Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti is imádjátok,...

Anyukák! Ti is imádjátok, hogy nem kell dolgoznotok, mióta van a babátok? És azt, hogy szabad lett hirtelen az ember?

Figyelt kérdés

Annak ellenére, hogy imádtam a munkámat és végigdolgoztam a terhességem, most olyan jól esik "későn" kelni és magam osztani be az egész napunkat.:)

Terhesség alatt nem aludtam át az éjszakákat, most a gyerek óta már át tudom. Nem alhattam 7-ig se, mert dolgozni kellett mennem. Kiskamasz korom óta nem olvastam még ennyi könyvet, mint mostanában tudok. Napközben is az ember maga tudja eldönteni, etetések között persze, hogy mikor-hova indul el a babakocsival sétálni.

Nagyon jó ez az időszak, nem?:)Persze, meglesz még ennek a böjtje, ha majd vissza kell mennünk dolgozni!:)

Nektek hogy telik? Miket csináltok, amire előtte sose volt idő vagy energia? A mi kicsink 2 hónapos, és a tiétek?:)

2016. máj. 2. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 A kérdező kommentje:
60: én azt szabadságnak élem meg, hogy délelőtt a parkban tolhatom a picit, leülhetek egy padra. Fagyizhatunk a kisgyerekes barátnőimmel, míg a babák a friss levegőn jót alszanak a babakocsiban. Az anyósom az első gyerekével 6 hetet (!!!) lehetett otthon, nem volt még GYED. Szerintem kaptunk a munkahelyünktől 1-2 év jól honorált időt, amit a babával tölthetünk. A szabadság nem csak magunkban létezik, másokkal (pl.férj, baba) is.
2016. máj. 3. 06:14
 62/80 anonim ***** válasza:
38%

Nyíljon már ki a kiscsipád! Nem ugyanazt éled meg másként, hanem csak mázlid van! Nem a te érdemed, hogy nem pingvinjárásban totyogsz egy nehéz szülés után, hanem futni is van már kedved;

ahogy az se hogy nem non-stop kell szoptatnod hogy legyen tejed ill. a gyerek sem ébred óránként decibelszaggató üvöltéssel a hasfájástól.

Beszéld meg ezt a sétabarátnőiddel, ők valószínűleg hasonló mázlisták.

A jó honorálásról meg.... fix hogy csak hergelsz.

2016. máj. 3. 07:33
 63/80 anonim ***** válasza:
21%
2. Válaszoló vagyok! A második babámmal lehet hogy ugyanezt megelhettem volna, viszont hiába volt eszik alszik baba, közben ott volt mellette a testvérféltékenységgel fűtött dacos nővérke! Nagyon szép emlekeim vannak az első időszakról annak ellenére hogy ott volt egy hisztis nagy tesó is. Most a 3. Babánkat várjuk és várom ezt a nyugisabb időszakot, hacsak nem lesz hasfájós a baba.... az első gyereknél nekem is mindenki csak a szépet és a jót mondta én meg nem értettem mit rontok el hogy az én babám nem olyan mint amiről mindenki beszélt. A kérdéseddel csupán az a baj hogy olyan érzést kelt az emberben hogy te tudsz mindent jól csinálni és aki nem ilyen habos babos rózsaszínnek éli meg a babázás "szabadságát" az nem csinálja jól, pedig tényleg lesz ennél rosszabb is. Mikor nem csak a cicidből eszik hanem pl fél napot pepecselsz a konyhában hogy fini bébikaját készíts neki majd öklendezve titakozik ellene... amikor 126szor rakod el a játekokat utána, netán majd maszatol és pakol... de nyilván akkor is így fogsz írni mert inkább majd a szönyeg alá söpröd a gondot minthogy észrevedd nem is élvezed úgy mint amennyire kellene. Ne érts félre jó dolog az anyaság én imádok anyának lenni, de ne állítsuk be úgy hogy csak jó oldala van. Pláne 2 hónapos "tapasztalattal" a hátad mögött.
2016. máj. 3. 07:37
 64/80 A kérdező kommentje:

63: szerintem teljesen félreértetted a kérdést. De persze a kommunikációnak nemcsak befogadója van, ezt elismerem, szóval a kérdés is nyilván nem egyértelmű. De azért sokan szintén így élték meg a válaszolók közül, így megtaláltam a célközönséget.

Az meg, hogy nem akadok ki azon, hogy este kicsit vigasztalni kell, ha nyűgös, nem jelenti azt, hogy a szőnyeg alá söpröm a problémákat. Szerintem mindenkinek más az ingerküszöbe, mindenki másban laza, és mindenkinek más a babája.

Azt persze nem tudjuk, az anyukák hány %-a éli meg úgy, mint az ikres válaszoló, és hány úgy, mint én. Mindenki a saját környezetét látja, ahogyan én is, és ti is. Meg, hát, kinek mi számít kevés tapasztalatnak az életről, nekem jelenleg ez van. Mindig lesz valaki, akinek idősebb a gyereke, mint az enyém.:)

2016. máj. 3. 08:48
 65/80 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező... Ne aggódj.. A többi nő akikhez a kérdésed irányul mind csak féltékeny, irigy rád!!

Jol csinálod amit csinálsz.. Légy illetve legyetek nagyon boldogok együtt!!!

2016. máj. 3. 10:35
 66/80 anonim ***** válasza:
79%
50 cseréljünk! :D A ház (cirka 150 nm a hasznos alapterülete) ragyog, főzök minden nap, 2000 négyzetméteres telek is rendben van, viszem a vállalkozásomat is (én a sulit sajna a gyerek előtt befejeztem), van 1 2 év alattim és terhes vagyok a másodikkal, mondjuk igyekeztünk úgy időzíteni, hogy mire megszületik a tesó meglegyen a minimum 2 év, de ez nem minden esetben kivitelezhető, ezt aláírom. Nem azt mondom, hogy minden rózsaszín köd, de én rohadtul élvezem az eleje óta! A gyerek is tudja, hogy milyen szituban, hogy viselkedünk illetve azt is megérti, hogy anyának most dolga van...És igen szép a hajam is és könyvet is tudok olvasni, látom a gyikra azért neked is van időd...
2016. máj. 3. 10:37
 67/80 anonim ***** válasza:
77%
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy a férjem is normális időben hazaér a munkából és tud foglalkozni a gyerekkel, sőőőőőt egymással is tudunk...
2016. máj. 3. 10:39
 68/80 anonim ***** válasza:
77%
Jah rezsi? Bocs, hogy nem okoz gondot kifizetni, nekem is és a férjemnek is nagyon jó a fizunk (igaz én most csak a gyed-et kapom, de abból a maximumot illetve a kisvállalkozásom ügyeit rendezgetem, az is hoz valamit). Nyilván én is rögtön visszamennék dolgozni, ha az anyagi helzet úgy kívánná
2016. máj. 3. 10:43
 69/80 anonim ***** válasza:
51%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Mennyire más válaszok jöttek erre a kérdésre:)

2016. máj. 3. 11:33
 70/80 anonim ***** válasza:
25%

60-as, "Az anyósom az első gyerekével 6 hetet (!!!) lehetett otthon, nem volt még GYED"

Mikor született az anyósod, illetve ez mikor volt, hogy 6 hetes otthonlét volt? 1965-ben 3 hónapot lehetett otthon lenni a babával, 1967-ben pedig már fél évre kitolták. Csak kíváncsiságból kérdem.

2016. máj. 3. 14:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!