Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Számotokra ha véletlenül...

Számotokra ha véletlenül terhesek lennétek mindegy lenne az apa személye?

Figyelt kérdés
Vagy gyereket csak annak szabad szülni akit szeretünk? Van különbség a gyerekek irànti szeretetet illetően? Őszintén vàlaszoljatok.
2015. nov. 13. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

En 3 honapos ismeretseg utan lettem terhes, a parom soha nem szeretett, csak szorakozasnak hasznalt. Azota meg rosszabb a helyzet.

Viszont a kisfiamat mindennel jobban szeretem!

2015. nov. 13. 16:38
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

véletlenül egy ismeretlentől nem hiszem h terhes lennék ...

alapban nem mindegy ki a gyerekem apja

azon túl h szeretem és vele képzelem el az életem számomra fontos h jó legyen a "genetikája" is

nekem 3 gyerekem van de mindent szeretem és teljesen természetes h mindegyiket másképpen kell szeretni mert más/másképpen igénylenek és ez független az apa személyétől

2015. nov. 13. 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

Nehezen tudom értelmezni a kérdést. Ahhoz, hogy "véletlenül" terhes legyek, le is kell feküdni valakivel. Az meg azért mégsem tekinthető mindegynek, hogy ezt kivel teszem, nem? Szóval már itt érdekes a dolog.

Mondjuk nálam nincs az, hogy a gyerekemet azért szeretem, mert az apját is szeretem. Van egy nagyfiam, nyolc éves, imádom, de az apját már a terhességem alatt elhagytam, mert elkezdett egyre gyakrabban ütni, bezárni, megalázni, meg miegymás, és ezt egy idő után nem tűrtem tovább. Szóval ezek után távolról sem lehet azt mondani, hogy szép emlékeket őrzök az apjáról, de ha a fiamra nézek, nem az apja jut eszembe. Szóval ilyen téren persze, mindegy, hogy ki a vér szerinti apja, nem ez számít. De azért ha az ember gyereket vállal, nem árt, ha van mellé egy normális apa is.

2015. nov. 13. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Számomra csak úgy képzelhető el egy "véletlen terhesség", hogy valaki megerőszakol. Remélem erre nem fog soha sor kerülni. Ha mégis megtörténne és gyermekem foganna, biztos megtartanám, mert az abortuszra képtelen vagyok.

Egyébként a válaszom igen, nekem nagyon fontos az apa személye, három gyermekünk van, és én nap mint nap látom bennük az apjukat is.

Utolsó válaszadónak nagyon szerencséje van, én már hallottam ilyen sztorit, hogy az anyuka azon volt kiborulva, hogy nem tudja szeretni a saját fiát, mert minden mozzanatában az apjára emlékeztette. Ez szörnyű lehet.

Egyébként én magam mindig a megfogant élet mellett voltam és leszek.

2015. nov. 13. 16:58
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Én sem hiszem, hogy képes lennék elvetetni egy akár erőszakból fogant babát. Valószínűleg ilyen esetben nehezebb lenne a terhesség, nem felhőtlen boldogság, mivel eleve egy traumából indul ki. A gyereket ilyen esetben is ugyanúgy szeretném, mintha a szerelmemtől lenne, viszont a körülmények teljesen mások lennének.

De ha nem erőszakról van szó, akkor a megelőzésben hiszek. Ne feküdjünk le olyannal, akit nem szeretünk! Ha mégis, akkor védekezzünk mindenképpen! Megfelelő óvintézkedések mellett lehetetlen teherbe esni.

De kiemelném azt is, hogy nem szülnék olyan férfinak gyereket, akit szeretek, de egyértelműen nem apának való.

Ezt sok nő nem veszi figyelembe, amivel sajnos a gyereknek ártanak akaratlanul is. Ha valaki olyan férfit szeret, aki alkalmatlan apának, illetve nem is akar gyereket, azt nem meggyőzni kell róla, hanem elfogadni így, vagy keresni egy másik párt, akivel a gyerekvállalás lehetséges.

2015. nov. 13. 17:06
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
Igen, fontos. Egyéjszakás kapcsolatból fogant gyereket nem tartanék meg, kivéve, ha már nagyon abban a korban vagyok és vágyok a babára, ugyanakkor nincsen párom akitől lehetne. (pl. 30-35 között)
2015. nov. 13. 18:13
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

Egy gyereknek pontosan ugyanannyira van szüksége egy édesapára, mint édesanyára. Úgyhogy természetesen nem mindegy, ha szülök, csak és kizárólag édesapával kalkulálva, akit szeretek és akinek a tulajdonságait megfelelőnek tartom, mind párkapcsolat, mind pedig apa szerepe szempontjából.

Aki meg random emberrel felcsináltatja magát, me hát gyerek az kell, az önző és nem tartom leendő jó szülőnek. Egyrészről, mert egy gyermek nem olyan, mint egy játék, hogy márpedig akarom, mert a Marisnak van, másrészről mint írtam, 2 szülőre van szüksége. Nem beszélve arról, mi lesz azzal az ártatlannal, ha a kedves anyuka meghal szülés közben, vagy bármikor egyáltalán, nem talál munkát/kirúgják stb stb? Kell még egy ember, már csak a gyerek anyagi biztonságának növelése miatt is.

És igen, tudom hogy sokan nőnek fel csonka családban, de direkt ilyen körülmények közé gyereket vállalni, nem valami felelős dolog...

2015. nov. 13. 22:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Évekkel ezelőtt terhes lettem egy egyéjszakás kapcsolatból. Elvetettem. A hideg kiráz, ha arra gondolok, hogy ott akkor megtartom.

Azóta két gyermek édesanyja vagyok, imádom, hogy annyira hasonlítanak az apukájukra. Ez csodálatos. Szval igen, nagyon fontos, hogy életed társától legyen gyermeked.

2015. nov. 14. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!