Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Talán ezen most fellázad pár...

Talán ezen most fellázad pár ember?

Figyelt kérdés
két hónapig ikreket vártam sajnos csak egy maradt meg,de a lényeg ő jól van :)olvasgattam ugye a gyerekek után járó támogatásokat,és kicsit igazságtalannak tartom,hogy egy gyerek után 3 évig jár a gyes/gyes míg ikrek után 84.ezer ft 6 évig,illetve iskolakezdésig,vagyis nem csak a pénz de az évek száma is duplázódik és ez igazságtalan főleg hogy egy babára mindent meg kell venni,de ikreknek ráadásul egy csomó mindenből elég egyet megvenni.pl.babakád,meg amiket még felváltva tudnak használni.igen lehet mnodani hogy két babával milyen nehéz,de én inkább örültem volna,hogy tul vagyok a babakorszakon meg a tipegőkorszakon,igy meg a másik gyerekkel elölről kell majd kezdenem éjszakázásoktól kezdve,pelenkázáson át mindent.de a lényeg,egy gyerekre miért nem 6 évig jár akkor a pénz?csak szerintem igazságtalan? (a beszólogatósoknak üzenem hogy szánalmas az életük ha ez a hobbijuk,és igen biztos csak a pénzért nevelem a gyerekemet,nem is szeretem)
2015. júl. 30. 18:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

9-es! Te ezt amúgy végiggondoltad?

Mi köze a szobatisztaságnak ehhez? Mármint,hogy ki mikor tudja le?

De a kérdező sem nagyon!

Két gyerek két tápszer, két pelenka, két popsitörlő, dupla gyógyszer,ha betegek, két autósülés, stb. Soroljam még?

Akinek egy van az gondolja már át,hogy miből mennyit vett meg annak az egynek, és kb. duplázza meg. Mert a kádon kívül sok mindent nem tudnak közösen használni!

Ehhez sok ész nem kell!

2015. júl. 30. 20:51
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

gyed extra előtt a magyar átlag gyerekei között 3 év különbség volt, így akik ebbe beleestek (a gyerekvállalók nagyon nagy százaléka), azok szintén 6 évig kaptak támogatást, ráadásul sokkal jobban jártak, mert ebből 4 év volt gyed, míg ikreknél csak 2 év gyed van, az nem duplázódik mint a gyes.

szóval ha számolgatsz egy kicsit, szerintem jobban jár anyagilag az aki 3 év különbséggel vállal gyereket, illetve lehet kevesebb is, mivel már a gyed extra miatt testvéreknél 2x is járhat a gyed is...

2015. júl. 30. 20:58
 13/29 anonim ***** válasza:
Na igen,örökölni se tudnak, mert ahol sorba jönnek a gyerekek, ott elég egy ágyat, autós ülést, meg ruhakészletet venni, amit megörököl a kicsi a nagyobbtól, de ikreknél mindenből dupla kell.
2015. júl. 30. 21:04
 14/29 anonim ***** válasza:
26%

9-es vagyok: a szobatisztasági dolgot és a többit úgy gondoltam, hogy nem kell kétszer annyit vesződni vele. Ha csak anyagilag gondolkodunk belátom ahhoz semmi köze, de nehogy már valaki azért mert ,,véletlen,, ikreket szül több juttatást kapjon. A 36 hónap helyett 72 hónapig jár neki juttatás,(és ugyanúgy vissza tud menni dolgozni) pedig csak az elején vannak dupla kiadások kb. 1-1,5 éves korig, meg amíg pelenkások.

Nekem is van két gyerkőcöm és nem ikrek.

2015. júl. 30. 21:04
 15/29 anonim ***** válasza:
74%
Annyira gyűlölöm ezt, amikor a nő azt számolgatja, hogy minél tovább ne kelljen dolgozni...
2015. júl. 30. 21:52
 16/29 anonim ***** válasza:
Tényleg elég gáz,hogy azzal foglalkozol ki mennyit kap és meddig van otthon.barátnőmnek ikrei vannak és bizony nem kevésbe van egy gyerek sem,nemhogy kettő.magaddal foglalkozz és a babával.ne agyalj butaságokon,csak pozitívan,semmi irigykedés.:-) Hiszen nem könnyű átvészelni,mikor mondjuk fogzás miatt mindkettő rázendít...vagy egy oltás után belázasodnak,kettőnek melegítgetni a tápszert és etetni,mondjuk ha nincs segítség.ezt ne irigyeld.;-)
2015. júl. 30. 22:46
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

azért mert valaki "véletlen" ikreket szül, nem jár a több juttatás, de azért igen, ha valaki tudatosan két gyereket vállal, hm? :)

fogalmam sincs, miért kell sajnálni ezt a kis pénzt az ikresektől.

2015. júl. 30. 22:47
 18/29 anonim ***** válasza:

azért dupla az idő, mert ha valaki egymás után szül 2 gyereket, az is tovább van gyed-en, gyesen

egy gyerek után 3 év jár

2 gyerek után 2x3, azaz 6 év

ikrek után így 6, mivel ők is 2 gyerek...

2015. júl. 31. 00:18
 19/29 anonim ***** válasza:
Tudod, hogy miért? Mert utoljára 2008-ban emelték a családi összegét, azóta 12.200 ft egy gyerek után! És 26.600 ft 2 gyerek után! 2008-ban, ez elég volt ebédbefizetésre, ruhára, és még egy-két játék is belefért! Ma havi 10 ezer az ebédbefizetés, a maradék 2.200 -al meg elmehetsz a sunyiba, vehetsz belőle egy pólót a kínaiban, a többit elköltöd utazásra (BKV)! Kormánybácsinak ennyit ér a család, de te azért szüljél! 96-ban 86 ft volt 1 kiló kenyér, ma minimum 300, egy vonaljegy 45 forint volt, ma 350. A családi, meg pont nem emelkedett semmit! Hát ezért! És lehet szemétkedni, de az ember, aki fizetésből él és szeretné a legjobbat adni a gyerekének, hamar rájön, hogy ha dolgozol, a fizetésed arra elég, hogy kifizesd a rezsit, de ha ruha kell a gyereknek, akkor te például csak annyi húst veszel, amennyi neki kell, mert többre nem futja! Köszönjük, hogy támogathatjuk a munkakerülőket az adónkból, a gyerekeink meg megkapják a maradékot, pedig mi értük dolgozunk és nem az ingyenélőkért!
2015. júl. 31. 02:22
 20/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kérlek, sorolj fel 20 olyan dolgot, amiből nem kell csak 1-et venni, mert felváltva használják. Ígérem, én is mellé teszek 20-at, amiből meg kell.

Aki két gyereket vállal, az eldönti, hogy mikor jöhet a második.

Az ikerszülés nem választható opció, hanem egy véletlen dolog.

Egy ikerterhességnél kisebb az esélye, hogy a 36. hétig dolgozhasson az anya, hiszen mindig rizikósabb. Én mindkét terhességemnél megtehettem, hiszen semmi bajom nem volt. Nem kellett eljönnöm 1 napra sem táppénzre, nem volt kiesés a béremben.

Már a szülésig is óriási különbség van anyagiakban, nemhogy utána.

2015. júl. 31. 06:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!