Hogy bírtátok az éjszakázást újdonsült szülőként? Van valami tippetek, ami, ha előre átgondolja az ember, akkor segít?
Nemsokára érkezik az első babánk, távol lakunk a rokonoktól, ketten fogjuk ellátni. Mindketten szeretünk sokat aludni, és a kialvatlanság eléggé meg tud minket viselni, de persze tudtuk, hogy ez lesz, nem fog meglepetésként érni, csak szeretnék rá lélekben minél jobban felkészülni.
Ti milyen gyorsan szoktátok meg a kevesebb alvást?
Mivel lehet ezt az időszakot könnyebbé tenni?
Tevékenység-optimalizálással.:-) Nagytakarítás még babaérkezés előtt, hűtő feltöltése, minden szükséges ügyintézés előre, amit csak lehet. Meg kell tanulni a szakaszos alvást, és nem dől össze a világ, ha két-három hónapig nem mosol ablakot, függönyt, nem főzöl többfogásos lakomákat, csak gyorsan elkészíthető, lehető legkisebb rumlival járó készételeket. A baba eleinte napközben is sokat fog aludni, te is dőlj le vele együtt. szánj időt a párodra is, az fontosabb, mint az, hogy a földről is lehessen enni.
Egy-két hónap az egész, aztán már általában végigalusszák az éjszakát.
Az éltetett, hogy egyszer elmúlik. Mindkét gyerekemmel majdnem két évig keltem éjjelente, anyatejesek voltak.
És igen, az első időszakban minimális főzésre és házimunkára törekedtem és ha lehetett, aludtam nappal velük.
minden ember mas, ugyhogy nem lehet elore megmondani hogy nalatok mi lesz.
Nalunk ugy volt hogy en (az apa) keltem ejszaka hozza, vittem be az agyunkba enni, aztan ha kesz volt vissza a sajat agyaba. Nekem ez nem okozott gondot, en lerakom a fejem es mar alszom is. Az sem gond ha reszletekben alszom.
6 hetes koraban mar aludt folyamatosan este 10tol reggel 6ig.
Mi speciel soha nem hagytuk sirni.
Első perctől jól viseltem ami nagyon meglepett. Nagy volt az alvásigényem, ha éjszaka felkeltem nem tudtam visszaaludni stb.. én is féltem az éjszakázástól. De főleg eleinte semmi baj sem volt, igaz harmadszor keltem reggel 6-7 körül de éjszaka 2 evés között gyorsan elaludt a babám, csak enni kelt fel így azért jutott idő alvásra, összesen vagy 5-6 óra. Volt amikor még visszaaludtam és 10-kor keltem fel.
Aztán 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát, így végképp lehet aludni.
Könnyebbé tudod tenni ha napközben amíg a kicsi alszik te is alszol egyet.
Úgy,hogy elfogadtam,hogy a gyerek ezzel is jár(hat). :)
Nálunk sajnos mind a kettő ideje korán, szinte első perctől tápszeres lett, így a férjem tud, tudott kelni.
Most a kicsi két hónapos, ő sokkal jobban alszik, mint anno a nagy. Egyszer ébred éjszaka.
De hogy milyen gyereket fogsz ki, nem tudni. Nekem a nagy két éves koráig nem aludt éjszaka rendesen. De hát ez van, elfogadtam. Persze próbálgattunk mi is mindenféle módszert, egyedül a sírnihagyást nem, de nem igazán vált be semmi. Aztán bölcsibe került, és ne kérdezd, hogy mi az összefüggés, de onnantól kezdve aludt éjszaka! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!