Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miután megszületik a baba a...

Miután megszületik a baba a külön kassza hogy működik egy családnál?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam ezen a külön kasszás dolgon, mert most tervezünk összeköltözni a párommal és felvetette ezt a dolgot. Egyik barátnőm mondta, hogy ők is azon vannak, de ott most született meg az első baba. Ő azt mondta, hogy amíg csak ketten voltak jó volt minden, mindent tudtak felesben fizetni. (számlák, bevásárlás, szórakozás, stb.) De most sosincs pénze, mert amit kap az államtól gyest abból a gyereknek vesz pelenkát és még néhány szükséges dolgot és nem marad belőle semmi. Pedig a férje nem kér pénzt a rezsire addig a pár hónapig, amíg a gyerek nem tud bölcsibe menni, az anyuka pedig ezáltal dolgozni. De addig nem tud elmenni fodrászhoz vagy nem tud venni magának egy felsőt. Mindenre kérnie kell a férjétől és ha jónak látja ad. De megalázónak érzi ezt a kiszolgáltatott helyzetet. Nálatok ez hogy működik? Itt elsősorban nem az olyanokra gondolok, akik milliós megtakarítással rendelkeznek és abból vígan elvannak 1-2 évig, mert nem ez az átlagos, bár ilyet is ismerek.

2016. aug. 21. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
75%

Atyaég 50-es...a gyógyszer nagyon elgurult...mondta már neked valaki, hogy egy felnőttnek illenék kulturáltan kommunikálni.

A témához annyit: mind a ketten átlag felett keresünk, közös kasszán vagyunk természetesen, el sem tudnánk képzelni másképpen.

Nincs elszámoltatás, mindkettőnknek van kártyája, azt veszünk, amit akarunk. Nagyobb (beruházási) tételeket megbeszéljük (pl. új hűtő, ingatlan, autó, tv....)

A külön kasszázókat sohasem értettem. OK, meg lehet beszélni, hogy ki mennyit ad be, ezt a gyerek masszívan bezavarja általában. Ezen felül gondolom az is mérlegre van téve, hogy a házimunkában ki mennyire veszi ki a részét...aki jobban, az kap anyagi kompenzációt például? Ráadásul házassági szerződés nélkül baromi felesleges is erőlködni...

2016. aug. 22. 22:36
 52/79 anonim ***** válasza:
22%

"Ezen felül gondolom az is mérlegre van téve, hogy a házimunkában ki mennyire veszi ki a részét...aki jobban, az kap anyagi kompenzációt például"

Úristen, ti tényleg így viselkedtek egymással a közös kasszában? :/ Hogy én mosogatok többet, ezért én érdemlek egy plusz cipőt, te meg nem? Te jó ég...

A házimunkának nálunk semmi köze a pénzhez, az végzi, akinek több ideje van. Általában a férjem, mert neki rövidebb a munkaideje.

Röhejes, hogy gyakorlatilag egyesek prostituálják magukat a saját házasságukon belül, és elszámolnak ilyen apróságokkal, házimunkával, stb. Nem véletlen őrül meg az összes ilyen és válik el 30 éves korára...

2016. aug. 22. 22:55
 53/79 anonim ***** válasza:
72%

Nem azt mondta, hogy így viselkednek!!! Szövegértelmezés!!! Azt kérdezte, hogy azok, akik ennyire ráfeszülnek az enyém tiedre, ott bele van-e számítva az is, hogy ki mennyit dolgozik otthon. Jogos felvetés. De felesleges ezen görcsölni, mert nem fogjuk megérteni egymást. Nekem evidens közös kassza, fel sem merült soha a fejemben más opció, viszont akinek meg az ellenkezője a normális, az meg nyilván minket nem ért. Mindenki csinálja, ahogy jól esik neki. Ha így működni tud egy kapcsolat, akkor ok.

Ha velem ezt a párom meg akarná csinálni, baromira rosszul esne.

2016. aug. 23. 05:38
 54/79 anonim ***** válasza:
67%

52-es...te tényleg képtelen vagy értelmezni a leírtakat...Érdemes lenne picit lenyugodni, az ilyen kirohanások feszkóról árulkodnak, az meg elég ártalmas. :-)

Nálunk közös kasszán pont, hogy NINCS ilyen elszámoltatás, mérlegre tevés...a centizgetés, stb azt gondolom, hogy a külön kasszásokra jellemző, ezérr merült fel bennem, hogy talán a házimunkát is hasonlóan számoljátok el. Az, hogy ki mennyire prostituálódik (ha már muszáj ennyire erősen fogalmaznod), arról ne nyissunk vitát most jó? Nekem ehhez a fogalomhoz erősen kapcsolódik az anyagiak kérdése, ami szerintem külön kasszánál erősebben jelen van.

2016. aug. 23. 05:43
 55/79 anonim ***** válasza:
78%

52-es,ülj le,1-es!

A házimunkát a különkasszázókra írta,túlpörögöd a témát!

Mindenki úgy csinálja,ahogy akarja,eddig én ezért nem szóltam hozzá,mert kb.leszrom ki mit gondol!

2016. aug. 23. 06:03
 56/79 anonim ***** válasza:
45%
50-es jól el van tévedve: pont az egy bizalmatlanságot jelez, hogy külön kasszán vagytok, mintha titkolni akarnátok valamit, mintha a másik elöl féltenétek a pénzeteket. Nem akartok közösködni. És azt még mindig nem értem, hogy mi értelme egy házasságban külön kasszán lenni? Nem együtt tervezitek a jövőtöket?
2016. aug. 23. 09:24
 57/79 A kérdező kommentje:
Tegnap leültem a (volt)párommal megbeszélni ezt a dolgot, mivel ahogy említettem az összeköltözés előtt álltunk és felvetette ezt a dolgot. Miután megemlítettem neki, hogy mi lesz akkor ha gyerek(eink) lesznek, hogy egy fodrászra se lesz pénzem ha külön kasszán leszünk, közölte, hogy arról nekem kell gondoskodnom, családalapítás előtt rakjak félre, legyek gazdaságos. Azt is hozzátette, hogy nagyon talpraesett vagyok, tudja hogy menni fog. Továbbá ha eljutunk oda, akkor a házassági szerződéshez is ragaszkodni fog és nem csak az anyagiak tekintetében lesz kikötése, hanem az együtt töltött időre és az egyéb dolgokra is. Bennem valami azóta összetört. Nem haragudtam meg rá, nem is vesztünk össze, csak megmondtam neki hogy az együttélés nem fog működni. Nem tudom elképzelni vele a közös életünket. Nekem más elképzeléseim vannak, amik összeegyeztethetetlenek az övével. Azóta se érti, hogy miről beszélek.
2016. aug. 23. 09:33
 58/79 anonim ***** válasza:
44%

Vicces volt pasid van!

Ezek szerint gyermeke csak neked lesz,neki nem,tehát gondoskodj róla...a bíróság ezt másképp fogja látni,már ha egyszer eljutvodáig,hogy valami szerencsétlen gyereket szül neki!

2016. aug. 23. 09:41
 59/79 anonim ***** válasza:
68%

" Továbbá ha eljutunk oda, akkor a házassági szerződéshez is ragaszkodni fog és nem csak az anyagiak tekintetében lesz kikötése, hanem az együtt töltött időre és az egyéb dolgokra is."

Melyik országban él a volt pasid?? Ismeri a magyar tövényeket?? Ez itt nem Ámérika,hogy megszabjuk,hogy a másik mennyit hízhat és hány évet kell lehúzni a másik mellett! Együtt töltött időre miféle kikötése lenne?

2016. aug. 23. 09:43
 60/79 anonim ***** válasza:
68%
Basszuskulcs.. sajnálom :( Jobb, hogy ez már most kiderült, és nem később, mikor már komolyabbra fűzitek a dolgot.. Eddig ennek nem voltak nyomai? Döbbenetes, komolyan, hogy a 21. században még mindig vannak ilyen begyepesedett vadbarmok..
2016. aug. 23. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!