Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szulok, mit tennétek, ha 24...

Szulok, mit tennétek, ha 24 éves lánytok, aki még veletek lakik, véletlenül teherbe esne?

Figyelt kérdés

Diplomát szerzett, dolgozik, de egyedül nem lenne képes házat fenntartani. A gyermek apja és a felelősség vállalása bizonytalan.

A lány vállalna a babát, mindenben ellatna, de a szülőkkel maradna..

Hogy reagálnátok?

2016. ápr. 27. 13:43
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Az a 5 hónapi felretetel arra lenne, hogy otthon maradjak, majd visszamennek dolgozni. Itt csak 6 hét fizetetlen szabadság van... es egy diplomával is meglehet élni, de tanárként elég nehez... saját döntésbol csinálok meg egyet...
2016. ápr. 28. 05:33
 22/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom miről beszélsz, milyen 6 het fizetlen szabadság? És miből gondolod, hogy a gyereket beveszik a bölcsődébe?
2016. ápr. 28. 05:37
 23/32 anonim ***** válasza:
24%

"Fogamzás gátló mellett foganhatott baba, kiszakadt, az ovszer, stb"

Ha a fogamzásgátlót megfelelően alkalmazzák, akkor szinte 0 az esély a teherbeesésre. Ha nem akarok gyereket, és kiszakad a gumi, veszek be esemény utánit (volt rá példa, nem lettem terhes).

Szóval én sem hiszek a "véletlen teherbeesésben". Az inkább "nem megfelelő védekezés mellett besikerült terhesség".

Szóval a 6. hónaptól baromira a szüleidre fogsz támaszkodni, és félig nekik szülsz gyereket. Mert egyedül nem vagy képes eltartani...

AMúgy melyik országban élsz? (mert ugye nem Magyarország)

2016. ápr. 28. 10:05
 24/32 anonim ***** válasza:
28%

Nem Magyarországon élsz ezek szerint?

Figyu, biztos nagyon para a helyzet, de ha már úgyis megvan a baba, vállalni akarod, akkor úgysem a gyakori kérdések lelkes válaszolói fognak dönteni.

Lehet fikázódni, hogy ki képes egyedül házat fenntartani, na én sem lennék képes, ha albérlet, akkor a bérleti díj viszi a pénzt, ha saját, akkor meg a hiteltörlesztés.

Ne halogasd, beszéld meg a szüleiddel, akkor megkönnyebbülsz.

(Ja, és szégyellje magát, aki az előző válaszom lepontozta, stb...)

2016. ápr. 28. 10:05
 25/32 anonim ***** válasza:
30%
Gondoltam, hogy a köpködő anyucik között az én válaszom nem lesz népszerű, mert én már voltam hasonló helyzetben, mint a kérdező, csak hála az égnek, nekem nem olyan szüleim vannak, mint ti. Amúgy nem értem, miért csináltok úgy, mintha egy anya ne találhatna magának munkát. Miért, a ti anyátok egész életetekben ugyanott dolgozott? Vagy csak meresztette otthon a fenekét? Mert az én anyám például elég szép karriert épített két gyerek mellett is, és több helyen is dolgozott, mióta öcsém és én megszülettünk. Én is úgy kerültem a mostani munkahelyemre, hogy már megvolt a nagyobbik gyerekem. Mi ebben a furcsa vagy lehetetlen?
2016. ápr. 28. 12:40
 26/32 anonim ***** válasza:
28%
Nos utolsó, nem az a normális, hogy az ember a szülei nyakára szül, hanem az, hogy önállóan él, stabil párkapcsolatban, ahol mindketten akarják a gyereket és el is tudják tartani. A kérdező nem önálló, nincs stabil párkapcsolata, nem tudja magát se eltartani -tényleg tapsolni kellene hozzá, hogy így szülni akar?
2016. ápr. 28. 12:44
 27/32 A kérdező kommentje:
miert ne tudnam magamat eltartani? Van elegendo jovedelmem, de egyedul minek tartsak fel egy lakast, amig nem szerzem meg a masodik diplomamat is, es akkor talan jutna tobb mindenre. Bolcsibe felvesznek mindenkit amig fizet az. ember.. Es tenyleg nem magyarorszagon elunk.
2016. ápr. 28. 15:56
 28/32 anonim ***** válasza:
Ezt nem te írtad? "Diplomát szerzett, dolgozik, de egyedül nem lenne képes házat fenntartani."
2016. ápr. 28. 16:17
 29/32 anonim ***** válasza:
28%
Azért van némi különbség aközött, hogy tapsolsz valamihez, meg aközött, hogy köpködtök a kérdezőre. Persze, nem ideális a helyzete, és akkor mi van? Ha a szülei ezt bevállalják (és szerintem normális szülő segíti a gyerekét akkor is, ha nehéz helyzetbe kerül), akkor miért ne tudna később megfelelő feltételeket teremteni és a saját lábára állni?
2016. ápr. 28. 18:03
 30/32 anonim ***** válasza:
31%

Senki nem kopkodott rá, utolsó. Nem kell túlzásokba esni. Amúgy meg gondolj már bele: most van egy diplomája, amivel olyan rosszul keres, hogy önmagát nem tudja fenntartani. Terhes, szülni akar, plusz még egy diplomát szerezni. Ez nem két hét, hanem pár év. Addig pontosan hogy is lesz a gyerekkel? Bölcsibe akarja adni, amit valamiből fizetnie kell, ergo dolgozni fog. Munka mellett tanul majd és gyereket is nevel. Ez nekem nem tűnik valószínűnek. Az sem, hogy hónapokig lóg majd csak a szuloknel. Ebből évek lesznek, a bölcsibe meg nagyi ingyenes bebiszittelese.

Nem, a saját gyerekemnek remélem több esze lesz ennél és eleve gyereket sem vállal majd apa nélkül, pláne úgy, hogy önmagát se tudja eltartani

2016. ápr. 28. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!