván semmire sem elég.
Ez tuti nem normalis.
Nekem 3 gyerkocom van.2elozo kapcsolatbol,a 3. Ebbol.
Az elso kettonek az apja eppen csurrant cseppent valamicsket.az kb semmire se eleg.
Gyesen vagyok es kapom a 3 gyerekre a csaladit.
Na most ez ha igy lennenk kulon kasszan semmire se lenne eleg.
Ellenben parom atlag honapban 300korul kap,de ha sok a melo hazahoz 6-700e is.
Az O kartyaja mindig itthon van.akkor veszek le penzt amikor akarok.altalaban elobb az En penzem fogy el.de nem csak negyunkre vasarolok belole,ha epp parom talal valamit a nagybevasarlason akkor megvesszuk.
De ha az enyem elfogyott,es Nekunk kell valami akkor ugyan ugy megvesszuk.vagy akar a nagyoknak.mint most a sulikezdes....az En penzembol nem vasaroltam volna be ugy,hogy meg a picire is es magamra is koltsek.
Mindent megbeszelunk,kozosen dontunk.
A baratnod eleg naiv...vagy nem tudom.de ezt nem hagynam.az a gyerek apukae is...es apuka meg el mint marci hevesen?mi az,hogy vagy ad vagy nem....ha ugy latja jonak....a kajat is kulon veszik.vagy azert amit baratnod az O penzebol vett es fozott abbol eszik a pali is...?de a pasi se 100 as...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!