Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti is imádjátok,...

Anyukák! Ti is imádjátok, hogy nem kell dolgoznotok, mióta van a babátok? És azt, hogy szabad lett hirtelen az ember?

Figyelt kérdés

Annak ellenére, hogy imádtam a munkámat és végigdolgoztam a terhességem, most olyan jól esik "későn" kelni és magam osztani be az egész napunkat.:)

Terhesség alatt nem aludtam át az éjszakákat, most a gyerek óta már át tudom. Nem alhattam 7-ig se, mert dolgozni kellett mennem. Kiskamasz korom óta nem olvastam még ennyi könyvet, mint mostanában tudok. Napközben is az ember maga tudja eldönteni, etetések között persze, hogy mikor-hova indul el a babakocsival sétálni.

Nagyon jó ez az időszak, nem?:)Persze, meglesz még ennek a böjtje, ha majd vissza kell mennünk dolgozni!:)

Nektek hogy telik? Miket csináltok, amire előtte sose volt idő vagy energia? A mi kicsink 2 hónapos, és a tiétek?:)

2016. máj. 2. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
25%

elsővel az első 8 hét volt nehéz. tényleg 3 óránként 1 órát evett, majd üvöltött egy kicsit, és aludt egy órát. na az húzós volt, de utána már semmi olyan nem volt, amitől azt mondtam volna, hogy ez nehezebb mint a munkám. jó mondjuk kicsit képmutatás talán, mert kisgyermeknevelő vagyok és itthon egy gyerek volt, munkában meg 6 vagy 12 :)

most jön a tesó, iszonyú jól esik itthon lenni, mindent megcsinálok délelőtt, délben megyek a nagyért és miénk a világ :)

én értem mit szerettél volna kérdezni, de tényleg ezt így leírni nem szabad, mert ritka az, mikor egy gyerek elvan a földön, nem ölbaba, nem kell minden percben megszakadni mellette. nyilván aki épp összeesni készül és azért jön fel ide, hogy feltöltődjön, annak nem esik jól téged olvasni :)

2016. máj. 2. 12:32
 32/80 A kérdező kommentje:
31: "ezt így leírni nem szabad," nem szabad?! rendben, de akkor az utcára ezentúl nem mehetnek ki azok, akik vékonyabbak nálam, mert én az utcára feltöltődni megyek ki, nem pedig azért, hogy másoknál rosszabbul nézzek ki.:)
2016. máj. 2. 12:38
 33/80 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem meg tök jó,hogy valaki így éli meg,és nem úgy hogy egy nagy szenvedés az egész.Komolyan én meg azt utálom mikor valaki állandóan panaszkodik hogy neki mennyire nehéz mert anya.Hát szerintem meg örüljön hogy anya lehet.Persze vannak kiborulós időszakok mindenkinél,ez természetes,de azért nem kell túreagálni.Sok anyának amugyis azért nehéz mert elkapatja a gyereket,meg állandóan ölben hurcibálja,non-stop szoptat ha kell ha nem,persze hogy nincs ideje semmire.

Kérdező: én is ugyanígy voltam.Volt néhány húzós éjszaka persze de másnap pihentünk.Nem mentünk sehova ha nem akartunk,tudtam főzni,háztartás,este egy kád vízben olvasni.

Egyedül azt nem szerettem,vagy inkább azt igényeltem volna,hogy több helyre eljussak egyedül,de ez volt a legnagyobb gondom.

Ne szégyeld magad,hogy így érzel,mert ez a jó.

2016. máj. 2. 12:46
 34/80 anonim ***** válasza:
41%

Mivaaaaaaaaan? :DDDD

Én 3,5 éve vagyok itthon a 2. gyerekkel.

Nem, nem imádom MÁR, hogy nem kell dolgozni.

Szabad az ember???? :OOOOOOO Én 1 pillanatig nem éreztem magam szabadnak.

Későn kelsz? :O

Lányom 1,5 éves, fiam oviban van. Most kb fél éve tudok 1-1 könyvet elolvasni. Sorozatokat szoktam néha nézni neten, filmet 1 évben ha 5-öt meg tudok nézni.

Örüljünk együtt? :O Mivan??? :O Minek? Hogy a 2 hónapos gyereked mellett szabad vagy, nem kell dolgoznod és fél napokat átalszol? :O Ez ne haragudj, de nagyon fura. Második kamaszkorodat éled? :O

Jó neked, h így érzed, ez 99,9999 %, h meg fog változni. A kérdésedet meg majd pár hónap múlva újra olvasd el és örülj. :D

Miket csinálunk amire előtte sose volt idő? :O Most nincs idő semmire, gyerek előtt volt mindenre, úgy is, h melóztam. (Bejárónőd van és szoptatós dajkád? :O )

Nem vagyok rosszindulatú, meg nem érdekel ez az egész, h itt örömködsz ezen, csak nagyon fura... Az első oldalt olvastam el, nem tudom így, h ki mit írt, de gondolom elég vegyesek a reakciók.

Na mindegy.... Nagyon ritka az olyan szitu mint a tiéd. Szóval örülj.

2016. máj. 2. 12:47
 35/80 anonim ***** válasza:
100%

31es vagyok. nem, félreértettél. nem olvastad a válaszokat?

ide nem szabad leírni, mert ide panaszkodni járnak, vagy azért, hogy feltöltődjenek mások panaszkodásán :D

ez nem az az oldal ahol vidámak vagyunk, itt ha valaki boldog, akkor jól le lesz hordva ;)

2016. máj. 2. 12:49
 36/80 anonim ***** válasza:
57%
Minek szültök ha ennyire pokolként élitek meg ezt az időszakot? Nem a kérdezőnek kell neki esni,magatokban nézzetek széjjel!
2016. máj. 2. 12:50
 37/80 anonim ***** válasza:
100%
akkor én is pozitív leszek és tök jó végre ilyet is olvasni nem csak a panaszáradatot....Az elsővel kemény volt az első három hónap, mert elég hasfájós volt, de miután szerencsésen megaludta éjszaka a 5-6 óráját egyben, onnantól én is jobban éreztem magam. Nekem az emberek hiányoztak, a társaság, mert egyedül voltam egész nap, aztán 6 hónapos kora körül mentünk gyerekházba, tmst tornára, meg csak úgy, heti 2x, meg sokat sétáltunk. Pedig nekem nagy ház van itthon, meg kert, mégis meg tudtam csinálni mindent és nem csak akkor amikor a kicsi aludt, sőt, nem is volt olyan nagy alvó napközben. Aztán hipp-hopp eltelt egy év és visszamentem dolgozni, na igen, akkor kezdett hiányozni az otthoni lét :))) Most megint itthon vagyok a kicsivel, aki három hónapos, már alig várom a közös programokat, de most sem unatkozom, ugyanakkor sokat olvasok én is, mondjuk nagyon gyors olvasó is vagyok :) Igen, igyekszem kiélvezni, hiszen ki tudja, meddig tart :)
2016. máj. 2. 13:03
 38/80 anonim ***** válasza:
39%

Nekem is annyival könnyebb... ma 5-kor keltem, éjjel 40-50 percenként keltem a hasfájós, fogzó és beteg (köhög) 7 hónaposomhoz. Szédülök az alváshiánytól, fáj a fejem, néha úgy érzem muszáj lenne aludni egyben 2 órát mert nem tudom meddig lehet bírni.

Pont ma reggel gondoltam az első hetekre. Még a hasfájás előtti 2 hétre. (3 hetesen kezdődött a hasfájás) Volt olyan nap, hogy 7-kor megetettem visszaaludt és én is aludtam még 10-ig. 3 óránként kelt enni de mennyiségileg olyan sokat aludtam, hogy jól éreztem magam, főleg ahogy nyertem vissza az erőmet szülés után. Azóta egy kis pacsirta, ijedten nézek rá reggel az órára, ha elmúlt 6.. ilyenkor attól félek ugyanúgy felkelt csak én nem vettem észre. Mivel ez olyan ritka, hogy azt se tudom mikor fordult elő utoljára. A teregetést az előbb 3 nekifutásra fejeztem be.. borzasztóan pihentető a babázás úgy van. :)

A szabadságot meg nem is kommentálnám. Munka után azt csináltam amit akartam most azért elég nagy szervezés kell hozzá... bár 2 hónaposan még simán lealudt 2-3 órát is egyben babakocsiban szóval megértem, hogy így érzel..

2016. máj. 2. 13:06
 39/80 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első reakcióm ahogy olvastam a kérdést az volt, hogy ez tök jó, de hol van a gyerek amíg sokáig alszol, meg könyveket olvasol, meg ki főz, takarít, mos, vásárol?? Így hogy leírtad, hogy pici a lakás, meg sokszor eljártok enni, és még a gyereked is nyugis, azt mondom, hogy ezek szerint ilyen is van, szerencsés vagy, a legtöbb anyuka azért nem alszik nagyokat, és nem olvas ki könyveket... ezt nem panaszkodásképpen írom, mert én is imádok itthon lenni a picivel, stresszes munkahelyem volt, a kisfiam viszonylag nyugis és az is volt, de azért mellette rendben tartani az egész lakást (nagyjából fél óráig tart a rend, utána pakol, morzsáz, összefogdos, kilocsol, kipancsol, összeszaladgál, kirakja a séta közben összeszedett köveket, stb. stb. és kezdhetem előlről), főzni (közben kipakolja a komplett konyhaszekrényt, felmászik az etetőszékre, eltűnik a szobában és gyanús csend támad, mindenáron a forró tűzhely közelében próbál ólálkodni, stb.. stb..) minden csak nem pihentető. :D De nem rossz, sőt... csak nem éppen egy nyugalom szigete. Sokkal korábban kelek és később fekszem mint amikor dolgoztam, és sokkal kevesebbet is olvasok.. Ugyanakkor már csak pár hónapom van ebből, nemsokára mennem kell vissza dolgozni, és nagyon sajnálom, hogy véget ér ez az időszak. Pont valamelyik nap meg is sirattam magamban, hogy reggelente nem az lesz, hogy felkelünk, és játszik még mellettem az ágyon, hanem rohanás a bölcsibe, munkahelyre, mennyivel kevesebbet leszünk majd együtt.. :(.. szóval sajnálom, hogy vége lesz hamarosan és igyekszem a maradék időt kiélvezni.
2016. máj. 2. 13:13
 40/80 anonim ***** válasza:
100%
Ne támadjátok le a kérdezőt... én pl nagyon szerettem az első 6 hét utáni időszakot 1,5 éves korig, kisfiam 3 hónapos korig egyszer kelt éjjel,utána meg átaludta az éjszakát,mondjuk én suliba is jártam vizsgázni,zhzni,de így is nagyon kényelmes volt,mondjuk én előtte szabadabb voltam mert a fősulit csináltam+ volt diákmunkám. Most munkából megyek majd szülni kb 33.hétig dolgozom,és várom már,hogy kicsit otthon legyen,kényelmesen kelljünk,menjünk oviba az 5 évesemmel. Nekem mindig mindenre van/volt időm,vannak persze problémásabb babák de átlagosan igen jól tud esni,kicsit kiszállni a munka mókuskerekéből,én mondjuk nem annyira szeretem amit most csinálok,lehet Gyed után keresek mást. Persze egy 2 hónapos még pici,még nem mászik ilyesmi,de én abban az időszakban és jól elvoltam,és ha azt vesszük tényleg szabadabb a dolog,mint mikor 8 órát vagy a munkahelyeden.
2016. máj. 2. 13:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!