Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy bírtátok az éjszakázást...

Hogy bírtátok az éjszakázást újdonsült szülőként? Van valami tippetek, ami, ha előre átgondolja az ember, akkor segít?

Figyelt kérdés

Nemsokára érkezik az első babánk, távol lakunk a rokonoktól, ketten fogjuk ellátni. Mindketten szeretünk sokat aludni, és a kialvatlanság eléggé meg tud minket viselni, de persze tudtuk, hogy ez lesz, nem fog meglepetésként érni, csak szeretnék rá lélekben minél jobban felkészülni.

Ti milyen gyorsan szoktátok meg a kevesebb alvást?

Mivel lehet ezt az időszakot könnyebbé tenni?

2015. dec. 22. 15:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Újdonsültként még egész jól ,4 hónapos koráig 6-8 órákat aludt egyhuzamban tehát én is ki tudtam magam aludni.Aztán mintha elvágták volna ,mostanra örülök ha alszik egy nap összesen 1,5 órát ,éjszaka meg egybefüggöen 3at ,a többi részét fél órás szakaszokban.Nagyon kikészültem ,hozzá is kevesebb a türelmem ,szétmegy a fejem a sírásától ,napközben is csak kóválygok mint egy mosott szar ,semmi értékelhetöt nem csinálok.Remélem lassan jobb lesz mert kezdek depressziós is lenni.
2015. dec. 22. 20:14
 12/12 anonim ***** válasza:

A legtöbb, amit tehetsz, hogy elfogadod. Az én kislányom 7-8 hetes koráig 1x kelt éjjel enni, onnantól aludt este 7-től reggel 6-ig, akkor evett, és velünk a nagyágyban még visszaaludt 1 órát. Nagyon jó volt, bár így is fáradt voltam amúgy, mert én 10-ig döglöttem mindig legalább (otthonról dolgoztam/dolgozom, kötetlen munkaidővel), a gyerek meg 7 körül szirénázott többnyire. Este persze ugyanúgy fent voltam minimum éjfélig, mint korábban, ez most sincs másképp.

Na, 4 hónapos korában beindult a fogzás, a mozgásfejlődés, és jól elromlott minden. Mikor megtanult hasra fordulni valamivel 4 hónapos kora előtt, 3 hétig kelt 20-30 percenként éjjel. Az brutál volt, főleg, hogy nappal 6 hetes kora óta nem alszik normálisan, csak kínkeservvel, babakocsiban, az nem opció, hogy akkor én is lefekszem, mert 10 percenként felriad, és nem tud segítség nélkül visszaaludni. Aztán elmúlt, de azóta se alszik éjjel végig, 2x biztos felkel szopizni, de van, hogy 3-4x is, az 1 nagyon ritka.

Magamon azt tapasztaltam, hogy amíg kerestem a hibát, és kétségbeesetten próbáltam visszaállítani a jó alvókáját, addig iszonyúan megviselt, hogy nem tudok aludni, olyan voltam, mint a mosott szar. Pedig nem úgy kell elképzelni, hogy ébred mondjuk 1-kor, és akkor 2-ig kínlódunk, 5-10 perc szopi, és alvás tovább, azonnal visszaalszik. Aztán mivel semmi az ég világon nem vált be (sírni hagyni sose próbáltam, nem is fogom, se 2 percre, se fél órára, ezen kívül viszont mindent bevetettem), úgy voltam vele, hogy oké, akkor ez van, leszarom, úgyse tudok mit csinálni. Azóta is ez van, de valahogy így már nem visel meg. Sőt, örömmel veszem, ha sikerül 3 órát aludni egyben, akkor már tök boldog vagyok, és ettől több az energiám is. Én, aki 10 órát aludtam legalább, megtanultam úgy élni, hogy átlag 6 órát alszom, körülbelül 3 részletben. És nem is visel meg annyira, bár tény, hogy régen nehezen aludtam el, most meg ahogy párnát ér a fejem, alszok :D

2015. dec. 22. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!