Miután megszületik a baba a külön kassza hogy működik egy családnál?
Szerintem keress egy olyan PÁRT, akivel tényleg egy család lehettek. Borzalmas ez a külön kassza.
Szégyen egy házasságban, különösen, ha gyerek is van.
Nálunk közös bankszámlánk van, mindketten odakapjuk a fizunkat, két kártyánk van hozzá.
Én ezt úgy fogom megoldani, hogy amint gyerek nélkül összeköltözök valakivel, a fizetésünk x százaléka fog menni a közös kiadásokra(rezsi kaja nyaralás) a maradékot megtartjuk.
Ha gyerekünk lesz, vele növekszik a közös kiadások összege szintén százalékos alapon. A párom beadja a fizetése felét, és én is beadom a gyes+családi felét. A maradékból pedig jut egy fodrászra.
Persze én úgy képzelem, hogy néha engedek a páromnak, hogy ne ébredjen éjszaka a gyerekhez, cserébe ő is meglep egy fodrásszal, vagy egy új felsővel. Szóval hogy érezze a dolgok súlyát, és törekedjen viszonzásra.
Ez nagyon szemét dolog, amit a férj csinál, egyszerűen nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy a feleség nélkülöz. De sok ilyen párt ismerek, akik az utolsó forintot elszámoltatják egymással, hogy egyenrangúak legyenek, de ha egyszer beüt a munkanélküliség, és segíteni kell a másikon, vagy gyereketvállalnak és a férfi a kiadásokat felezné mert nem érzi fairnek a helyzetet mind szét fognak menni.
Soha az életben nem terveznék közös jövőt azzal, aki játssza a vakot, mert sajnálja a pénzét.
"A párom beadja a fizetése felét, és én is beadom a gyes+családi felet "
Az klassz. Biztos a pasi is értékelni fogja. Vegulnis mondjuk ő keres havi 200at, annak a fele 100, te meg kapsz módjuk 40et, amiből 20at adsz bele. Ugye érzed, hogy aki külön kasszát akar, az ezt az ötletet nem fogja támogatni?
A fent vázolt eset nem normális.
Külön kasszának csak akkor van értelme, ha nem kell számolgatni a pénzt, illetve mindkét fél nagyjából hasonló bevétellel rendelkezik.
Nálunk például működik, pedig van gyerekünk, megvan a bizalom, stb. Van annyi bevételünk, hogy lehetnek költségesebb hobbijaink, és ezekre igenis különítünk el pénzt, mert egyikünk sem akar beleszólni a másik hobbijába. Ugyanakkor a rezsit, bevásárlást, háztartási gépek beszerzését, a gyerek dolgait közösen fizetjük, mert az közös.
Ugyanakkor mindenki maga dönti el, mikor és mennyit költ minden másra (pl ruházkodás, kocsi, hobbi és hasonlók). De ismétlem: ehhez az kell, hogy meglegyen az anyagi háttér, ne kelljen számolgatni, hogy hó végén lesz-e mit enni.
Egyikünk sem fut ki a pénzből, nem kell egymástól kéregetni, akkor sem, ha pl pár hónapig épp nem dolgozom.
Ez így működik. A fent vázolt eset nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!