Talán ezen most fellázad pár ember?
Azt én sem értem, hogy ikrek után miért jár 6 évig a gyes, elvégre ugyanúgy 3 évesen elmehetnek óvodába, mint az egyke gyerek, anyuka meg tud menni dolgozni. Vagy ha nem tud elmenni anyuka a gyerek 3 éves korában dolgozni, akkor az ugyanúgy gond egy egy gyermekes család esetén is.
Én abban nem igazán értek veled egyet, hogy ők miért ne kaphatnának több pénzt? Mármint akinek ikrei vannak. Mert oké, hogy több mindenből tudnak egyet használni, de pl. cumi, cumisüveg, pelenka, ruha, ennivaló, ágy, ahol alhatnak, stb., ebből mind-mind kell mindkét gyereknek egyaránt és ez bizony nem olcsó. Meg szerintem eleve egy ikres babakocsi biztos drágább, mint egy egyszemélyes babakocsi, nem? Bár nincsenek ikreim, csak gondolom. Meg a későbbiekről nem is beszélve, amikor egyszerre két gyereknek kell óvodába, iskolába bevásárolni.
"Ha egy gyerekkel havi 1 hetet van táppénzen, akkor mondjuk ikrekkel 2 hetet. Mert nem egyszerre betegek, az tuti, így egy ikres anyuka sokkal többet van táppénzen, mint egy nem ikres."
Nem kötekedni akarok, ne vedd annak, de akkor ahol ugyan nem ikrek, de több gyerek van, ott miért nem jár tovább? Elvégre szerintem teljesen mindegy, hogy van két 4 éve3s, vagy van egy 3 és egy 5 éves gyerekem, mindketten óvodások, ugyanúgy két gyerek, ugyanúgy több pénz a gyógyszer, ugyanúgy nem lesznek együtt betegek, ugyanúgy több táppénz, több otthonlét, nem?
nekem ikreim vannak, és okééé, hogy egy kádat vettünk, de mondjuk a pelenka, tápszer már a duplája...ami havonta annyi, mint egy kád :D
étkeztetést is pl. kettő után kell fizetni, ezért mondjuk egy gyerekre elmegy erre a gyes, nekem meg a kettőre elmegy a kétszeres gyes, érted.
tanköteles korukig jár a gyes, de a tgyás és gyed NEM volt több, mert ikrek pl. szóval ezt a huszonvalahányezret ne sajnáld már tőlünk :D
Én is igazságtalannak tartom, hogy ők 6 évig kapják a támogatást, míg más ,,csak,, 3 évig. Az ikresek legalább egyszerre túl vannak a pelenkázós, éjszakázós, hasfájós, fog növéses, mászós, totyogós, szobatisztaságos időszakon Ez a döntés is az okos emberek döntése volt.
Hiába a duplája minden a 6 év akkor is igazságtalan.
De azért örülj annak az egynek és meglátod minden jó lesz
Kádon (kb. 1000 Ft-os kiadás, de egy 500 Ft-os lavorban is fürdethetsz) és játékokon kívül (ez más családokban is közös a gyerekek közt, tehát ezt se mondanám ikres előnynek konkrétan) semmi nem jut eszembe amit közösen tudnának használni.
Kaja, ruha, meg gyógyszerek amik a legnagyobb kiadás, mindenből dupla kell. Meg amit írtak,h ikres babakocsiból kisebb a választék meg drágább.
Illetve az egyszeri anyaságiból se kapnak duplát, szóval ott már meg is van a különbözet anyagilag, amit megspórolnak a kádon meg mondjuk a cumisüvegsterilizálón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!