Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miután megszületik a baba a...

Miután megszületik a baba a külön kassza hogy működik egy családnál?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam ezen a külön kasszás dolgon, mert most tervezünk összeköltözni a párommal és felvetette ezt a dolgot. Egyik barátnőm mondta, hogy ők is azon vannak, de ott most született meg az első baba. Ő azt mondta, hogy amíg csak ketten voltak jó volt minden, mindent tudtak felesben fizetni. (számlák, bevásárlás, szórakozás, stb.) De most sosincs pénze, mert amit kap az államtól gyest abból a gyereknek vesz pelenkát és még néhány szükséges dolgot és nem marad belőle semmi. Pedig a férje nem kér pénzt a rezsire addig a pár hónapig, amíg a gyerek nem tud bölcsibe menni, az anyuka pedig ezáltal dolgozni. De addig nem tud elmenni fodrászhoz vagy nem tud venni magának egy felsőt. Mindenre kérnie kell a férjétől és ha jónak látja ad. De megalázónak érzi ezt a kiszolgáltatott helyzetet. Nálatok ez hogy működik? Itt elsősorban nem az olyanokra gondolok, akik milliós megtakarítással rendelkeznek és abból vígan elvannak 1-2 évig, mert nem ez az átlagos, bár ilyet is ismerek.

2016. aug. 21. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem keress egy olyan PÁRT, akivel tényleg egy család lehettek. Borzalmas ez a külön kassza.

Szégyen egy házasságban, különösen, ha gyerek is van.

Nálunk közös bankszámlánk van, mindketten odakapjuk a fizunkat, két kártyánk van hozzá.

2016. aug. 21. 14:44
 32/79 anonim ***** válasza:
71%
Iszonyat gáz ez a különkasszázás, főleg, ha már gyerek van. Ilyenkor valamilyen oknál fogva a gyereket úgy kezelik, mintha az az anyuka hobbija lenne, amire teljes mértékig ő finanszíroz az amúgy is megcsappant bevételéből. Undorító hozzáállás.
2016. aug. 21. 15:40
 33/79 anonim ***** válasza:
77%
Nekem ez rettenetesen furcsa... Elekepzelni nem tudnek ilyet. Sosem usztunk a penzben, sot volt hogy egyikunk dolgozott csak, 2 gyerekunk van, de soha meg nem fordult egyikunk fejeben sem, hogy a penz ami rendelkezesunkre all egyikunke vagy masikunke. Az a mienk. Mind a negyunke. Nyilvan megbeszelunk mindent mi az amit muszaj venni, es mi az ami nem nelkulozhetetlen.
2016. aug. 21. 15:56
 34/79 anonim ***** válasza:
53%

Én ezt úgy fogom megoldani, hogy amint gyerek nélkül összeköltözök valakivel, a fizetésünk x százaléka fog menni a közös kiadásokra(rezsi kaja nyaralás) a maradékot megtartjuk.

Ha gyerekünk lesz, vele növekszik a közös kiadások összege szintén százalékos alapon. A párom beadja a fizetése felét, és én is beadom a gyes+családi felét. A maradékból pedig jut egy fodrászra.

Persze én úgy képzelem, hogy néha engedek a páromnak, hogy ne ébredjen éjszaka a gyerekhez, cserébe ő is meglep egy fodrásszal, vagy egy új felsővel. Szóval hogy érezze a dolgok súlyát, és törekedjen viszonzásra.

Ez nagyon szemét dolog, amit a férj csinál, egyszerűen nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy a feleség nélkülöz. De sok ilyen párt ismerek, akik az utolsó forintot elszámoltatják egymással, hogy egyenrangúak legyenek, de ha egyszer beüt a munkanélküliség, és segíteni kell a másikon, vagy gyereketvállalnak és a férfi a kiadásokat felezné mert nem érzi fairnek a helyzetet mind szét fognak menni.

Soha az életben nem terveznék közös jövőt azzal, aki játssza a vakot, mert sajnálja a pénzét.

2016. aug. 21. 17:46
 35/79 anonim ***** válasza:
54%

"A párom beadja a fizetése felét, és én is beadom a gyes+családi felet "

Az klassz. Biztos a pasi is értékelni fogja. Vegulnis mondjuk ő keres havi 200at, annak a fele 100, te meg kapsz módjuk 40et, amiből 20at adsz bele. Ugye érzed, hogy aki külön kasszát akar, az ezt az ötletet nem fogja támogatni?

2016. aug. 21. 18:01
 36/79 anonim ***** válasza:
77%
De én ezt nem értem amit írtok a külön kasszáról: mi az hogy kifizetitek a rezsit, költségeket stb. és a maradékot elrakjátok? Mégis mire? Magatoknak? Egyedül akartok világ körüli útra menni? Vagy a pasi olyan megbízhatatlan hogy ha közös kassza lenne akkor elköltené az egészet, vagy mi??? Az, amire félre akartok rakni az nem közös dolog lenne? (pl. közös nyaralás, új autó, vagy bármi) Akkor mi értelme külön rakni? Tényleg nem értem. Fodrászra meg hasonlókra nyilván akkor is jutna ha közös kasszán lennétek nem?
2016. aug. 21. 19:08
 37/79 anonim ***** válasza:
93%
En ugy erzem, hogy ez a bizalmatlanságnak akkora foka, ami egyszerűen nem egyeztethető össze a fejemben a párkapcsolat fogalmával. Soha egy másodpercig nem fordult meg a fejemben, hogy kulon kasszán legyünk. Közös a lakás, közös az ágyunk, közös a gyermekünk. Hogy lehet ezt a sok közös pontot kulon pénztárcával kezelni?
2016. aug. 21. 19:26
 38/79 anonim ***** válasza:
78%
csak tudnam miert kell lepontozni szinte mindenkit aki szerint ez a kulon kassza nem normalis dolog....
2016. aug. 21. 19:33
 39/79 anonim ***** válasza:
92%
Ez a közös kassza, és akkor számoljuk, hogy ki hány virslit evett?? A pasi akkor többet kellene fizetni, legalábbis is én férjem 3* annyit eszik, mint én, sőt, ráadásul ételallergiás, ami jelentés plusz költséggel jár, akkor ő többet kéne fizessen? Nálunk ez megoldhatatlan.
2016. aug. 21. 20:56
 40/79 anonim ***** válasza:
100%

A fent vázolt eset nem normális.

Külön kasszának csak akkor van értelme, ha nem kell számolgatni a pénzt, illetve mindkét fél nagyjából hasonló bevétellel rendelkezik.

Nálunk például működik, pedig van gyerekünk, megvan a bizalom, stb. Van annyi bevételünk, hogy lehetnek költségesebb hobbijaink, és ezekre igenis különítünk el pénzt, mert egyikünk sem akar beleszólni a másik hobbijába. Ugyanakkor a rezsit, bevásárlást, háztartási gépek beszerzését, a gyerek dolgait közösen fizetjük, mert az közös.

Ugyanakkor mindenki maga dönti el, mikor és mennyit költ minden másra (pl ruházkodás, kocsi, hobbi és hasonlók). De ismétlem: ehhez az kell, hogy meglegyen az anyagi háttér, ne kelljen számolgatni, hogy hó végén lesz-e mit enni.

Egyikünk sem fut ki a pénzből, nem kell egymástól kéregetni, akkor sem, ha pl pár hónapig épp nem dolgozom.

Ez így működik. A fent vázolt eset nevetséges.

2016. aug. 21. 22:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!