Talán ezen most fellázad pár ember?
Ezt írtad: "3 évig csak azért nem kap havi támogatást mert nem ikrek...na ezt ha elmagyarázza valaki miért igazsságos akkor elfogadom"
Nem értem, hogy mi a baj vele. Dehogynem kaphatsz két gyerekre 6 évig, sőt, még több is jár.
Megszülöd az egyiket 2015-ben. Fél évig CSED, majd 1,5 évig GYED jár, 2017-2018-ig GYES.
Megszületik a másik gyerek ezt követően (ha sikerül az időzítés. Újra fél év CSED, majd 1,5 év GYED és az utolsó évben újra GYES.
Tehát az ikrekkel jár fél év CSED, 1,5 év GYED és 4 év GYES.
Két egymást követő gyerekkel jár: 2Xfél év CSED, 2x 1,5 év GYED és 2 év GYES.
Anyagilag lényegesen jobban jön ki a két egymás utáni gyerek.
te valamiért azt hiszed, nem kell dupla annyi cucc ikrekre, látom, ezen se tudsz túljutni, hiába lett leírva.
persze, hogy egy turmixgép kell (mondjuk nekem nincs), de szerintem mi a drágább, egyszer 8000 ft-os turmixgép, vagy havonta a táp, pelenka?? mert pl. az elején nálunk CSAK a pampers premium volt jó, aminek kb. 4500 ft zacskója, és mondjuk jó volt 1-2 hétig.
de egyébként, ha meg azt mondjuk, legyen, igazságtalan, mit csinálsz? hátradőlsz, hogy igazad van, és kész, többet úgysem tehetsz. akkor meg miért nem foglalkozol inkább magaddal? csak kérdezem...
Akkor van eddig egy turmixgép (legyen csúcsmárkás 15ezerért) meg egy kád (2000-ért).
Számold ki mondjuk a hordozó, gyerekülés, ülésmagasító árát. Egyszerre kettőt. Mi pl. nem vettünk másikat a második gyereknek, teljesen jó volt.
A CSED, GYED alatt havonta a GYES többszörösét kaptam. Nagyon nem mindegy, hogy összesen két ez az időszak, vagy 2 gyereknél 4 év.
Turmixgép se biztos h kell. Nekem van gyerekem, én a már meglévő botmixeremmel csináltam neki a kaját, amivel amúgyis főzök, nem vettem külön semmit a gyereknek kajakészítéshez.
De mint már írtam a kelengyepénz tükrözi, hogy valamiből csak egy kell, mert az ikreknek nem dupla pénz jár, hanem kevesebb. Szóval amin kérdező rugózik, azt már figyelembe vette a törvény.
Aztán onnantól kezdve hogy megszülettek a gyerekek, dupla annyiba kerül minden.
Kérdező meg kell szoknod, h ilyen az élet, nem GYES-re kell szülni és akkor nem lesz gond! Ez csak segély, nem ebből kell megélni, ez csak vmennyi terhet levesz a válladról.
"3 év után még egy gyerek,akkor az elsőtől már elveszik a gyest,és csak egyre kapsz pénzt,pedig ugyanugy két gyereked van mint az ikreknél..."
elsőre kapod 3 évig
másodikra is 3 évig, az összesen 6 év.
néha olyan, mintha nem olvasnád a kommenteket, vagy csak nem jut el...
Tehát
- testvérek esetén 2 * csed ( régi tgyás), azaz 1 évig kapod
2* másfél év gyed, azaz 3 évig
2* 1 év gyes, azaz 2 évig.
- ikrekkel fél év csed
Én még a régi szabályok szerint kaptam, 1,5 év gyed
3 év gyes
Na, akkor anyagilag kijárt jobban? Én, mint ikres, vagy aki 2- t szül egymás után?
Kérdezőnek nem megy a matek:
Ha 2 gyereket szülsz 3 év korkülönbséggel akkor is 6 évet lehetsz otthon, sőt még többet is, ha mindegyiknél veszélyeztetett terhes vagy, és jól időzítesz akkor még pluszban 2x9 hónap, míg ikreknél csak 1x9.
Ráadásul két gyerekkel kétszer is igényelhetsz CSÁD-ot, GYED-et, ami jóval több mint a GYES amit 3 évtől ikrekkel kapnál.
Ja és tudok ikres családot, aki nem veszi fel a családit, meg GYES-t mert annyit keresnek,h nincs kedvük ezzel foglalkozni, de nagycsaládost is tudok 5 egymás született gyerekkel, ahol egy összegben befizetik támogatásként az egész évi családit a suli alapítványának.
Kérdező ne turkálj más tárcájában és akkor nem lesznek álmatlan éjszakáid a GYESből meggazdagodott ikres szülők miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!