Anyukák! Ti is imádjátok, hogy nem kell dolgoznotok, mióta van a babátok? És azt, hogy szabad lett hirtelen az ember?
Annak ellenére, hogy imádtam a munkámat és végigdolgoztam a terhességem, most olyan jól esik "későn" kelni és magam osztani be az egész napunkat.:)
Terhesség alatt nem aludtam át az éjszakákat, most a gyerek óta már át tudom. Nem alhattam 7-ig se, mert dolgozni kellett mennem. Kiskamasz korom óta nem olvastam még ennyi könyvet, mint mostanában tudok. Napközben is az ember maga tudja eldönteni, etetések között persze, hogy mikor-hova indul el a babakocsival sétálni.
Nagyon jó ez az időszak, nem?:)Persze, meglesz még ennek a böjtje, ha majd vissza kell mennünk dolgozni!:)
Nektek hogy telik? Miket csináltok, amire előtte sose volt idő vagy energia? A mi kicsink 2 hónapos, és a tiétek?:)
Orulok a babadnak kérdező, sajnos az enyem elkapta tolunk a nathat ugyhogy vasarnap reggel 7 ota fenn vagyok... Nem epp kipihent en.
Az enyem 2 hetes csodás volt az elmúlt 2 het ataludt éjszakák es delelottok, szerintem a pici lanyom ajandek a nagy lanyom miatt 😊
O borzasztó nyugos volt kicsinek, na de a 2 het elmúlt es itt a rideg valóság 😔
Es nemsokara dolgozni is fogok 😒😒😒
nem egyformák a gyerekek na. egy biztos, ahogy idősödnek, egyre többet kell velük foglalkozni. ez tény. persze rázós az első fél év, főleg ha hasfájós, de ami biztos, hogy jó otthon lenni vele, sokkal jobb mint dolgozni.
aki meg képtelen annak örülni hogy más boldog, és rögtön a provokációval vagy kárörvendéssel jön az húzza ki a k..ót a fenekéből.
Elég stresszes, kemény munkahelyet hagytam ott, de amikor először kérdezték a munkatársak, hogy na milyen otthon, őszintén mondhattam, hogy "sokkal könnyebb volt dolgozni".
Most már sokkal jobb (8 hónapos), de nem alszom annyit, még véletlenül se én döntöm el hogy meddig (kelt minket, mint egy vekker 5 és 6 között). Előtte tényleg volt bőven időm olvasni, filmezni (sorozatmaratonokra is jutott), most nem igazán. Este egy fél óra olvasás, mielőtt beájulok már siker.
Most alszik (max. 20-30 perc), én meg ülök az ebéd mellett és két kavargatás közben netezek.
Nekem "program gyerek" volt mindkettő, de minden percet élveztem velük.
A szoptatás alatt a hormonoknak hála olyan jókat tudtam aludni, mint a terhesség végén soha. Ha a kicsi aludt, már bújtam én is az ágyba, ennél az volt jobb, mikor összebújva aludtunk, a jó babaillatban. :)
És én is szerettem velük csavarogni, beteszem a babakocsiba, ő pihen, nézelődik, én meg kimozdultam otthonról. Sokszor visszasírtam ezt az időszakot, mikor már kézen fogva sétáltunk, és képtelenség volt kisgyerekkel bármit elintézni.
Nem kicsi a lakás, de munka mellett is karban lehet tartani. A kicsi mellett is pár perc alatt lepakolom az asztalt, és felmosok.
Aki nem tudja kiélvezni az időszakot otthon a babával, annak az élete maga a pokol lesz, ha kisgyerekes anyaként vissza kell menni dolgozni. Munka után, gyerek mellett kell ugyanezt. :)
Ennek ellenére én alig vártam, hogy újra dolgozzak, jó volt végre felnőttek közt, felnőtt dolgokról beszélgetni. :)
Most újra babát szeretnénk, és előre várom, milyen jó lesz itthon, három gyerekkel, csak anyukaként pár évig.
Terveim szerint vissza se megyek, elvégzek egy sulit, és vállalkozóként, itthonról dolgozok életem hátralévő részében. Csak sikerüljön!
Kérdező!
Azért legyen meg a napirend, így neked is könnyebb és a babának is, nem feltétlen jó, ha mindig spontán indulsz el sétálni, ebben a korban is remek belső órájuk van a babáknak.
Köszi, hogy írtatok!
Valaki kérdezte a napirendet, napi 5X eszik, 3,5-4 óránként (ez már így volt elejétől, ilyenkor "szól", hogy éhes) és pelenkázás. Este fürdetés az utolsó előtti etetés előtt, az már a férjemmel együtt.
Házimunkában minimális mosogatás van napközben, este együtt főzünk egy gyorsat, de elég sokszor van, hogy inkább elugrunk a közelben valahová. Nagyobb bevásárlást a Tesco kiszállítás intézi, de napi dolgokat mi megvesszük a kicsivel sétakor. Nagyobb takarítást, mosást hetente szoktunk, nyilván az elpakolgatás az minden nap van.
Nem nagy a lakás, 50 nm, nincs erkély. Hétvége teljesen a miénk, olyankor Margitsziget, egyéb kültéri dolgok vannak általában. De mindhez közel lakunk, legtöbbször hazamegyünk etetésre és ismét kimegyünk, ha vásárolnánk vagy ilyesmi.
Két etetés között tudunk sétálni, vásárolni, néha szintén kisbabás barátnőkkel beülni egy sütire, tologatni a gyermekeket, vagy egy parkban leülni. Most már elkezdtem járni futni, azután megyek, ha a férjem hazaért. Inkább délelőttönként szoktam dolgozni a doktorimon (nem nagy sikerrel:D), meg olvasni.
Az esti két etetés között a babával foglalkozunk, mert akkor van az aktív időszaka. Miután lefeküdt aludni, még egy-egy sorozatrész belefér nekünk.
Én szerettem a munkám. Meg ezt az álapotot is szeretem. A lányom nagyon jó kislány és retentő jó alvo ,még egyszer nem volt beteg sem. 1hetes korától 1éves koráig evett este 10körűl ,majd hajnali 4 körűl ,reggel 7 körűl. Aztán aludt 11-ig minimum. Most 17 hónapos. Most fűrdetem este 9 ,fél 10 körül. Eszik ,berakom a kiságyba és hamar elis alszik. 7 körűl ébred enni (akkor lefutok a kutyával) ,aztán alszik kb 11-ig. Énis kb 10-kor kelek. Este szoktam főzni és kb 2-kor fekszem le.
Délután már nem alszik ,eleven ,de jó gyerek. El lehet vele menni mindenhova. Ha megyek edzeni ,anyum vigyáz rá ,de van h néha viszem magammal.
Egyedűl vagyok vele ,anyumék kéthetente hétvégén elviszik magukhoz. Kéthetente meg mi megyünk anyumhoz.
Barátokkal is tudok találkozni vele. A jelenlegi pásom néha vigyáz rá ,imádja mint ha a saját gyereke lenne. 2éves lessz ,akor megy bölcsibe. Én meg kezdem a tanfolyamot ,aztán megyek az újj melóhelyemre.
Ugyhogy örülj neki teis ,hogy nyugodt a babád. Sok boldogságot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!