Talán ezen most fellázad pár ember?
9-es! Te ezt amúgy végiggondoltad?
Mi köze a szobatisztaságnak ehhez? Mármint,hogy ki mikor tudja le?
De a kérdező sem nagyon!
Két gyerek két tápszer, két pelenka, két popsitörlő, dupla gyógyszer,ha betegek, két autósülés, stb. Soroljam még?
Akinek egy van az gondolja már át,hogy miből mennyit vett meg annak az egynek, és kb. duplázza meg. Mert a kádon kívül sok mindent nem tudnak közösen használni!
Ehhez sok ész nem kell!
gyed extra előtt a magyar átlag gyerekei között 3 év különbség volt, így akik ebbe beleestek (a gyerekvállalók nagyon nagy százaléka), azok szintén 6 évig kaptak támogatást, ráadásul sokkal jobban jártak, mert ebből 4 év volt gyed, míg ikreknél csak 2 év gyed van, az nem duplázódik mint a gyes.
szóval ha számolgatsz egy kicsit, szerintem jobban jár anyagilag az aki 3 év különbséggel vállal gyereket, illetve lehet kevesebb is, mivel már a gyed extra miatt testvéreknél 2x is járhat a gyed is...
9-es vagyok: a szobatisztasági dolgot és a többit úgy gondoltam, hogy nem kell kétszer annyit vesződni vele. Ha csak anyagilag gondolkodunk belátom ahhoz semmi köze, de nehogy már valaki azért mert ,,véletlen,, ikreket szül több juttatást kapjon. A 36 hónap helyett 72 hónapig jár neki juttatás,(és ugyanúgy vissza tud menni dolgozni) pedig csak az elején vannak dupla kiadások kb. 1-1,5 éves korig, meg amíg pelenkások.
Nekem is van két gyerkőcöm és nem ikrek.
azért mert valaki "véletlen" ikreket szül, nem jár a több juttatás, de azért igen, ha valaki tudatosan két gyereket vállal, hm? :)
fogalmam sincs, miért kell sajnálni ezt a kis pénzt az ikresektől.
azért dupla az idő, mert ha valaki egymás után szül 2 gyereket, az is tovább van gyed-en, gyesen
egy gyerek után 3 év jár
2 gyerek után 2x3, azaz 6 év
ikrek után így 6, mivel ők is 2 gyerek...
Kedves kérdező!
Kérlek, sorolj fel 20 olyan dolgot, amiből nem kell csak 1-et venni, mert felváltva használják. Ígérem, én is mellé teszek 20-at, amiből meg kell.
Aki két gyereket vállal, az eldönti, hogy mikor jöhet a második.
Az ikerszülés nem választható opció, hanem egy véletlen dolog.
Egy ikerterhességnél kisebb az esélye, hogy a 36. hétig dolgozhasson az anya, hiszen mindig rizikósabb. Én mindkét terhességemnél megtehettem, hiszen semmi bajom nem volt. Nem kellett eljönnöm 1 napra sem táppénzre, nem volt kiesés a béremben.
Már a szülésig is óriási különbség van anyagiakban, nemhogy utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!