Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok egy ilyen...

Mit csinálnátok egy ilyen helyzetben? A párom volt az 1 éves fiunkkal 5 percig a konyhában.

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy "Neeem szabaad!" (szépen dallamosan kiejtve), aztá ennyi. Kimentem pár perc múlva. A fiam a földön ült egy zacskó kiborított ropi társaságában. A párom dinnyét eszeget.

Megkérdeztem, hogy mégis hogy gondolta ezt. Azt mondta, hogy dinnyés volt a keze.

2016. jún. 10. 16:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

Semmit. Nem takarítottam volna fel helyettük, az fix :-)

Ha nagyon zavar, amikor a gyerek már alszik kicsit lehiggadva beszéljétek át.

2016. jún. 10. 17:09
 12/26 anonim ***** válasza:
70%
Értem mit írsz kérdező,na de néha nehogy már ne férhessen bele egy ilyen lazaság :)
2016. jún. 10. 17:18
 13/26 anonim ***** válasza:
32%

Nem a késsel hadonászott..

Nekem van egy lakótársam, akinek van egy 1,5 éves gyereke, a gyerek a csontozókésemmel hadonászott, az anyja ránézett, és szívta tovább a cigijét, aztán én is szartam rá, nem én vagyok az anyja..

28N

2016. jún. 10. 17:20
 14/26 anonim ***** válasza:
60%

Tudod a kisfiad még csak 1 éves. Ha minden dolog miatt, amit nem szabad, az ember fennhangon beszélne a gyerekével, akkor 1. szerintem a gyerek 5 éves korára elmenne a hangod, 2. a gyerek nem biztos, hogy jó irányban fejlődne érzelmileg.

Teljesen rendben van, hogy a gyerek fegyelmezve van, meg van tanítva neki, hogy mi a rossz vagy mi a jó, de ez nem egy olyan horderejű dolog, ami miatt így ki kéne akadni. Le kell ülni, meg kell beszélni, el kell magyarázni a gyereknek, hogy nem szabad és kész. És nem kell fennhangon sem mondani. Nem a konyhakést szerette volna a gyerek kivenni a helyéről...

2016. jún. 10. 17:23
 15/26 anonim ***** válasza:
74%
????? 1 éves a kicsi!Kiborította a ropit,és mellé ülve megeszegette.A párod dinnyézgetett.Ezen mi van fegyelmezni való?Nekünk 3 gyerekünk van,amíg nem veszélyes Rájuk,vagy a környezetükre nézve amit csináltak-ennyi idős korukban-azt én/mi hagytuk.De ha ennyire zavar beszélj a pároddal.
2016. jún. 10. 17:51
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
A kérdésedre a válaszom, megvárnám amíg megeszi, aztán összesöpörném a morzsákat.
2016. jún. 10. 18:19
 17/26 anonim ***** válasza:
31%

Soha nem kaptak egész csomag ropit, mindig egy tálkába szedtem ki egy keveset. A legkisebbnek általában csak a szeme kívánta a rágcsát, sokszor csak játszott vele, ezért Neki egyesével adtam.

A párod nem rossz apa. Nála sokkalta felelőtlenebbek is vannak, nem szülőnek való emberek. Pl mellette mászna fel az ágyra, de leesik. Hogy megfogja és vigyázzon rá, "az anyja dolga, azért van". Nem számít, hogy a szoba másik végén volt, a gyerek meg az apja mellett.... Hidd el, ez a ropis eset, semmiség.

A gyerek neveléssel kapcsolatos dolgokat nem árt az elején tisztázni, hogy a gyerek ne tudjon később kijátszani, ne zavarodjon össze amikor kisebb.

2016. jún. 10. 18:23
 18/26 A kérdező kommentje:

A fiam hallgat arra, hogy nem szabad. Ez nem az jelenti, hogy ész nélkül tiltok neki mindent. Természetesen van amit rámolhat kedvére, de az nem étel.

A párommal is megbeszéltem...

Egyébként csak azt kérdeztem EGYSZERŰEN, hogy ti mit csinálnátok, nem az ítéletetekre voltam kíváncsi.

Ez egy egyszerű indulatmentes kérdés volt. Légyszíves maradjatok ti is higgadtak!

2016. jún. 10. 18:32
 19/26 anonim ***** válasza:
67%
Mondtam volna a páromnak, hogyha befejezte a dinnyeevést, és a gyerek is a ropit, akkor mutassa meg neki, hogyan kell szépen feltakarítani.
2016. jún. 10. 18:44
 20/26 anonim ***** válasza:
6%
Hihetetlen, hogy ennyire lazán veszi mindenki ezt a dolgot. Szerintem gusztustalan. Nehogy már egy kis dinnye lé miatt hagyja, hogy a földről egye a ropiját! Persze, hogy néha eszik a koszt és nem kell mindent felfújni, de azért a szeme láttára hagyni, hogy szétrámoljon és felegye a dzsuvát... Hát szerintem gáz, én azért leszóltam volna a páromat és természetesen ők takarították volna fel.
2016. jún. 10. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!